به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت جهادکشاورزی، محمدرضا آخوندی روز دوشنبه در این باره اظهار داشت: حدود ۶ هزار اصله درخت به ویژه گونه کاج در پارک چیتگر بر اثر تنش آبی دچار خشکیدگی، طغیان آفت و بیماری شده که باید قطع و همزمان نهال‌های جدید کاشته شود.

مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اظهار داشت: قطع بهداشتی درختانی که دچار آفت‌زدگی و بیماری شده‌اند و همچنین احیای پوشش گیاهی پارک چیتگر با نظارت این اداره کل انجام می‌گیرد.

وی تصریح کرد: چاه‌های آبی که شهرداری از آن برای آبیاری پوشش گیاهی پارک چیتگر برداشت می‌کرد در تابستان با کمبود آب رو‌به‌رو شد، اما در اواخر تابستان امسال چاه‌ها کف‌شکنی شدند و اکنون آب چاه‌ها برای آبیاری نهال‌ها و درختان مناسب هستند.

آخوندی اظهارداشت: هر چند پارک‌هایی همچون چیتگر، لویزان و سرخه‌حصار به شهرداری‌های استان تهران احاله مدیریت شده‌اند، اما تحت نظارت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران قرار دارند.

وی گفت: هر یک از پارک‌ها، یک کتابچه طراحی مصوب دارند و برنامه‌ها و عملیاتی مانند عملیات احیایی، سازه‌ای یا هرس بهداشتی باید مطابق آن کتابچه صورت گیرد.

مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران افزود: با توجه به ضرورت تهیه این کتابچه طرح، مجری و یا شهرداری‌ها موظفند براساس دستورالعمل شرح خدمات، برای پارک‌ها طرح تهیه کنند و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران نیز آن را بررسی و در نهایت مصوب می‌کند و توسط شهرداری‌ها نیز اجرا می‌شود.

پارک جنگلی چیتگر، از پارک‌های جنگلی شهر تهران است که از شمال به دریاچه چیتگر، از جنوب به آزادراه تهران – کرج از غرب به شهرک سرو آزاد و باغ گیاه‌شناسی و پیکان شهر و از شرق به منطقهٔ خرگوش‌دره محدود می‌شود؛ این پارک با ۹۵۰ هکتار زمین پردرخت از بزرگ‌ترین بوستان‌های جنگلی استان تهران است.

در سال‌های اخیر و بنا بر اعلام سازمان جنگل‌ها حدود هشت هزار اصله درخت در پارک جنگلی چیتگر خشک شده‌اند که تغییرات اقلیم و کاهش آبیاری درختان از عوامل آن بوده است.

source

توسط salamatsun.ir