پویش ملی «غرق نشویم» منجر به کاهش آمار غرق شدگان شد

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام والمسلمین سید هاشم حسینی المدنی با اشاره به پویش ملی «غرق نشویم» که برای دومین سال با شعار «بی گدار به آب نزنیم» در سواحل استان‌های شمالی برگزار شده است، افزود: این پویش با هدف اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی هموطنان و کاهش غرق‌شدگی در سواحل شمال کشور با مشارکت یک هزار نفر از اعضای داوطلب سازمان جوانان جمعیت هلال احمر آغاز شده است.

وی با اشاره به کاهش آمار غرق‌شدگی در سواحل مازندران و گیلان با برگزاری این پویش از سال گذشته، اظهار داشت: حضور جوانان در این طرح به کاهش آمار غرق شدگان کمک بسیار کرده است؛ اجرای چنین برنامه‌هایی و رعایت نکات ایمنی از سوی هموطنان، به پیشگیری و کاهش غرق‌شدگی کمک کرده است.

حسینی المدنی ادامه داد: این پویش با همکاری سازمان اجتماعی وزارت کشور و استانداری‌ها برگزار می‌شود و در آن، جوانان داوطلب به علاقه‌مندانی که برای تفریح و شنا به سواحل دریا می‌آیند، نکات ایمنی را توصیه می‌کنند و هشدار می‌دهند.

وی با اشاره به اقدامات سازمان جوانان هلال احمر در اجرای طرح‌هایی با محوریت پویایی و نشاط در میان نوجوانان و جوانان کشور، گفت: در این پویش، اعضای گروه‌های سحاب (سفیران حمایت‌های امدادی و بشردوستانه)، سحر (سفیران حمایت‌های روانی)، دادرس (دانش‌آموزان آماده در روز‌های سخت)، حضور دارند و به غیر از اعلام هشدار به افراد در سواحل، برنامه متنوع و جذاب برای کودکان نیز در این مناطق برای علاقه‌مندان برگزار می‌شود.

رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با اشاره به شناسایی محل‌های حادثه‌خیز در سواحل شمال از سال گذشته گفت: حضور غریق‌های نجات و امدادگران و نجات گران هلال احمر همچنین داوطلبان هلال احمر در این مناطق به کاهش ۷۰ درصدی غرق‌شدگی در گیلان و ۵۰ درصدی در مازندران منجر شده است.

سال گذشته ۱۰۱۴ نفر دچار غرق‌شدگی شدند که از این میزان، ۸۴۸ نفر مرد و ۱۶۶ نفر زن بودند و نسبت به سال ۱۴۰۱، کاهش ۱۲ درصدی در میزان غرق‌شدگی‌ها را شاهد بودیم و ۲۸۲ مورد از غرق‌شدگی‌ها در رودخانه، ۲۱۴ مورد در استخر‌های کشاورزی و ۱۶۸ مورد در دریا بوده است که از میزان ۱۶۸ غرق‌شدگی در دریا‌ها فقط پنج مورد در طرح‌های سالم‌سازی دریا رخ داده است.

سازمان پزشکی قانونی اعلام کرد: در سه ماهه نخست سال جاری ۲۸۳ نفر بر اثر غرق‌شدگی در کشور جان خود را از دست دادند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱.۱ درصد بیشتر شده است و بر اساس این گزارش، در بهار امسال آمار فوتی‌های ناشی از غرق غرق شدگی در دریا ۴۳.۲ درصد کاهش یافته و به ۲۱ نفر رسیده است ضمن آنکه همه این افراد در محل‌های ایمن سازی نشده جان خود را از دست داده‌اند و در محدوده‌های مجاز هیچ موردی از غرق شدگی در دریا نداشته‌ایم.

علاوه بر دریا، تعداد تلفات غرق شدگی در استخر‌های شنا و کشاورزی نیز کاهش یافته و در این مدت ۵۵ نفر در استخر‌های کشاورزی و ۲۲ نفر در استخر‌های شنا جان خود را از دست داده‌اند که به ترتیب ۲۲.۵ و ۲۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نشان می‌دهد.

source

توسط salamatsun.ir