تاکید مجدد حکیم بر موضع ثابت عراق درباره فلسطین

به گزارش روزپلاس، «سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق در مراسم رسمی سالروز شهادت شهید آیت الله «سید محمد باقر حکیم» و روز «شهید عراقی» که صبح امروز با حضور مقامات و مسئولان عراقی در بغداد برگزار شد، گفت: روز شهید عراقی در وجدان‌ها ریشه می‌دواند چرا که امسال با سالروز شهادت فرماندهان پیروزی شهید ابو مهدی المهندس و قاسم سلیمانی همزمان شده، دو شهیدی که نقش بسزا و موثری در تحقق پیروزی برای نیروهای افراط‌گرایی و تروریسم یعنی داعش داشتند، گروهی که توسط برنامه‌های سرکش که ثبات در منطقه را نمی‌خواهند، ساخته شد.  
 
وی ادامه داد: اما اراده خداوند و همت عراقی‌ها و جمع شدنشان در اطراف مرجعیت رشید آیت الله العظمی سیستانی (دام ظله الوارف) به همراه عزم و بصیرت منجر به خنثی شدن این برنامه‌های خبیث و قطع کردن سر فتنه و از بین بردن آنها در خاستگاهشان شد.  
 
رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به پروژه شهید محراب مبتنی بر وحدت ملی و عدالت اجتماعی، عنوان کرد: ساختن کشوری قوی و مقتدر نیازمند انحصار سلاح در دست حکومت و تقویت حاکمیت قانون، مبارزه با فساد مالی و اداری و اصلاحات اقتصادی است، هرگونه سهل انگاری در این زمینه منجر به تضعیف حکومت و تشدید بحران ها خواهد شد، ما باید نهادهای خود را تقویت کنیم و عدالت را محقق و توزیع عادلانه ثروت ها میان همه استان ها را تضمین کنیم.  
 
حکیم با تاکید بر اینکه عراق در قلب منطقه قرار دارد و نمی‌تواند دور از چالش‌های منطقه‌ای و بین المللی باشد، تصریح کرد: ما باید یک سیاست متوازن را دنبال کنیم که منافع عراق را در اولویت قرار دهد و آن را به پلی برای ارتباط میان کشورها و نه صحنه‌ای برای درگیری تبدیل کند.  
 
وی در ادامه با تاکید مجدد بر موضع ثابت عراق در قبال قضیه فلسطین گفت: فلسطین قضیه محوری عرب‌ها و مسلمانان بوده و هست. حمایت ما از ملت برادر فلسطین در مبارزه مستمرش برای دستیابی به حقوق مشروع و ساختن کشور مستقل به پایتختی قدس شریف، وظیفه اخلاقی و انسانی است که سازش و چانه‌زنی نمی‌پذیرد.  
 
رهبر جریان حکمت ملی عراق خاطرنشان کرد: عراق که معنای فداکاری را در طول تاریخ شناخته است، قاطعانه در برابر هرگونه تلاش برای حذف مسئله  فلسطین یا تضعیف حقوق فلسطینیان می‌ایستد.   
 
حکیم همچنین تاکید کرد که عراق در کنار ملت لبنان می‌ایستد و از وحدت ملی و ثبات آن حمایت می‌کند، عراق به لزوم همکاری کشورهای عربی برای پشتیبانی از لبنان برای عبور از بحرانش ایمان دارد. ثبات لبنان بخش جدایی‌ناپذیر ثبات منطقه است و عراق از هیچ کوششی برای تقویت پیوندهای برادری و همبستگی با این کشور عزیز دریغ نمی‌کند.  
 
وی با بیان اینکه از عملکرد سیاسی آتی در سوریه انتظار داریم که اراده ملت را بیان و عدالت را حاکم کند، گفت: سوریه امروز در آستانه یک مرحله جدید است، مرحله‌ای پر از چالش‌ها و فرصت‌ها، ما می‌دانیم که ملت سوریه، رنج‌های بسیاری از جنگ و ویرانی کشیده و امید داریم که این تغییر سیاسی، فرصتی برای ساختن آینده‌ای بهتر باشد که حق همه سوری‌ها در آزادی و کرامت را تضمین می‌کند.  
 

رهبر جریان حکمت ملی عراق با اشاره به اینکه روابط تاریخی عراق و سوریه، بر ما واجب می‌کند که در روند ثبات آن شریک باشیم، چرا که ثبات سوریه، ثبات کل منطقه است، عنوان کرد: باید بر لزوم مشارکت دادن همه طرف‌های سوری در ساختن آینده‌شان به دور از مداخلات خارجی که مانعی در روند صلح و توسعه کشورشان است، تاکید کنیم.

وی در ادامه گفت: ما در عراق به اهمیت تقویت روابط با همه کشورهای منطقه و جهان براساس همکاری و احترام متقابل ایمان داریم. عراق باید محل تلاقی منافع و همکاری مشترک میان کشورها و به دور از درگیری باشد.

وی ادامه داد: وضعیت جغرافیایی و نقش تاریخ عراق، ما را شایسته آن می‌کند که عامل توازن و ثبات منطقه‌ای و بین المللی از طریق گفت‌وگوی سازنده با طرف‌های مختلف باشیم، عراق می‌تواند نقشی محوری در تحقق صلح و توسعه در سطح منطقه و جهان ایفا کند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق با بیان اینکه ما باید شراکت‌های اسراتژیکی با کشورهای دوست و برادر ایجاد و از روند بازسازی و توسعه حمایت و فرصت‌های جدیدی برای ملت‌مان ایجاد کنیم، عنوان کرد: در همین راستا بر لزوم تعامل با عراق به عنوان یک کشور مستقل که فرزندانش بر آن حاکم هستند و یک کشور دارای حاکمیت که دخالت یا دیکته را نمی‌پذیرد، تاکید می‌کنیم، عراق یک کشور اصیل دارای تاریخی شکوهمند و منابع فراوان و فرزندانی است که می‌توانند این کشور را به سمت آینده‌ای روشن رهبری کنند.

حکیم تاکید کرد که احترام به حاکمیت عراق احترام به فداکاری‌های فرزندان عراق است که با همه چالش‌ها برای ساختن کشوری آزاد و مستقل مقابله کردند، عراق نمی‌تواند میدانی برای نفوذ یا جای پایی برای هر قدرت خارجی باشد که در راستای تحقق منافع خود به حساب اراده ملت عراق گام بردارد، مجددا بر حق عراق در تعیین سرنوشت خود به دور از مداخلات و دیکته‌های خارجی تاکید می‌کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد که تعامل با عراق به عنوان یک کشور مستقل دارای حاکمیت و تصمیم مستقل، یک گزینه نیست بلکه ضرورتی است که فداکاری‌های ملت ما و حق طبیعی آن در ساختن آینده‌اش به دست فرزندانش ایجاب می‌کند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق خواستار راه‌اندازی گفت‌وگوی منطقه‌ای جامع با هدف ایجاد روندهای دائمی برای تفاهم و همکاری بین کشورهای منطقه شد و گفت: این ابتکاری با توجه به ایمان عمیق ما به اهمیت گفت‌وگو به عنوان وسیله‌ای برای تحقق صلح و ثبات است.

حکیم ادامه داد: تقریب دیدگاه‌ها میان کشورها تنها برای حل اختلافات کنونی نیست، بلکه گام نخستین به سوی ساختن یک نظام منطقه‌ای یکپارچه مبتنی بر منافع مشترک و احترام متقابل است.

وی توضیح داد که هدف از این ابتکار، حل مسائل جوهری و اساسی است که خواب را از منطقه گرفته و این ابتکار از طریق اتخاذ راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک به دور از تنش است.

رهبر جریان حکمت ملی عراق تصریح کرد: ما معتقدیم که گفت‌وگوی فراگیر، می‌تواند، افق جدیدی را برای هکاری در زمینه‌های امنیت، توسعه اقتصادی و تبادل دانش ایجاد کند، ما از همه طرف‌های ذیربط می‌خواهیم به این تلاش‌ها که منافع ملت‌ها را به هر منافع دیگر ترجیح می‌دهد، بپیوندند و مرحله‌ای جدید از ثبات و شکوفایی مشترک را ایجاد کند.

حکیم همچنین خواستار ایجاد یک مرکز منطقه‌ای برای مبارزه با تروریسم که مقر آن در بغداد است، شد و عنوان کرد: مرکزی که در راستای تبادل اطلاعات و تقویت توانایی‌های امنیتی کشورهای عضو تلاش کند، این مرکز در راستای تامین سکویی برای هماهنگی تلاش‌های مشترک میان دستگاه‌های امنیتی در منطقه در راستای تقویت امنیت منطقه تلاش خواهد کرد.

وی در ادامه افزود: از طریق این مرکز، کشورهای حاضر می‌توانند از تبادل اطلاعات درباره تهدیدهای تروریستی و همکاری برای گسترش و توسعه استراتژی‌های پیشگیرانه با هدف خنثی‌سازی طرح‌های تروریستی پیش از اجرای آن استفاده کنند.

رهبر جریان حکمت ملی عراق گفت که این مرکز همچنین تمرین‌ها و برنامه‌های تخصصی برای ایجاد توانمندی‌های ملی از جمله مبارزه با جرائم سایبری که تهدید فزاینده‌ای در عصر دیجیتال است، را فراهم خواهد کرد.

حکیم خاطرنشان کرد که مزایای این ابتکار فراتر از جنبه امنیتی است، این ابتکار، به ایجاد فضایی با ثبات و جذب سرمایه‌گذاری‌ها کمک و از توسعه اقتصادی در منطقه حمایت می‌کند که این امر منجر به بهبود سطح معیشت مردم خواهد شد. این ابتکار همچنین، تقویت نقش عراق به عنوان یک مرکز پیشگام برای گفت‌وگو و همکاری منطقه‌ای را به همراه خواهد داشت به گونه‌ای که بیان‌کننده عمق پایبندی عراق به صلح و ثبات باشد.

source

توسط salamatsun.ir