به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مریم دوستی، کارگردان سینما با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره‌های مختلف با اهداف و موضوعات گوناگون، عنوان کرد: هر جشنواره‌ای چالش‌ها و محاسن خودش را دارد و اگر به این فکر کنیم که با برپایی و اجرای هر جشنواره یک قدم به سینمای ایران کمک کردیم و آن را به جلو برده‌ایم از تمام انرژی‌هایی که برای آن رویداد صرف شده، راضی و خوشحال خواهیم بود. در واقع پر تعداد بودن جشنواره‌ها با موضوعات مختلف می‌تواند به بالندگی و رشد هنر کمک کند.

دلسوز‌ان جشنواره کودک همگی بازنشسته شده‌اند

برخی معتقدند که تعدد جشنواره‌ها باید در تناسب با تولیدات سینمایی باشد و به عنوان مثال اگر تولید مناسب برای کودک و نوجوان نداشته باشیم برگزاری جشنواره فیلم کودک در این راستا کاری بیهوده به نظر می‌رسد. وی درباره این گزاره توضیح داد: تا جایی که من مطلع  هستم، بخش امور جشنواره‌ها در سازمان سینمایی رویداد، پویش و جشنواره‌ها را با مجوز رسمی و وسواس در ارائه مجوز برگزار می‌کنند، ما نسبت به بسیاری از کشورهای سینما خیز اروپایی،  تعداد جشنواره‌های‌مان، بسیار کمتر است، من با بر پایی فستیوال موافقم به شرطی که برگزار‌کنندگان متخصص، آگاه و باتجربه به سینما و برگزاری جشنواره و متعهد به شرایط روز سینما باشند، درباره جشنواره کودک ترجیح می‌دهم که صحبتی نکنم، وقتی بارها و بارها گفتیم که باید سینمای کودک متحول شود و فکر اساسی انجام شود، ولی گویا دلسوز‌ان جشنواره کودک همگی بازنشسته شده‌اند، بعنوان مثال من همین امسال به احترام فراخوان فارابی در صندوق پروانه ابتدا طرح و سپس فیلمنامه‌ام را ارسال کرده‌ام، مدیر وقت تغییر کرد و به کل آن طرح کنسل شد!  واقعا احترام به وقت هنرمند و نویسنده و…در کجای سینمای ایران جای دارد؟ من 5 ماه شبانه روز وقت گذاشتم و حالا هیچکس پاسخگو نیست.بنظر شما این رفتار ضد ارزش های سینمایی نیست؟!

دبیر و موسس جشنواره فیلم کوتاه سلفی 20 گفت: هر رویدادی هدف و رویکردی را دنبال می‌کند و در چاچوب همان موضوعات تعریف شده خود، باید آسیب‌شناسی، حمایت و گسترش پیدا کند. شیوه‌های نوین برگزاری، قالب‌های مختلف هنری و … از جمله مسائلی است که باید در هر جشنواره و رویدادی به آن توجه کرد.

سینمای ایران , جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان ,


وی اضافه کرد: سلفی20 به عنوان یک رویداد مدرن،  بصورت آنلاین با تمام هنرمندان در گستره ملی توانست ارتباط خوب و سازنده‌ای برقرار کند و به رویدادی بدل شد که تلاشش برای جلوه‌گر شدن هنرمند و فیلمساز است و نه خودِ رویداد. شاید اگر در میان اهداف آن تنها به گسترش امید، ایجاد صلح و همزیستی با شرایط و مسائلی مانند کرونا توجه کرده و خروجی دو دوره آن را بررسی کنیم، درمی‌یابیم که به عنوان یک جشنواره فرهنگی مستقل توانسته است قدمی در جهت کشف استعداد و حمایت از هنرمندان جوان بردارد. این جشنواره سعی دارد همسو با تکنولوژی جلو برود و با بریز و به پاش و هزینه‌های اضافی خداحافظی کرده و سعی دارد فقط فیلمساز را با فیلمش معرفی کند، نگاه مدرن و امروزی یعنی فاصله گرفتن  از سنت‌های دست و پا گیر، در همان جشنواره کودک که درباره‌اش صحبت کردیم، جایزه فیلم کوتاه بین‌المللی را فیلمی گرفت که فیلمنامه‌اش از طریق جشنواره سلفی 20 به انجمن سینمای جوانان معرفی شد و طبق تعهدشان هزینه ساخت فیلم را تقبل کردند و فیلم تولید شد، سلفی 20 بعنوان مجری طرح و کشف این فیلمنامه آیا جایگاه خودش را به درستی انجام نداده است؟!

این کارگردان اضافه کرد: جشنواره سلفی 20 از دل سختی های کرونا و در همان چند ماه اول بیماری برای ایجاد امید بر پا و برگزار شد، بنا به شرایط فستیوال که آنلاین بود و تایم جشنواره که محدود بود، فیلم های بسیار ساده و ارزان و حرفه ای جهت ارتقای سطح مبارزه با بیماری ،صرفا برای این جشنواره ساخته شد . من بارها در مصاحبه‌هایم از فیلمسازان درخواست کردم که فیلم‌های ساده و ارزان بسازند. با تیم جمع و جور ، خودشان را به خطر بیماری نیاندازند و خوشبختانه فیلم‌های خوبی برای جشنواره ساخته شد و از جای جای ایران مشارکت گسترده انجام شد که برای دوره اول فستیوالی  نو‌پا، بسیار ارزشمند و ماندگار شد.

سینما شعر زین پس یکی از پایه های اصلی این جشنواره است

وی افزود: در دوره دوم ما بخش سینما شعر که دستمایه اقتباس از سینمای شاعرانه است را در دو بخش فیلم و فیلمنامه داشتیم که فکر میکنم برای اولین بار در کل فستیوال‌های ایران ما بخش مستقل سینما شعر داشتیم، با داوری اساتید سینما و شعر برگزار شد و واقعا فیلم‌های شاعرانه و فیلمنامه‌های بسیاری به این بخش مستقل رسید که باعث شگفتی و شادمانی ما شد. سینما شعر زین پس یکی از پایه های اصلی این جشنواره است.

دوستی اظهار کرد:  باید از فردیت عبور کرد و به ذات هنر رسید؛ آن وقت هنر ما دیده می‌شود و خودِ ما. اگر هر کس بنابر شرایط روز و موقعیتی دارد،  قدمی برای گسترش هنر بردارد، خودش نیز نتیجه و انعکاسی از آن روشنی را خواهد دید.

 

وی با اشاره به برنامه‌ریزی و تلاش برای برگزاری سومین دوره از جشنواره فیلم کوتاه سلفی20 بیان کرد: طرح جدیدی را در دبیرخانه این جشنواره با عنوان «هر ستاره؛ یک هنرمند» دنبال می‌کنیم. هدف این طرح حمایت از فیلمسازان کوتاه، ارتقای سطح کیفی و تولید فیلم‌های کارگردانان است.

دوستی ادامه داد: در این طرح فرصتی فراهم می‌شود تا فیلمسازان علاقمند بتوانند در زمینه‌های مختلفی چون فیلمنامه، کارگردانی، تولید، رسانه، پخش فیلم و ..‌. با مشاوره هنرمندان و پیشکسوتان مطرح، اثر خود را به بهترین شکل ساخته و معرفی کنند که جزئیات این طرح در آینده اطلاع‌رسانی خواهد شد.

این کارگردان خاطرنشان کرد: هر ستاره یک هنرمند ،شامل حمایت از فیلم اولی‌ها و فیلمسازانی است که برای ارتقای سطح کیفی فیلمشان از پیش تولید تا پخش فیلم در فستیوال‌های جهانی نیاز به همراهی و مشاوره و کمک دارند، هنرمندان کارشناس و متعهد  به سینما که در دوره قبلی نیز به نوعی همراه و یار جشنواره سلفی 20 بوده‌اند. در بخش‌های مختلف، به فیلمسازان متقاضی ،مشاوره خواهند داد. ما همواره امیدواریم که قدمی رو به جلو برداشته و همراه سینماگران جوان و فیلمسازان کوتاه باشیم.

انتهای پیام/

source

توسط salamatsun.ir