به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
کرامت ویس‌ کرمی در نشست خبری با اشاره به تغییرات جدید در فرآیند صدور کارت سوخت اعلام کرد: متقاضیان در گذشته برای دریافت کارت سوخت المثنی باید با ارائه مدارک به دفاتر خدمات دولت الکترونیک مراجعه می‌ کردند و این روند دست‌ کم یک ماه زمان می‌ برد اما اکنون کارت سوخت المثنی ظرف یک هفته صادر و تحویل می‌ شود.


برای انتقال مالکیت کارت به خودروهای دست‌ دوم، نیاز به دریافت اطلاعات از فراجا بود که اکنون با بهینه‌ سازی این روند، زمان صدور کارت به‌ طور چشمگیری کاهش یافته است. مالکین خودروهای صفر و کارکرده می‌ توانند از طریق سامانه fcs.niopdc.ir اقدام به درخواست کارت سوخت یا المثنی کرده و کارت را ظرف مدت یک هفته دریافت کنند.


دیگر رمز کارت سوخت، 4 رقم آخر کد ملی نیست بلکه رمز به‌ صورت رمز پویا در همان لحظه برای مالک ارسال می‌ شود. در صورتی که کارت سوخت در جایگاه جا بماند، بازیابی آن نیز از طریق همین سامانه امکان‌ پذیر است. 


گازوئیل با نرخ پایه ۳۰۰ تومان عرضه خواهد شد. با توجه به وجود حدود یک میلیون خودروی دیزلی در مسیرهای درون‌شهری و برون‌ شهری تردد دارند، تخصیص سهمیه برای آنها بر اساس عملکرد ناوگان به‌ صورت هر ۱۵ روز یک‌ بار انجام خواهد شد.


هیچ تغییری در قیمت یا سهمیه ناوگان‌ هایی که عملکرد واقعی دارند، ایجاد نخواهد شد اما در گذشته گزارش‌ هایی از بارنامه‌ های صوری وجود داشت که میزان کارکرد را به‌ درستی نشان نمی‌ داد.


طبق مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۹۳، تخصیص سوخت باید بر مبنای حرکت و فعالیت واقعی ناوگان باشد. سامانه سپهتن در سال ۱۳۹۸ و سپس سامانه سیپاد برای رصد عملکرد خودروهای دیزلی مطرح شد اما اجرای کامل این سامانه‌ ها به دلایل مختلف محقق نشد.


طرح جدیدی بر پایه عملکرد ناوگان در مسیرهای جاده‌ای برای خودروهای سنگین بیش از ۵۰ تن به صورت آزمایشی اجرا شده و در حال بررسی نتایج آن است. بخش قابل‌ توجهی از قاچاق گازوئیل ناشی از بارنامه‌ های غیرواقعی بود و با اجرای این طرح و نظارت دقیق‌ تر، کنترل مصرف گازوئیل در ناوگان دیزلی ممکن خواهد شد.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir