محسن لعل، رئیس اداره آموزش‌های همگانی اورژانس کشور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با اشاره به شرایط خاص آب‌وهوایی در ایام اربعین و فشار فیزیکی بالا در مسیر پیاده‌روی گفت: زائرین گرامی باید توجه داشته باشند که سفر اربعین، اگرچه معنوی و الهی است، اما در صورت بی‌توجهی به مسائل بهداشتی و ایمنی، می‌تواند منجر به بروز مشکلات جسمی و حتی تهدید سلامت شود.

زمان مناسب پیاده‌روی؛ صبح زود یا عصر

وی افزود: زائرین باید تلاش کنند که پیاده‌روی خود را در ساعات خنک‌تر روز مانند صبح خیلی زود یا عصر انجام دهند و در صورت اجبار به حرکت در گرمای روز، حتماً باید پیش از تشنگی آب بنوشند، در موکب‌ها استراحت کنند، مایعات خنک بنوشند و سپس ادامه مسیر دهند.

مراقبت ویژه از سالمندان و بیماران

لعل خاطر نشان کرد: افراد سالمند، بیماران قلبی و تنفسی ممکن است دچار تنگی نفس یا درد قفسه سینه شوند، در این موارد، زائرین اطرافیان باید فوراً فرد را به نقطه‌ای خنک منتقل کرده، از حرکت دادن بی‌مورد او خودداری کنند، تغذیه مناسب فراهم کنند و در صورت لزوم با نیروهای درمانی تماس بگیرند.

زائران اربعین این توصیه‌ها را رعایت کنند

پیشگیری از آفتاب‌سوختگی با کلاه و ضدآفتاب

لعل تأکید کرد: برای جلوگیری از آفتاب‌سوختگی، بهترین اقدام پیشگیری است. استفاده از کلاه لبه‌دار، روسری‌های بلند، پوشش مناسب برای پوست و استفاده منظم از کرم‌های ضدآفتاب به‌ویژه در ساعات میانی روز بسیار توصیه می‌شود.

مراقب باشید وسایل همراه باعث کمردرد نشود

وی افزود: زائرین باید از برداشتن بارهای سنگین خودداری کنند و کوله‌پشتی‌ها باید سبک، طبی و متناسب با ساختار بدن بسته شوند و استفاده از کفش مناسب، نرم و بدون فشار به پاها، در کاهش تاول، زخم پا و آسیب مفاصل مؤثر است.

source

توسط salamatsun.ir