به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ احسان مومنی معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ امشب ۴ دی ۱۴۰۳ در برنامه تهران ۲۰ شبکه ۵ تهران گفت: آلودگی هوا بیشتر در نیمه دوم سال بررسی می‌شود و کارگروه‌ها و نشست‌های مختلفی در این زمینه برگزار می‌گردد. در تقویم عملیاتی پلیس راهور آلودگی هوا را از اول سال برخورد کردیم چرا که قانونگذار به ما گفته است تردد خودرو‌های فاقد معاینه فنی در سطح شهر تهران ممنوع است و در ازای هر روزی که تردد کنند جریمه می‌شوند.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون یعنی در این ۹ ماه ۳۱ هزار خودروی دودزا را جریمه کردیم یعنی روزانه ۱۱۲ دستگاه خودرو دودزا توقیف شدند. حدود یک میلیون و ۱۳۰ هزار خودرو که معاینه فنی نداشتند اعمال قانون شدند. همچنین پلیس معاینه فنی خودرو‌های آلاینده ساز و خودرو‌هایی که شرایط معاینه فنی خودشان را از دست دادند را ابطال کرد.

وی افزود: پلیس راهور تهران بر اساس مصوبات کارگروه اضطرار از ۱۶ آذر ماه خودرو‌های سنگین را توقیف کرد. همکاران ما در ۱۶ نقطه ورودی شهر تهران مستقر شدند و از ورود خودرو‌های سنگین به شهر تهران جلوگیری کردند، اما این موضوع نیاز به احساس مسئولیت توسط شرکت‌های باربری دارد که اجازه تردد به خودرو‌های سنگین را ندهند.

 سرهنگ مومنی در مورد اعمال قانون وسایل نقلیه دودزا گفت: از ۱۶ آذر ماه ۱۷۰۰ خودروی دودزا اعمال قانون شدند حدود ۸۵۰ دستگاه خودرو که معاینه فنی داشتند، ابطال شد همچنین ۳۵۰ خودرو دودزا توقیف و به پارکینگ منتقل شدند.

وی بیان کرد: شهر تهران حدود ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار موتور سیکلت دارد که نیمی از آنها فرسوده هستند و باید از رده خارج شوند. حدود ۴۶ درصد تصادفات شهر تهران به موتور سیکلت‌ها برمی‌گردد. تا ۱۰ بهمن ماه طرح ارشادی در نظر گرفته شده است و افراد می‌توانند به صورت رایگان برای موتور سیکلت خودشان معاینه فنی دریافت کنند. با اقداماتی که صورت گرفت، موتور سیکلت‌هایی که معاینه فنی نداشته باشند بعد از طرح ارشادی هم از طریق دوربین‌ها و هم به صورت دستی به ازای هر روز ۱۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد.

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: حدود ۲ میلیون خودرو فرسوده اسقاطی در استان تهران وجود دارد. اول اینکه سازمان‌های مربوطه که در بحث اسقاط خودرو وظیفه دارند چرا کوتاهی می‌کنند؟ و دوم اینکه وارد کنندگان خودرو باید به ازای هر خودرو که وارد می‌کنند یک خودرو را اسقاط کنند. تولید کنندگان خودرو و موتورسیکلت باید به ازای هر چهار دستگاه موتور سیکلت یا خودرو باید یک دستگاه موتورسیکلت یا خودرو را اسقاط کنند اگر این اقدام انجام می‌شد هم اکنون تعداد خودرو‌های اسقاطی ما به این اندازه نبود.
میرزایی قمی مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران در ادامه این برنامه گفت: بر اساس تعداد مراجعات ۹ ماه ابتدایی سال یک میلیون و ۱۰۴ هزار دستگاه به مراکز معاینه فنی مراجعه کردند. حدود ۱۲ درصد از این خودرو‌ها در مراجعات نخست به علت نقص آلایندگی مردود شدند. از ۳ میلیون و هفتصد هزار خودرو مشمول معاینه فنی در سطح تهران ما حدود یک میلیون خودرو در سطح شهر تهران داریم که دارای نقص فنی هستند و از این یک میلیون خودرو حدود ۵۰۰ دستگاه شامل نقص آلایندگی می‌باشند.

وی ادامه داد: برخی از خودرو‌ها که به سن معاینه فنی نرسیدند بعد از مراجعه به مراکز معاینه فنی حدود ۲۰ درصد این خودرو‌ها در مراجعات نخست مردود شدند. مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران بیان کرد: حدود ۴۰ درصد از محصولات سایپا در مراجعات نخست به مراکز معاینه فنی مردود و بالغ بر ۲۰ درصد از محصولات ایران خودرو در مراجعات نخست مردود اعلام شدند. پراید با ۴۵ درصد مردودی، ساینا ۴۰ درصد و پژو ۴۰۵ با ۳۰ مردودی در مراجعات نخست بیشترین آمارمردودی را به خودشان اختصاص داده‌اند.

source

توسط salamatsun.ir