به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
عباس عراقچی در خصوص محورهای مذاکرات در مسکو، فضای تصمیم گیری درباره FATF، هدف از گفت و گوهای ژنو، سیاست مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در موضوع هسته ای و آمادگی گفت و گو با اروپا در برنامه گفت و گوی ویژه خبری توضیحاتی ارائه کرد.


صدور گاز روسیه به ایران از محورهای مذاکرات در مسکو


رئیس جمهور در سفر به روسیه، مذاکرات مهمی در چند حوزه خواهد داشت که یکی بحث صدور گاز روسیه به ایران و انتقال از ایران است که می‌تواند این کشور را به یک هاب انرژی و گاز در منطقه تبدیل کند. مذاکراتی برای کشیدن لوله‌های گازی و نفتی در حال انجام است.


بحث کریدورهای اتصال بین دو کشور هم موضوع دیگری است. چند جهت حوزه آسیای مرکزی، دریای خزر و جاده‌ای از مسیر قفقاز بین ایران و روسیه وجود دارد که تکمیل برخی پیشرفت هایی داشته و بعضی از نقاط هنوز تکمیل نشده است.


فضای تصمیم گیری درباره FATF دو قطبی نشود


بازگشت لوایح FATF به مجمع تشخیص مصلحت نظام کاملا فنی و کارشناسی است. دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد که آیا پیوستن به FATF منافعی خواهد داشت یا خسارت‌هایی را به دنبال دارد. باید اجازه داد مجمع تشخیص مصلحت در فضای آرام و کاملاً از موضع فنی و کارشناسی این موضوع را بررسی کند و به هر تصمیمی که رسید، همه تابع باشند. اگر مصلحت در الحاق یا عدم الحاق دیده شود باید تبعیت کرد. نباید فضا را دو قطبی کرد.


هدف از گفت و گوهای ژنو


ظرف دو روز گذشته دور مذاکره با سه کشورهای اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان و دور مذاکره با مورا از اتحادیه اروپا و کارشناسان اتحادیه اروپا آغاز شد. غرض اصلی این دور مذاکرات پیدا کردن راهی برای شروع مجدد مذاکرات هسته‌ای است. ایران در موضوع هسته‌ای هیچ وقت میز مذاکره را ترک نکرد. چرا که به ماهیت صلح آمیز برنامه هسته‌ای مطمئن بود و هیچ وقت مشکل اصولی نداشت.


زیاده خواهی‌های طرف‌های مقابل مذاکرات را دچار مشکل ‌کرده است. اگر مذاکرات عزتمندانه و شرافتمندانه وجود داشته باشد به مذاکرات ملحق خواهیم شد. ایران مذاکراتی با آمریکا در چارچوب برجام و در موضوع هسته‌ای ندارد.


سیاست همچنان مذاکره غیرمستقیم با آمریکا در موضوع هسته ای است


سیاست کماکان مذاکرات غیر مستقیم با آمریکا است. ایران تا وقتی آمریکا به برجام برگردد یا سیاست را در این خصوص اعلام کند در موضوع هسته‌ای مذاکره نمی‌کند ولی با کشورهای اروپایی با چین و روسیه مذاکرات را خواهد داشت.


امید و اتکای دولت به مذاکره نیست بلکه به خنثی‌سازی تحریم‌ها و مقابله با آنها است ولی این مسیر هم رها نمی‌شود. دولت کار خود را در زمینه‌های اقتصادی انجام می دهد.


هنوز از دولت جدید آمریکا حرفی درباره مذاکرات شنیده نشده


دولت جدید آمریکا هنوز مستقر نشده و تکلیف دولت قبلی هم مشخص است. مذاکراتی در دولت پیشین وجود داشت که با عنوان روند مسقط شناخته می‌شد و مذاکرات غیر مستقیم بود البته مذاکرات با اروپایی‌ها هم بود. ایران از دولت جدید آمریکا که 7 روز مانده تا کار را شروع کند، سیاستی و حرفی در این خصوص نشنیده است. ایران تنها در مذاکرات عزتمندانه، شرافتمندانه و بر اساس احترام متقابل نه بر اساس فشار و تهدید و تحریم و بر اساس احترام شرکت خواهد کرد.


فرمول برجام همچنان معتبر است. موضوعات مهم مانند بحث هسته‌ای در شورای عالی امنیت ملی مطرح می شود و مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و مصوبات شورا هم مشخص است که برای اجرا چه مسیری را طی می کنند. وزارت خارجه هم طبیعتاً به عنوان مجری وارد عمل خواهد شد و آنچه تصمیم نظام شده را اجرایی می‌کند.


آمادگی گفت و گو با اروپا درباره نگرانی های امنیتی دو طرف


آمادگی گفت و گو با اروپا وجود دارد که باید مبتنی بر نگرانی‌های دو طرف باشد. برای رفع نگرانی کشورهای اروپایی در خصوص تهدیدات امنیتی ملی آنها گفت‌وگو می شود و آن‌ها باید پاسخ‌های مناسبی به تهدیدات امنیتی و نسبت به نگرانی‌های ایران بدهند.


ایران خواهان تشکیل دولت فراگیر در سوریه است


ایران خواهان دولت فراگیر در سوریه است که همه اقشار جامعه را در برگیرد. جامعه سوریه متحدالشکل نیست و اکراد و علوی‌ها و دیگر اقوام وجود دارد. با بازگشایی سفارت در دمشق مشکلی وجود ندارد. اگر تضمین سفارت تامین شود، حتماً به این کار اقدام خواهیم کرد. به رسمیت‌شناختنِ دولت سوریه مسئلۀ دیگری است که بررسی خواهد شد.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir