به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، داگلاس سیلیمان گفت: دونالد ترامپ در واشنگتن با فشار افکار عمومی مواجه است. فشاری که احتمالاً در این سطح برای وی قابل پیش بینی نبود. ترامپ اکنون می کوشد با تقویت روابط اقتصادی، سیاسی و حتی امنیتی با کشورهای حاشیه خلیج فارس، چهره ای همراه و متمایل به همکاری از دولت آن به مردم آمریکا نشان دهد.
وی افزود: رهبران کشورهای خلیج فارس تلاش خواهند کرد تا دیدگاه روشنی نسبت به چشم انداز اقتصادی دولت ترامپ به دست آورند. به ویژه در شرایطی که هرگونه افت در تجارت جهانی می تواند تأثیر مستقیم بر اقتصادهای نفت محور آنها داشته باشد. همچنین این کشورها می خواهند نخستین میزبانان و شنوندگان ترامپ در سطح بین المللی باشند و روابط متمایز و نزدیکی با آن را به نمایش بگذارند.
این رویکرد ترامپ در تضاد با مواضع سخت گیرانه ترامپ نسبت به اتحادیه اروپا، اوکراین و برخی دیگر از کشورها است و نشان می دهد وی به دنبال نمایش چهره ای دوستانه تر در برابر متحدان کلیدی منطقه ای است. به گفته یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا، تمرکز اصلی این سفر بر معاملات اقتصادی و توافق های مالی خواهد بود. انتشار بیانیه هایی از سوی عربستان، امارات و احتمالاً قطر نیز پیش بینی می شود.
با وجود فضای خوش بینی نسبت به همکاری در حوزههایی مانند تجارت، انرژی، هوش مصنوعی و سرمایه گذاری، نگرانی هایی نیز مطرح است. ترامپ ماه گذشته تعرفه ای ۱۰ درصدی بر واردات از 3 کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس وضع کرد. اقدامی که به ویژه در میان مدت می تواند آثار منفی بر اقتصاد این کشورها برجای بگذارد.
کارشناسان معتقدند از آغاز دور نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ تاکنون تحولات چشمگیری در آمریکا و سراسر خاورمیانه رخ داد. سفر اخیر ترامپ به منطقه در حالی انجام می شود که تنش های تجاری میان آمریکا و چین ادامه دارد، فشارهای جدیدی از سوی واشنگتن بر تهران به دلیل برنامه هسته ای ایران اعمال میشود و تلاش های دیپلماتیک برای پایان جنگ اوکراین همچنان در جریان است.
در چنین شرایطی، رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس احتمالاً به دنبال دریافت تضمین هایی از سوی آمریکا به ویژه درباره موفقیت روند مذاکرات هستهای با ایران هستند. این گفت و گوها که با میانجی گری کشور همسایه در حال پیگیری است با استقبال عربستان و برخی کشورهای عربی منطقه مواجه شد.
انتهای پیام
source