به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمد اسماعیل زاده، با تاکید بر تهیه میان وعده سالم و مغذی برای تامین سلامتی دانش آموزان، گفت: خوراکیهایی که در کیف دانش آموزان به عنوان میان وعده مدرسه برای زنگ تفریح میگذارید، بهتر است ترکیبی از انواع مواد پروتئینی، غلات کامل، میوهها و سبزیجات باشند.
وی افزود: میوهها و سبزیجات، یکی از انتخابهای مناسب برای میان وعده در مدرسه، محسوب میشوند که سرشار از ویتامین، آنتی اکسیدان و فیبر هستند و میتوانند علاوه بر تامین بخشی از نیاز دانش آموزان به ویتامینهایی چون، ویتامین A، C و ویتامینهای گروه B و مواد معدنی همچون پتاسیم، به تقویت سیستم ایمنی دانش آموزان کمک کنند.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: خیار، گوجه فرنگی و کدو حلوایی نیز از گزینههای مناسب برای میان وعده هستند؛ خیار و گوجه را میتوان به صورت ساندویج سالم برای دانش آموز آماده کرد، منظور از ساندویج سالم یعنی ساندویجهایی که حاوی پنیر یا مغزیجات مانند گردو، پسته یا بادام و یا سبزی خوردن و کاهو، تخم مرغ، کتلت، انواع کوکو، فلافلهای خانگی و یا الویه و همبرگر، باشد.
وی گفت: بهتر است برای تهیه ساندویچ سالم از نانهای سبوس دار مانند سنگک و بربری استفاده کنید و تا حد امکان از نان لواش و باگتهای سفید برای ساندویچ استفاده نکنید. همچنین، از پنیر خامهای به دلیل چربی بالا نیز استفاده نکنید.
وی با تاکید بر پرهیز از تهیه ساندویجهای سوسیس و کالباس، بیان کرد: یکی از مواد غذایی که این روزها بسیاری از کودکان و نوجوانان طرفدار آن هستند، کره بادام زمینی است که توصیه میشود مصرف این کره به هفتهای یک بار محدود شود، چراکه کره بادام زمینی کالری بالایی دارد و با توجه به کم تحرکی در کودکان، میتواند منجر به اضافه وزن و چاقی شود. باید متذکر شد که اگر کودکی دچار اضافه وزن و چاقی است، باید کره بادام زمینی به ماهی یک بار محدود شود.
اسماعیل زاده افزود: سمنو هم سرشار از ویتامینهای گروه B است و میتواند به تامین بخشی از نیازهای دانش آموزان کمک کند؛ کدو حلوایی به صورت بخارپز شده با کمی دارچین نیز گزینه خوبی برای میان وعده دانش آموزان است. با توجه به اینکه فصل سرما فرا خواهد رسید و میزان ابتلای به آنفلوآنزاهای فصلی و سرماخوردگی تشدید میشود، مصرف منابع غنی از ویتامین A و C مانند کدو حلوایی، پرتقال، نارنگی، هویج، خرمالو، انار و موز، به پیشگیری از ابتلا به بیماریهای فصلی کمک میکنند؛ بنابراین سعی کنید از این مواد غذایی هر روز برای میان وعده فرزندتان استفاده کنید.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: همچنین بهتر است از شیرهای ساده به جای شیرهای طعم دار، ماءالشعیر و نوشابه به دلیل میزان قند بالا و به جای کیک و بیسکویتها به خصوص کرم دار، از بیسکویتهای سبوس دار استفاده شود.
source