محسن فرهادی در گفتوگو با ایسنا، درباره نظارت بر بهداشت محیط تکایا در ایام محرم و صفر اظهار کرد: دستورالعملی به منظور کنترل شرایط بهداشتی هیاتها، مساجد و تکایا با عنوان «دستورالعمل نظارت بهداشت محیط هیاتها» تنظیم کردهایم و این دستورالعمل را پیش از آغاز ماه محرم در اختیار تمام دانشگاههای علومپزشکی کشور قرار دادهایم. به دلیل اینکه ماههای محرم و صفر سال جاری با فصل گرم سال مقارن شده، اغلب نظارتها برای بررسی وضعیت آب و غذا برای جلوگیری از بیماریهای منتقله از آب غیربهداشتی و همچنین بیماریهای گوارشی و رودهای است.
وی درباره تیمهای بازرسی وزارت بهداشت توضیح داد: ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ تیم بازرسی مجهز به دستگاههای پرتابل با حداکثر توان به بررسی بهداشت محیط مساجد، تکایا و هیاتهای مذهبی میپردازند. بازرسی تیمهای ارزیاب وزارت بهداشت تا پایان ماه صفر ادامه دارد و مراسمهای دهه اول محرم، اربعین حسینی و ۲۸ صفر را مورد بررسی قرار میدهند. تیمهای ارزیاب از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۸ شب به مساجد، تکایا و هیاتها مراجعه میکنند و ضمن بررسی شرایط، مشاورههای لازم را ارائه میدهند تا نذورات سالم به دست عزاداران حسینی برسد.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره پارامترهای بررسی شرایط بهداشت محیط مساجد، تکایا و هیاتها گفت: تیمهای بازرسی وزارت بهداشت به دستگاههای پرتابل مجهز هستند تا پارامترهای مربوط به دما که بسیار حائز اهمیت است، بررسیهای لازم را انجام میدهند؛ چرا که شرایط پخت و نگهداری غذای گرم اهمیت دارد. همچنین بررسی وضعیت آب شرب، میزان کلر موجود در آب، اندازهگیری بار میکروبی و کیفیت روغن مصرفی برای پختوپز از دیگر پارامترهای بررسی شرایط بهداشت محیط در این روزها است.
فرهادی با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی در توزیع نذورات بسیار مهم است، افزود: افرادی که خواهان مشارکت در طبخ و توزیع نذورات هستند، اگر دارای علائم بیماریهای تنفسی و گوارشی هستند از تصمیم خود صرف نظر کنند و از چرخه طبخ و توزیع نذورات فاصله گیرند.
وی در پایان گفت: سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت در تمام روزهای سال، پذیرای انتقادها، شکایات و پیشنهادهای مردم است. مردم با تماس با شماره ۱۹۰ میتوانند نظرات و شکایات خود را مطرح کنند.
انتهای پیام
∎