به گزارش خبرنگار مهر، تعدادی از بیمارانی که در بیمارستان نگاه تحت عمل جراحی چشم قرار گرفته بودند، به دلیل عفونت شدید چشمی بینایی خود را از دست داده‌اند. این بیماران که در تاریخ ۱۷ مهرماه تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند، به سرعت دچار علائم عفونت شده و برخی از آن‌ها حتی با خطر تخلیه چشم مواجه شدند.

سکوت ۳ ماهه مسئولان

با گذشت چند ماه از این ماجرا و سکوت مسؤولان وزارت بهداشت دوباره پای این ماجرا به رسانه‌ها باز شد و سرانجام حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت ضمن تأیید این حادثه، اعلام کرد که این موضوع در دست بررسی است.

اما پس از این حادثه اظهارات حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در نوع خود جالب بود به طوری که وی در این مورد گفت: این مسئله در دستور کار کمیسیون است و پیگیری در این رابطه انجام خواهد شد، اما قرار نیست که مردم را نگران کنند. درست است که این اتفاق افتاده و اتفاق خیلی بدی هم بوده است، اما قرار نیست که هر روز همه خبر منتشر کنند.

وی تاکید کرد: حتماً هم وزارت بهداشت درمان و هم کمیسیون بهداشت و درمان مجلس این مسئله را پیگیری می‌کنند و حتماً با مسببان برخورد خواهد شد و تمام کارهای قانونی در حال انجام است.

احتمال عمدی بودن حادثه بیمارستان نگاه!

علی نیلی رئیس بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه با اشاره به اینکه روز ۱۷ مهر ۹ نفر پس از جراحی آب مروارید در این بیمارستان دچار عفونت داخلی چشم شدند که اتفاقی غیرعادی بود، گفت: با توجه به شواهد و علائم موجود، این احتمال قوی وجود دارد که عفونت چشمی بیماران نتیجه یک آلودگی عمدی بوده باشد!

نیلی افزود: وزارت بهداشت و دانشگاه شهید بهشتی نیز غیرعادی بودن وضعیت را تأیید کرده‌اند و عمدی بودن حادثه به عنوان اولین احتمال مطرح شد. شکل عفونت، پرسنل ثابت و بعضی مدارک دیگر نشان می‌دهد احتمالاً عفونت عادی و شرایط عادی پزشکی نداشته‌ایم. وجود دوربین مدار بسته در اتاق عمل ممنوع است اما دوربین‌های راهروهای بیمارستان بررسی شده‌اند که نکاتی غیرعادی دیده شده و تصاویر به نیروهای قضائی تحویل داده شده است‌.

ماجرا عمدی نبود

علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه درباره ماجرای بیمارستان نگاه توضیح داد: متأسفم که چنین اتفاقی افتاده است. ماجرا مربوط به ماه مهر است و بیمارستان بلافاصله وارد عمل می‌شود و خطای انسانی را تشخیص می‌دهد. گویا آنچه باید استریل می‌بوده استریل نبوده و پزشک معالج نقشی در این موضوع نداشته است. زیرا تعیین اینکه چیزی استریل است یا نه برای پزشک ممکن نیست.

وی ادامه داد: پرونده در حال طی کردن روند قضائی است و افرادی که کوتاهی کرده‌اند از کار معلق شده‌اند.

جعفریان تصریح کرد: نمی‌توان گفت که عمدی در کار بوده است. اتفاقات ناگواری مانند این اجتناب‌ناپذیر است و در همه جای دنیا اتفاق می‌فتد باید سیستم هشدار را فعال کنیم که معاونت درمان بیمارستان مربوطه به سرعت وارد عمل شده و توانسته خطای انسانی را تشخیص دهد.

برخورد با خاطیان با رعایت اصل بی طرفی

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز ضمن عذرخواهی از افراد آسیب دیده در حادثه نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران، گفت: اگر به سازمان نظام پزشکی شکایت شود این سازمان بر اساس اصل بی طرفی و با جدیت و موازین علمی با خاطیان برخورد می‌کند.

وی افزود: کمیته‌ای برای بررسی ابعاد دقیق حادثه تشکیل شده است و طبق اطلاع بنده، انتقال عفونت از تجهیزاتی رخ داده که جز فیلد جراحی نبوده است.

رئیس زاده با بیان اینکه وزارت بهداشت موظف است که سالانه مراکز بیمارستانی را مورد نظارت و ارزیابی قرار دهد، اظهار داشت: اگر مشخص شود که کوتاهی انجام شده، وزارت بهداشت می‌تواند از طریق پایین آورد درجه اعتبار مؤسسات درمانی با آنها برخورد کند.

وی با بیان اینکه حادثه رخ داده مربوط به ۲ ماه پیش است، تاکید کرد: عفونت بیمارستانی در همه دنیا رخ می‌دهد و با توجه به قدمت ۲۵ ساله این مرکز و انجام جراحی روزانه ۱۵۰ مورد در اتاق‌های عمل این بیمارستان، عفونت بیمارستانی در این مرکز از میانگین کشوری کمتر است.

وی افزود: البته همه اتفاقاتی که باید بعد از بروز حادثه انجام می‌شد، از جمله بستری بیماران، رها نشدن بیمار و پرداخت حق و حقوق بیمار در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس سازمان نظام پزشکی گفت: جراحی همچون رانندگی است اگر اتوبوسی با وجود همه تمهیدات، چپ کند و افراد فوت شوند هر چند حادثه تأسف باری رخ داده، اما روالی شناخته شده است

نتیجه بررسی‌ها شفاف اعلام خواهد شد

سلمان اسحاقی سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری مهر گفت: کمیسیون بهداشت درمان به هیچ وجه مردم و مخصوصاً رسانه‌ها را غریبه نمی‌داند و سعی داریم تا مواردی را که در جامعه مطرح می‌شود را از رسانه‌های داخلی منتشر کنیم.

وی افزود: بنده به عنوان سخنگوی کمیسیون بهداشت درمان به هیچ وجه اجازه نخواهند داد که خبر و یا موردی از مردم پنهان شود.

اسحاقی ادامه داد: در بحث دیالیز که خود بنده مطرح کردم که ۷۰ نفر کشته شدند، مطرح کردم که ۷۰ نفر کشته شدند و به هیچ وجه اجازه نمی‌دهم که عدم انتشار خبری باعث سوءاستفاده مقصران شود.

وی افزود: ما باید بپذیریم در کشور نظارت درستی نسبت به خدمات در حوزه‌های مختلف مخصوصاً در حوزه بهداشت و درمان نداریم که موارد مختلف را در بیمارستان‌ها شاهد هستیم که با یک سری نارضایتی‌ها در بحث خدمات دهی به بیماران مواجه شد.

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در بحث بیمارستان نگاه قریب به دو ماه است که این موضوع را کمیسیون بهداشت و درمان ورود جدی کرده با قوه قضائیه هم مذاکره جلساتی را داشتیم.

وی افزود: با نماینده‌های قوه قضائیه و سازمان نظام پزشکی جلساتی را گذاشتیم و مقرر شده که ما میزان تقصیرها و میزان جرم انگاری‌ها که مشخص شد در قالب یک بسته در اختیار رسانه‌ها و مردم قرار بدهیم.

اسحاقی ادامه داد: به امید خدا در هفته آینده که بحث تخصصی و اصلی کمیسیون بهداشت و درمان دو موضوع بیمارستان نگاه و تبریز هست به جمع بندی نهایی برسیم و نتیجه را بسیار شفاف در اختیار مردم بگذاریم.

لازم به ذکر است؛ حادثه بیمارستان چشم پزشکی «نگاه»، بعد از گذشت سه ماه از وقوع آن، به تازگی در رسانه‌ها سروصدا کرده و همین امر باعث واکنش مسئولان مربوطه گردیده است. در حالی که انتظار می‌رود این قبیل واکنش‌ها، در زمان خودش صورت بگیرد. البته با شدت و حدت بیشتری که بتواند مردم را قانع کند.

حال باید دید نتیجه نهایی رسیدگی به این پرونده چه خواهد شد و با توجه به اینکه برخی از سهامداران این بیمارستان افراد صاحب نفوذ در نظام هستند این پرونده بدون سوگیری بررسی خواهد شد یا خیر.

source

توسط salamatsun.ir