جوان آنلاین: هنوز تبعات شکست تیم ایرانی مقابل الهلال ادامه دارد و تلخی ماجرا این است که پرسپولیس تنها تیم بازنده کشورمان مقابل این تیم و دیگر تیمهای عربستانی نبوده و نیست، منتها هنوز هم مدیران و دستاندرکاران فوتبال ما تلاش میکنند همه نگاهها را به سمت ریخت و پاشهای نجومی تیمهای سعودی جلب کنند و به نوعی نقش مدیریتی در پیشرفت را کمرنگ جلوه میدهند.
این اولین باخت تیمهای فوتبال کشورمان به رقبای عربستانی نبوده است و تا اینجا استقلال و پرسپولیس مقابل آنها مجموعاً سه باخت و یک تساوی داشتهاند. دیدار آتی قرمزها با النصر نیز هنوز برگزار نشده است و باتوجه به حضور ستارههایی، چون رونالدو، قطعاً جدالی سخت انتظار کارتال و شاگردانش را میکشد. بااینکه نمیتوان برتری اقتصادی و استفاده آنها از ستارههای گرانقیمت را انکار کرد ولی در فوتبال حرفهای مدیریت حرف اول را میزند و پس از آن پای مقولههای اقتصادی به میان میآید.
مدیرعامل سرخپوشان در اظهارنظری به فاصله بسیار زیاد تیمهای عربستانی با تیمهای ایرانی اشاره کرده است: «همه به اینکه تیمهای ما و آنها در بحث مالی و زیرساخت با آنها اختلاف وجود دارد، اذعان دارند. شاید بودجه باشگاههای آنها از بودجه ما هزار درصد بیشتر باشد. یعنی هزینه یک تیم باشگاهی آنها از کل فوتبال ایران بیشتر است. ما با منتخب دنیا بازی داشتیم.» اینها همان واقعیتهایی است که همه از آن اطلاع داریم و هواداران نیز به خوبی به این مسئله واقفند. در حقیقت اصلاً نیازی نیست درویش یا مدیرعاملی دیگر به این موارد اشاره کند. همانطور که این واقعیتها را نمیتوان انکار کرد، سوءمدیریتها و بیکفایتی بسیاری از مدیران فوتبال کشورمان نیز قابل کتمان نیست.
کیست که نداند تیمهای سعودی باتوجه به هزینه هنگفتی که برای خرید ستارههای مطرح کردهاند، چه پیشرفتی را تجربه میکنند. قاعدتاً وقتی کریس رونالدو یا سایر ستارههای مطرح، عضو یکی از این تیمها باشد تیمهای ایرانی با چالشهای بزرگی مواجه خواهند بود، ولی اصل انتقاد و اعتراض هواداران به عملکرد ضعیف تیمها در سایر بازیهاست، حتی اگر تیمهای عربستانی را نیز کنار بگذاریم، مگر نتایج سرخابیها در این فصل لیگ نخبگان رضایت بخش بوده؟ علاوهبر این سطح کیفی دو قطب اصلی فوتبال کشورمان در لیگبرتر خودمان نیز به شدت پایین آمده است و بسیاری از هواداران رغبتی به تماشای بازیهای این دو تیم ندارند، مگر آنکه بحث دربی وسط باشد. برای این مسائل چه توجیهاتی دارید؟
اختلاف فاحش بودجه تیمهای ایرانی و سعودی جای خود، لطفاً بفرمایید همین بودجه برای شما اندک و برای مردم نجومی را چطور خرج میکنید؟ سالهاست پولهای کلان بیهوده و البته با برنامه حیف و میل میشود و هیچکس هم عین خیالش نیست. جذب فوتبالیستهای بیکیفیت خارجی و جدایی زودهنگام آنها با ارقام نجومی تنها یکی از موارد حیف و میل است. این درحالی است که باشگاههای بزرگ ما مستقیماً از پول مردم ارتزاق میکنند و گردش مالی فوتبال ایران نجومیتر از حد تصور است. وقتی توانایی مدیریت همین مقدار را ندارید، مطمئن باشید اگر بودجه الهلال یا النصر را داشتید، فاجعههایی به مراتب بزرگتر رقم میخورد و با این سوءمدیریتها آبروی کشور را میبردید. اختلاف با تیمهای متمول که به این راحتیها قابل جبران نیست، پس بهتر است به جای آنکه آدرس غلط به مردم بدهید، تمرکزتان را روی کار مدیریتی خود معطوف کنید تا هر بازیکن ناشناخته و بیکیفیتی خیال آمدن به لیگ ایران و درآمدزایی چندصدهزار دلاری به سرش نزند.
∎