می دانستید سلامت کلیه ها با انتخاب های غذایی شما ارتباط مستقیم دارد؟ غذاهای خاصی سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها هستند که می توانند عملکرد کلیه ها را بهبود دهند و از بروز بیماری های مزمن جلوگیری کنند. در ادامه با ۱۳ غذای فوق العاده که برای کلیه ها مفید هستند، آشنا خواهید شد.
به گزارش خط سلامت کلیه ها هر کدام به اندازه یک ماوس کامپیوتر هستند، اما هر ۳۰ دقیقه تمام خون بدن شما را فیلتر می کنند. آن ها مواد زائد را از بین می برند، ترکیبات حیاتی خون را تنظیم می کنند، فشار خون را کنترل می کنند، سلامت استخوان ها را حفظ می کنند و کارهای بیشتری انجام می دهند. این مسئولیت بزرگی برای چنین اندام های کوچکی است.
با وجود اهمیت کلیه ها، بیش از یک نفر از هر هفت بزرگسال در آمریکا دچار بیماری مزمن کلیه (CKD) هستند و حدود نه نفر از هر ده بزرگسال حتی نمی دانند که این بیماری را دارند.
اگرچه خوردن برخی غذاها معجزه نمی کند، اما مصرف غذاهای فوق العاده ای که به دلیل ویتامین ها و مواد معدنی خود از سلامت کلیه ها حمایت می کنند، می تواند مفید باشد. در ادامه، ۱۳ مورد از این غذاها که می توانند عملکرد کلیه ها را بهبود دهند، معرفی می شوند.
۱۳ غذای فوق العاده برای سلامت کلیه ها
۱. کلم
این سبزی مغذی، کم پتاسیم و کم سدیم است و حاوی فیبر، ویتامین های C و K و مواد مغذی دیگر می باشد.
کلم بسیار متنوع است و می توانید آن را در سالاد، کلم خردشده، یا به عنوان پیچ برای تاکو، ساندویچ و غذاهای دیگر استفاده کنید.
۲. ماهی های چرب
ماهی ها منبع پروتئین هستند و وقتی ماهی های چرب مانند تن، سالمون یا قزل آلا را انتخاب می کنید، اسیدهای چرب امگا-۳ نیز دریافت می کنید. این چربی ها ممکن است به کاهش سطح چربی خون (تری گلیسیرید) و کاهش فشار خون کمک کنند، طبق گفته بنیاد ملی کلیه.
اگر دچار CKD هستید، باید سطح فسفر و پتاسیم ماهی ها را در نظر بگیرید و بهتر است همیشه قبل از تغییر رژیم غذایی با پزشک مشورت کنید.
۳. فلفل دلمه ای
مانند کلم، فلفل دلمه ای نیز مواد مغذی زیادی با سطح پایین پتاسیم دارد. آن ها ویتامین های B6، B9، C و K و همچنین فیبر و آنتی اکسیدان ها را فراهم می کنند.
می توانید آن ها را خرد کرده و با دیپ بخورید یا در غذاهای پخته شده استفاده کنید.
۴. کرن بری
کرن بری به پیشگیری از عفونت های دستگاه ادراری کمک می کند. این عفونت ها معمولاً در مثانه باقی می مانند اما می توانند به کلیه ها منتقل شوند و مشکلات کلیوی را تشدید کنند. مصرف منظم کرن بری می تواند از این مشکل جلوگیری کند.
کرن بری ها همچنین آنتی اکسیدان دارند که به مبارزه با التهاب کمک می کنند و سلامت قلب و دستگاه گوارش را تقویت می کنند.
۵. بلوبری (زغال اخته آبی)
بلوبری ها سرشار از آنتی اکسیدان ها و فیبر و ویتامین C هستند. آن ها می توانند التهاب را کاهش دهند، از سلامت استخوان حمایت کنند و برخی مشکلات ناشی از CKD را کاهش دهند.
۶. سبزیجات برگ سبز تیره
اسفناج، کلم کیل و سبزیجات برگ سبز تیره دیگر، سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند و می توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کنند.
این سبزیجات ممکن است پتاسیم بالایی داشته باشند؛ اگر CKD دارید، قبل از مصرف مقدار بیشتر با پزشک مشورت کنید.
۷. روغن زیتون
روغن زیتون حاوی آنتی اکسیدان و اسیدهای چرب سالم است و می تواند سلامت کلی بدن را افزایش دهد. مطالعات دانشگاه هاروارد نشان داده است که روغن زیتون ممکن است کلسترول خون را کاهش دهد و خطر بیماری های قلبی، زوال عقل و برخی سرطان ها را کم کند.
استفاده از روغن زیتون به جای نمک یا کره برای طعم دادن به غذاها نیز مفید است.
۸. سیر
سیر دارای آنتی اکسیدان و خاصیت ضد التهاب است و ترکیبی به نام آلیسین دارد. تحقیقات نشان داده که آلیسین موجود در سیر می تواند به اندازه داروهای تجویزی به حفظ سلامت کلیه کمک کند.
همچنین سیر راهی عالی برای افزودن طعم بدون نمک است.
۹. پیاز
پیاز هم خانواده سیر است و منبعی عالی برای افزودن طعم بدون نمک محسوب می شود (می توانید در روغن زیتون تفت دهید).
پیاز ویتامین های B6 و C، منگنز و مس را تأمین می کند و حاوی کوئرستین و ترکیبات گوگردی است که می تواند خطر فشار خون بالا، سکته و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
۱۰. گل کلم
گل کلم سرشار از ویتامین های C، B6، B9 و K و فیبر است. همچنین حاوی ترکیباتی است که به بدن کمک می کنند تا برخی سموم را خنثی کند، که برای کلیه هایی که به خوبی فیلتر نمی کنند مفید است.
با این حال، گل کلم دارای مقداری پتاسیم و فسفر است، پس افراد با CKD باید مصرف آن را محدود کنند.
۱۱. سفیده تخم مرغ
سفیده تخم مرغ به ویژه برای افرادی که مشکلات کلیوی دارند توصیه می شود. آن ها منبعی عالی برای افزایش پروتئین هستند، به ویژه در مراحل پیشرفته CKD و برای کسانی که دیالیز می شوند.
۱۲. آرگولا
آرگولا سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند منیزیم، آهن، کلسیم و ویتامین های A، B9، C و K است. همچنین آنتی اکسیدان دارد و حاوی گلوکوزینولات است که می تواند بدن را در برابر انواع سرطان ها محافظت کند.
می توانید آرگولا را خام بخورید یا روی پیتزا، املت و پاستا بریزید.
۱۳. سیب
سیب حاوی کوئرستین و فیبر است که به کنترل کلسترول و قند خون کمک می کند و همچنین سرشار از آنتی اکسیدان است.
به علاوه، مصرف آن آسان است؛ کافی است یک کاسه سیب روی کانتر قرار دهید تا همیشه یک میان وعده سالم و مناسب کلیه در دسترس داشته باشید.
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است
source