به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
علی بابایی کارنامی، اعلام کرد: دامنه سرمایه‌ گذاری در تولید فراتر از سرمایه‌ گذاری‌ های مالی است و باید بسترهایی برای حضور مردم در مدیریت و مالکیت بنگاه‌های اقتصادی ایجاد شود. مردمی‌ سازی اقتصاد و مشارکت همگانی در تولید، راهکاری قرآنی و تکلیف قانونی است.


باید به‌ جای کاهش جذابیت سوداگری به بازارهای غیر مولد مانند ارز و طلا، نقدینگی را به سمت تولید هدایت کرد. با توجه به نیاز ۱۵۰ میلیارد دلاری برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی، بخش بزرگی از این سرمایه می‌ تواند از محل مشارکت مردمی تأمین شود ولی حجم پس‌ انداز دلاری مردم از میزان صادرات ایران پیشی گرفته است.


اعتماد سازی مهم‌ ترین وظیفه فوری دولت و مهارت نرم آن است. امری که نیازی به منابع و تجهیزات سنگین ندارد بلکه با شفاف‌ سازی، پاسخگویی، تکریم ارباب‌ رجوع و اصلاح فرهنگ اداری محقق می‌ شود. همچنین استفاده از ظرفیت‌ های فناوری حائز اهمیت است.


دولت نباید در فرآیند تصمیم‌ گیری، برنامه‌ ریزی، اجرا و واگذاری اختیارات به استانداران از مقوله دولت هوشمند غافل شود. دولت باید در سال سرمایه‌ گذاری برای تولید ماموریت هر یک استان‌ ها را برای تحقق این هدف ملی مشخص سازد. مازندران می‌ تواند در حوزه تولید محصولات کشاورزی، توسعه گردشگری و خدمات تجارت و بازرگانی در منطقه آزاد و اقتصاد دریا محور برای تحقق این هدف ملی سرمایه‌ پذیر و سرمایه‌ گذار باشد.


بانک‌ ها به‌ جای حرکت به‌ سوی بانکداری الکترونیک با خرید املاک تجاری و توسعه شعب فیزیکی، اقدام به احتکار ملک کردند. بانک‌ های خصوصی با نادیده گرفتن قوانین بانکداری، زمینه‌ ساز بسیاری از مشکلات اقتصادی شدند و هیچ اقدامی به‌ اندازه مهار فعالیت‌ های این بانک‌ ها نمی‌تواند اقتصاد ایران را نجات دهد.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir