عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا بر لزوم توجه بیشتر به مسائل زیرساختی برای حمایت از زنان شاغل تأکید کرد.

طیبه ماهروزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا و کارشناس حوزه آموزش، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به تحولات چشمگیر در زمینه تحصیلات بانوان در ایران از زمان انقلاب تا به امروز پرداخت. وی با اشاره به افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران در حمایت از تحصیلات بانوان گفت: یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران توجه به تحصیلات بانوان است. من قبل از انقلاب در دانشگاه تهران درس میخواندم و به تحصیلات علاقهمند بودم، اما تعداد اساتید زن و سطح تحصیلات آنها به هیچ وجه قابل مقایسه با امروز نبود.
ماهروزاده با اشاره به تحقیقی که در سال ۱۳۸۷ انجام داده است، گفت: در این تحقیق مشخص شد که در سال ۱۳۷۸، تمام دانشجویان برتر بهجز در رشتههای ریاضی و مهندسی، خانمها بودند. در سال ۱۳۹۷ نیز، در رشتههای غیر فنی و مهندسی، تمام شاگرد اولها خانمها بودند. این آمار نشاندهنده پیشرفت چشمگیر در تحصیلات بانوان است.
وی همچنین بر لزوم توجه به کیفیت تحصیل و نیازسنجی در توسعه مقاطع تحصیلات تکمیلی تأکید کرد و افزود: باید به کیفیت تحصیلات نیز توجه شود. خوشبختانه دانشگاههای سراسری و دانشگاه آزاد در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشتهاند.
ماهروزاده به تجربیات شخصی خود نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در ابتدا آمادگی لازم را نداشتم، اما وقتی دوباره به من پیشنهاد همکاری داده شد، متوجه شدم که حضور خانمها در حوزههای مختلف علمی چقدر میتواند مؤثر باشد.
وی در ادامه به اهمیت مشاورههای تخصصی برای دانشجویان دختر اشاره کرد و افزود: حضور مشاوران خانم در وزارت علوم و دیگر وزارتخانهها بهویژه برای دانشجویان دختر، بسیار ضروری است.
این کارشناس حوزه آموزش همچنین به موفقیتهای بانوان ایرانی در حوزههای علمی اشاره کرد و گفت: خانم دکتر ایرجیزاد که از او بهعنوان “پدر نانو ایران” یاد میشود، باید “مادر نانو ایران” نامیده شود. او با تلاشهای فراوان توانست نانوفناوری را در ایران گسترش دهد و امروز ایران در سطح منطقه و جهان در این حوزه مطرح است.
وی به دیگر موفقیتها از جمله دستاوردهای ایران در حوزه سلولهای بنیادی نیز اشاره کرد و افزود: مرحوم دکتر فرزانه در حوزه سلولهای بنیادی فعالیت کرده و پایاننامه دکتری خود را در این زمینه نوشته بود. اکنون میبینیم که ایران در این حوزه پیشرفتهای چشمگیری داشته است.
ماهروزاده همچنین بر اهمیت استفاده بهینه از استعدادهای زنان تأکید کرد و گفت: خانمها نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و اگر از استعدادهای آنان به درستی استفاده شود، میتوانند نقش مهمی در پیشرفت کشور ایفا کنند.
وی با اشاره به مسائل فرهنگی و نیاز به حمایتهای زیرساختی برای زنان شاغل در وزارتخانهها، اظهار داشت: یکی از مشکلات در وزارتخانهها، عدم فراهم کردن شرایط مناسب برای مادرانی است که شاغل هستند. قانون جوانی جمعیت و خانواده پیشبینی کرده است که وزارتخانهها و شرکتها مهدکودک داشته باشند، اما عموم وزارتخانهها این قانون را اجرایی نکرده و در دانشگاهها نیز به صورت کامل اجرایی نمیشود.
در پایان، ماهروزاده تأکید کرد که مطالعه و پژوهش بهترین حوزه برای فعالیت علمی بانوان است، زیرا این کار را میتوان در منزل نیز انجام داد. استاد دانشگاه میتواند بخشی از فعالیتهای خود را در منزل و بخشی را در دانشگاه انجام دهد و در کنار پژوهش، نقش مادری و تربیت فرزند را نیز به خوبی ایفا کند.
source