میثم شهردمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به این که تولید و پخش سریال و مجموعه های نمایشی از جمله مهم ترین کارکردهای تلویزیون به شمار می رود، اظهار داشت: گرچه هنوز سریال “مهیار عیار” در آغاز مسیر پخش خود از شبکه سوم سیما قرار دارد، اما همین چند قسمت نشان می دهد که به نسبت برخی سریال های دیگر سال های اخیر، شاهد اثری قابل توجه از قاب تلویزیون هستیم.
کارشناس و پژوهشگر رسانه افزود: پرداخت به یکی از مقاطع تاریخی دوران صفویه که کمتر در سریالهای ایرانی بازنمایی شده از ویژگی های جالب توجه این سریال است، ضمن آن که به لحاظ محتوایی نیز قصه و داستان عیاری به نام مهیار مورد توجه قرار گرفته که به تدریج دچار تحول شخصیتی می شود و از یک فرد راهزن به عیاری جوانمرد تبدیل می شود که خودش به تربیت یک فرد نوجوان همت می گمارد.
وی همچنین گفت: تقویت ارزشهای اخلاقی همچون ایثار و بخشش، تحقق عدالت و به خصوص خدمت به دیگران در جامعه ای که فضایل اخلاقی در آن مورد توجه است، از دیگر پیام های این سریال است، ضمن آن که در همین سه چهار قسمت پخش شده نمی توان از بازی خوب هنرپیشه های اصلی آن یعنی کامران تفتی، بهنام تشکر و متین ستوده غافل شد.
کارشناس و پژوهشگر رسانه در ادامه بیان داشت: البته تا حدی به نظر می رسد که کندی ریتم سریال برای مخاطب امروزی آزاردهنده باشد اما باید صبر کرد تا قسمت های دیگر نیز پخش شود و سپس به ارزیابی و قضاوت بهتری از سریال پرداخت.
وی افزود: همچنین از دیگر نقاط ضعف سریال باید به ضعف در دیالوگنویسی اشاره کرد به خصوص با عنایت به این مساله مهم که به هر حال استفاده از زبان و جملاتی که بهطور کامل با فضای تاریخی هماهنگ نیستند، میتواند حس مخاطب را مختل کند.
شهردمی بیان داشت: با همه این ها اهتمام رسانه ملی در تولید و پخش سریال های تاریخی با مضامین اخلاقی و تقویت روحیه مردم داری و فتوت و جوانمردی، ارزشمند و ستودنی است و چه خوب است که با قصه های جذاب مردم علاقه مند به داستان های ایرانی بیش از پیش با رسانه ملی همراه باشند.
وی خاطرنشان کرد: بهره گیری حداکثری از ظرفیت داستان و ادبیات و جلوگیری از کارهای کلیشه ای باعث می شود که مخاطبان انبوه تلویزیونی با سریال ها ارتباط مناسب را برقرار کنند و از این رهگذر نیز پیام ها و محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی و اسلامی به آن ها انتقال داده شود.
∎