مریم وفاپور، عضو هیئت علمی دانشگاه ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو _ زهره عرب‌زاده در رابطه با لزوم تغذیه نوزاد با شیر مادر اظهار داشت: اهمیت شیر مادر بر کسی پوشیده نیست. در منابع مختلف اجماع نظر بر این است که بهترین ماده غذایی برای تغدیه شیرخوار، شیر مادر است. این موضوع نه تنها برای شیرخوار، بلکه برای مادر نیز فواید زیادی دارد.

وی افزود: در شیر مادر ترکیباتی وجود دارد که هم از جنبه تغذیه‌ای و هم از جنبه ایمنی خیلی برای شیرخوار مفید است. این ترکیبات، موادی هستند که باعث افزایش حفاظت از سیستم ایمنی، بهبود رشد و تکامل کودک، تنظیم سیستم متابولیک کودک و درواقع مراقبت از یک سری از عفونت‌ها در دوره شیرخواری می‌شوند.

وفاپور گفت: بچه‌هایی که با شیرمادر تغذیه شده‌اند در برابر بسیاری از عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های گوارشی، عفونت‌های دستگاه تنفسی تحتانی و فوقانی از مواردی است که دیده شده است مقاوم‌تر هستند.

وی در ادامه افزود: همچنین در کودکانی که با شیرمادر تغذیه شده‌اند برخی از بیماری‌های مزمن مانند آسم، برخی از آلرژی‌ها و همچنین برخی از سرطان‌ها و حتی چاقی در بزرگسالی کمتر دیده شده است. به صورت کلی نیز دیده شده بچه‌هایی که باشیر مادر تغذیه می‌کنند ضریب هوشی بالاتری نسبت به بقیه دارند و میزان بستری و مرگ و میر در طی یک سال اول زندگی در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند کمتر بوده است.

 

برای اطلاع از جزئیات این گفتگو و دریافت اطلاعات جامع‌تر درباره تغذیه با شیر مادر، ویدیوی زیر را مشاهده کنید

 

source

توسط salamatsun.ir