مدیرعامل گروه کیمیا خبر داد:

گروه کیمیا به دنبال تکمیل زنجیره تولید استامینوفن و متفورمین

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل گروه کیمیا گفت: شرکت آپیرا متعلق به گروه کیمیا که در زمینه تولید محصولات نیمه ساخته دارویی فعالیت می‌کند، در خرداد یا تیر ماه سال جاری در منطقه ساوه به بهر‌ه‌برداری می‌رسد.

به گزارش خبرنگار فانا، بهزاد محمدی در نشستی خبری در بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به اینکه در گروه کیمیا شش شامل شرکت دو شرکت پتروشیمی و چهار شرکت دارویی فعالیت می‌کنند، افزود: با توجه به تفکر توسعه زنجیره ارزش در گروه کیمیا، تلاش کردیم در این زمینه به صورت عملیاتی عمل کنیم. سبد محصولات گروه کیمیا شامل حدود ۱۵۰ نوع محصول در حوزه‌های مختلف است که از این تعداد ۹۰ محصول در حال تولید هستند و ۶۰ محصول هم طی زمستان امسال و سال آینده تولید خواهند شد. این محصولات ۲۱ صنعت مختلف را پوشش خواهند داد و مواد اولیه موردنیاز این صنایع را تامین خواهند کرد.

 

وی گفت: شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز با ۳۰ سال سابقه در زمینه تولید مواد موثره دارویی، شرکت پیشگام گروه کیمیا است. این شرکت هفت ماده موثره اصلی موردنیاز صنعت دارو شامل آسپیرین، استامینوفن، متفورمین، مزالامین، مترونیدازول، مترونیدازول بنزوات و مفنامیک اسید را تولید می‌کند. این شرکت در حوزه ماده موثره داروی استامینوفن با ظرفیت تولید ۲۵۰۰ تن در سال، بزرگترین تولیدکننده در کشور است. در زمینه تولید ماده موثره داروی متفورمین هم بزرگترین تولیدکننده در کشور هستیم. در مورد ماده موثره داروی مترونیدازول هم تنها تولیدکننده در کشور هستیم. همچنین تنها تولیدکننده مونوپروپیلن گلایکول به عنوان یک حلال دارویی در ایران و منطقه هستیم.

 

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل گروه کیمیا عنوان کرد: گام اول اول گروه کیمیا، توسعه به سمت جلو بوده و در همین راستا مواد موثره دارویی تولید شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز طی دو گام به داروخانه وصل شده است. در شرکت آپیرا که در خرداد یا تیر ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد، محصولات نیمه ساخته دارویی را تولید خواهیم کرد. در حوزه تولید دارو نیز شرکت داروسازی کیمیاگران امروز تاسیس شده و محصولات آن در حال ورود به بازار است.

 

محمدی اضافه کرد: گام دوم گروه کیمیا که منحصربفرد بوده، توسعه به سمت عقب است. مواد حد واسط موردنیاز برای تولید مواد موثره دارویی اکثرا خارجی هستند و باید آنها را وارد و تبدیل به ماده موثره کنیم. در مورد استامینوفن، ماده پاراآمینوفنول (PAP) را به عنوان ماده اولیه استامینوفن تولید ‌کردیم. یک گام عقب‌تر PNCB (پارا نیترو کلروبنزن) است که ماده اولیه PAP بوده و آن را در کشور نداریم. قصد داریم از بنزن استفاده کنیم و این حلقه را هم کامل کنیم. اگر این کار را بکنیم از دی‌پی‌جی (DPG) که بنزن از آن تولید می‌شود تا انتهای خط که داروخانه است، این خط را ایرانی‌سازی کرده و به خودکفایی می‌رسیم، این یعنی توسعه زنجیره ارزش که از DPG کیلویی ۳۵ سنت به استامینوفن ۲۰ تا ۲۵ دلاری در داروخانه می‌رسیم.

 

وی ادامه داد: در زمینه متفورمین هم با استفاده از مواد حد واسط وارداتی در حال تولید ماده موثره این دارو هستیم. در تلاشیم تا زنجیره تولید داروی متفورمین را هم تکمیل کنیم. در منطقه ماهشهر و در پارک پتروشیمی شرکت پتروناد به دنبال تولید DMA از آمونیاک و متانول هستیم. در ادامه DMA را به DMA HCL تبدیل خواهیم کرد که ماده اولیه متفورمین است، سپس به محصول نیمه‌نهایی تبدیل خواهد شد و در نهایت به داروی نهایی متفورمین تبدیل و در داروخانه‌ها عرضه می‌شود. DMA هم‌اکنون وارداتی است و با تولید آن از خروج میزان زیادی ارز از کشور جلوگیری می‌شود.

 

وی افزود: شرکت پرند دارو هم متعلق به گروه کیمیا است که در زمینه تولید مواد موثره، حد واسط و نهایی داروهای مخدر و نارکوتیک فعالیت می‌کند. قصد داریم امسال پروند دارو را بورسی کنیم.

 

محمدی با اشاره به اینکه گروه کیمیا به ۳۸ کشور در آسیا، آفریقا، اروپا و قاره آمریکا (السالواردور و شیلی) صادرات داشته است، گفت: امروز به دنبال آشتی دادن بین صنعت پتروشیمی و صنعت دارو هستیم و این کار اصلا آسان نیست چرا که میزان تناژ مصرف در صنعت داروسازی پایین و سرمایه‌گذاری آن بالاست اما در عین حال ارزش افزوده در این صنعت هم بالاست.

source

توسط salamatsun.ir