شنگ پلو یک غذای محلی و مقوی است که بیشتر در مناطق غربی ایران، به‌ویژه لرستان ، تهیه می‌شود.

به گزارش خط سلامت این غذا با گیاه شِنگ که خاصیت زیادی دارد، پخته می‌شود.

طرز تهیه شنگ پلو

مواد لازم

برنج – ۳ پیمانه

شِنگ تازه – ۳۰۰ گرم

پیاز – ۱ عدد بزرگ

سیر – ۲ حبه (اختیاری)

زردچوبه – ۱ قاشق چای‌خوری

نمک و فلفل – به میزان لازم

روغن یا کره – ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم‌کرده – ۲ قاشق غذاخوری

گوشت چرخ‌کرده یا مرغ پخته (اختیاری) – ۲۰۰ گرم

مراحل تهیه

آماده‌سازی شِنگ:

شِنگ را شسته و قسمت‌های چوبی آن را جدا کنید.

سپس آن را به اندازه‌های مناسب خرد کنید.

تفت دادن شِنگ و پیاز:

پیاز را خلالی کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

در صورت تمایل، سیر خرد شده را اضافه کنید.

شِنگ را به مخلوط اضافه کرده و با زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید تا کمی نرم شود.

پخت برنج:

برنج را مانند روش معمول آبکش کنید.

لایه‌ای از برنج را در قابلمه ریخته، سپس مخلوط شِنگ را روی آن بریزید.

این کار را لایه‌لایه تکرار کنید.

دم گذاشتن پلو:

در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید روی حرارت ملایم حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد.

در آخر زعفران دم‌کرده را روی پلو بریزید.

سرو غذا:

می‌توانید شِنگ پلو را با ماست، دوغ یا سالاد شیرازی میل کنید.

خواص گیاه شِنگ

مفید برای دستگاه گوارش: به هضم غذا کمک می‌کند و یبوست را کاهش می‌دهد.

تقویت سیستم ایمنی: سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C است.

کاهش قند خون: برای افراد دیابتی مفید است.

تقویت استخوان‌ها: حاوی کلسیم و مواد معدنی است که برای سلامت استخوان‌ها مفیدند.

خواص ضدالتهابی: به کاهش درد مفاصل و التهاب کمک می‌کند.

این غذا هم خوشمزه است و هم سرشار از خواص گیاهی، پس اگر به غذاهای محلی علاقه دارید، حتماً امتحان کنید!


برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

source

توسط salamatsun.ir