به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سیر یک ماده غذایی بسیار مفید است که به دلیل خواص درمانی که دارد به غذاهای مختلف اضافه میشود. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف سیر به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند، به طوری گلبولهای سفید خون را برای مبارزه با عفونتها تحریک میکند، بنابراین مصرف آن در فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا توصیه میشود. در ادامه به بررسی دیگر مزایای مصرف روزانه سیر میپردازیم:
کاهش خطر بیماریهای قلبی
مصرف سیر باعث میشود سطح کلسترول مضر خون کاهش پیدا کند، همچنین احتمال تجمع پلاک در شریانها را کاهش میدهد. متخصصان معتقدند که مصرف سیر باعث بهبود گردش خون میشود و احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی را در طولانی مدت کاهش میدهد.
سمزدای طبیعی
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف سیر به پاکسازی بدن کمک میکند، ترکیبات گوگردی موجود در آن به کبد کمک میکند تا آنزیمهایی را فعال کند که سموم را دفع میکنند. همچنین، مصرف سیر به دفع سرب از خون نیز کمک میکند، بنابراین به عنوان یک سمزدای طبیعی قوی شناخته شده است.
بهبود سلامت روده
سیر یک ماده غذایی مفید برای بهبود هضم غذا است، سیر خام دارای پریبیوتیک است و باکتریهای مفید روده را تغذیه میکند. در این صورت، میزان جذب مواد مغذی افزایش پیدا میکند و سلامت روده ارتقا مییابد.
کنترل قند خون
نتایج پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که مصرف سیر به کنترل سطح قند خون کمک میکند و حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد. مصرف روزانه سیر برای افرادی که در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع دوم هستند بسیار مفید است، زیرا باعث حفظ سطح قند خون پایدارتر میشود.
بهبود سلامت مغز
سیر حافظه را تقویت میکند و احتمال بروز زوال عقلی را کاهش میدهد. ترکیبات موجود در سیر مانند آلیل سیستئین دارای اثرات آنتیاکسیدانی است که از سلولهای مغز در برابر پیری محافظت میکند. مصرف طولانی مدت سیر ممکن است خطر ابتلاء به بیماریهای عصبی مانند آلزایمر را کاهش دهد.
بهبود سلامت پوست
مصرف روزانه سیر با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مقابله میکند، در این صورت احتمال بروز چین و چروک و آکنه روی صورت کاهش پیدا میکند و میزان درخشندگی آن افزایش پیدا میکند.
∎