به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
عباس علی آبادی که از زمان حضور در وزارت نیرو وعده های متعددی برای ناترازی برق داده، اعلام کرد: جمعیت ایران از ۳۶.۴ میلیون نفر سال ۵۷ به ۸۶.۲ میلیون نفر رسیده و ظرفیت نیروگاهی هم از ۷۰۲۴ به بیش از ۱۳ برابر افزایش یافته اما ظرفیت نیروگاهی جهان ۴.۵ برابر شده و این شاخص در ایران رشد ۱۳ برابری را تجربه کرده و تولید برق نیز ۲۲ برابر شد.
با وجود این حجم از تلاش ها و سرمایه گذاری ها همچنان نگرانی از قطع برق وجود دارد. مسئله ای که با موقعیت فنی ایران در منطقه همخوانی ندارد. تمام جمعیت شهری به برق دسترسی دارند و بخش بزرگی از روستاها نیز تحت پوشش برق رسانی قرار گرفتهاند. ۱۳ درصد میزان ظرفیت نیروگاهی فعلا برق آبی بوده که پاشنه آشیل دولت است. بنابراین کاهش منابع آبی موجب خروج برخی نیروگاه ها از مدار تولید شده است.
موقعیت جهانی ایران در زمینه ظرفیت، جایگاه هجدهم و چین با ۳۲.۵ درصد ظرفیت، صدرنشین است. متوسط رشد سالانه ظرفیت نیروگاهی ایران ۲.۲ درصد و میانگین جهانی آن ۲.۵ درصد است. ایران در یکی از شاخص های مرتبط با این حوزه با نرخ رشد ۳.۹ درصدی، رتبه ششم جهان را در اختیار دارد.
ایران در زمینه ظرفیت نیروگاه های حرارتی عملکردی بهتر از کانادا، آلمان، چین، هند، امارات، عربستان و فرانسه دارد و در رتبه پانزدهم جهان قرار گرفت. وضعیت مصرف انرژی نامطلوب است و ایران در میان ۴۶ کشور، بیشترین شدت مصرف انرژی را دارد. اصلاح الگوی مصرف و مدیریت تقاضا باید در اولویت قرار گیرد.
خاموشی گسترده ای در ۲۲ سال گذشته رخ نداده و به دلیل بی توجهی به هشدارها، شبکه در معرض فروپاشی قرار گرفت اما شرایط فعلی شبکه برق تحت کنترل است. افزایش فشار مصرف در برخی استان ها به دلیل دما، برداشت های غیر مجاز و نبود سرمایه گذاری جدید از سال ۱۳۹۷ تاکنون است.
میزان یارانه دریافتی آنها از ارزش محصولات تولیدی بیشتر است. نیاز مصرف برق سال گذشته ۴۶ هزار مگاوات بوده و سال جاری این رقم به ۵۷ هزار مگاوات رسید. در صورت نبود مشکلات، ماه آینده ۱۰۰۰ مگاوات به این ظرفیت افزوده خواهد شد.
ظرفیت تأمین برق از ۴۱۳۰۰ به ۴۷۵۰۰ مگاوات افزایش یافت و برای تحقق این هدف، ۱۴ پروژه بزرگ اجرا شده و ۳۶ اقدام عملیاتی برای مدیریت مصرف برق در دوره اوج بار تابستان ۱۴۰۴ در دست اجرا قرار گرفت.
انتهای پیام
source