به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
بخش شمالی دریاچه ارومیه با 13 هزار سال قدمت در حالی کاملاً خشک شده و بخش جنوبی در آستانه نابودی قرار گرفته که امیدها برای احیای این دریاچه روز به روز کمرنگ‌ تر می‌شود. 


بر اساس این گزارش‌ ها، کاهش بارندگی، افزایش تبخیر، گسترش باغات و زمین‌ های کشاورزی و عدم اجرای مصوبات ستاد احیا، موجب شده بسیاری از کارشناسان معتقد باشند که احیای دریاچه دیگر ممکن نیست. در بهترین حالت این دریاچه به یک دریاچه فصلی تبدیل خواهد شد که تنها کف آن مرطوب باقی خواهد ماند تا از توفان‌ های گرد و غبار کند.


در این شرایط برخی کارشناسان بر این باورند برداشت نمک با رعایت ملاحظات زیست‌ محیطی، مشابه دریاچه نمک بزرگ آمریکا می‌ تواند به بهبود شرایط دریاچه کمک کرده و از نظر اقتصادی نیز مفید باشد.


حجت جباری مدیر حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی به تسنیم، گفت: اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب به همین روال ادامه یابد، احیای دریاچه غیر ممکن خواهد بود. دولت دریاچه ارومیه را به یک دریاچه فصلی تبدیل کرد. به طوری که تابستان‌ ها کاملاً خشک و در زمستان و بهار مقدار کمی آب در آن جمع‌ شود.


وی افزود: دریاچه ارومیه دارای ۶.۵ میلیارد تن ذخیره نمک است که با رعایت ضوابط زیست‌ محیطی، امکان برداشت سالانه دو میلیون تن از آن وجود دارد. به این ترتیب این ذخایر می‌ توانند حدود ۳۰۰۰ سال دوام داشته باشند و برداشت آنها خطری برای دریاچه ایجاد نخواهد کرد.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir