به گزارش رکنا و به نقل از هلث دی نیوز، تحقیقات جدید نشان داده‌اند که مصرف روزانه قهوه سیاه یا قهوه‌ای که تنها مقدار کمی شکر و چربی اشباع‌شده به آن اضافه شده باشد، می‌تواند خطر مرگ زودرس را کاهش دهد. اما اگر مقدار زیادی شیرین‌کننده یا خامه به قهوه افزوده شود، این مزیت‌ها از بین خواهند رفت.

چرا تاثیر قهوه اهمیت دارد؟

نویسنده ارشد این تحقیق، فنگ فنگ ژانگ، از دانشگاه تافتس، بیان کرد: «قهوه یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در بین مردم جهان است و از آنجا که نیمی از بزرگسالان حداقل یک فنجان قهوه در روز می‌نوشند، مهم است که تاثیر این نوشیدنی بر سلامتی مورد بررسی قرار گیرد.»

مطالعات چگونه انجام شده‌اند؟

این پژوهش بر روی داده‌های بیش از ۴۶٬۰۰۰ آمریکایی که از سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۸ در نظرسنجی‌های ملی سلامت شرکت کرده بودند، انجام شد. محققان نوع قهوه مصرفی افراد – از جمله قهوه کافئین ‌دار یا بدون کافئین و مقدار شکر و چربی اشباع‌شده افزوده به آن – را تجزیه و تحلیل کردند. سپس این داده‌ها با آمار مرگ و میر بر اثر بیماری های قلبی ، سرطان و دلایل دیگر مقایسه شدند.

نتایج مطالعه چه بودند؟

بر اساس این تحقیق:

  • نوشیدن حداقل یک فنجان قهوه کافئین‌دار در روز باعث کاهش خطر مرگ زودرس به میزان ۱۶ درصد می‌شود.
  • نوشیدن دو تا سه فنجان قهوه در روز با کاهش خطر مرگ زودرس به میزان ۱۷ درصد مرتبط است.
  • هیچ ارتباط روشنی میان مصرف قهوه و مرگ ناشی از سرطان مشاهده نشده است.

قهوه سیاه یا قهوه با شکر و چربی کم

بر اساس گفته محققان، افرادی که قهوه سیاه یا قهوه‌ای با مقدار کم شکر یا چربی مصرف می‌کردند، بیشترین مزایا را دریافت کردند. در این تحقیق، قند کم معادل نصف قاشق چایخوری در هر فنجان و چربی کم برابر با حدود ۱ گرم در هر فنجان تعریف شده است که معادل پنج قاشق غذاخوری شیر با ۲ درصد چربی یا یک قاشق غذاخوری خامه کم‌چرب است.

تاثیر افزودنی‌ها بر قهوه

ژانگ توضیح داد که تحقیقات اندکی به بررسی تاثیر افزودنی‌های قهوه بر ارتباط میان مصرف قهوه و خطر مرگ پرداخته‌اند و این مطالعه از اولین تحقیقاتی است که مقدار شیرین‌کننده و چربی افزوده را اندازه‌گیری کرده است.

دقت محدود در تحقیق

این مطالعه بر اساس گزارش‌های غذایی ثبت‌شده توسط شرکت‌کنندگان انجام شده و ممکن است برخی داده‌ها کاملاً دقیق نبوده باشند. همچنین تعداد کمی از افراد قهوه بدون کافئین مصرف می‌کردند که ممکن است دلیل عدم مشاهده ارتباط قوی میان این نوع قهوه و کاهش خطر مرگ زودرس باشد.

قهوه در رژیم غذایی سالم

با وجود محدودیت‌های موجود، یافته‌ها بر این نکته تأکید دارند که قهوه می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد؛ البته به شرطی که مقدار شکر و خامه افزوده کنترل شود!

source

توسط salamatsun.ir