به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، حمید پور محمدی در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی با اشاره به سابقه 73 ساله اولین صندوق توسعه ملی در کویت و تشکیل بیش از 100 صندوق با سرمایه تقریبی 100 تریلیون دلاری، اعلام کرد: ایران نیز ابتدا با تشکیل حساب ذخیره ارزی و سپس صندوق توسعه ملی سعی کرد از این مسیر عقب نماند.

بدون صندوق توسعه ملی امکان راه اندازی پروژه هایی مثل پارس جنوبی و انتقال آب های مرزی وجود نداشت. تجربه دهه 90 نشان داد نوسانات درآمدهای نفتی ایران بسیار بالا بود و از 100 میلیارد دلار ابتدای دهه 90 به 10 میلیارد دلار کاهش یافت و منجر به رونق و سپس رکود بخش عمران و شرکت های سیمانی و سایر صنایع وابسته به ساختمان شد.

بنابراین در حالی صورت‌های مالی دولت، صندوق توسعه ملی و شرکت ملی نفت شفاف بوده که آیا بهتر نیست همه درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی واریز شود و دولت طی قرارداد مشخص هرساله رقم ثابتی را بابت هزینه ها از صندوق توسعه ملی دریافت کند؟ آیا ورود مستقیم صندوق توسعه ملی به سرمایه گذاری امکان پذیر نیست؟

آیا بهتر نیست با تفاهم سه جانبه صندوق، شرکت نفت و دولت برای مدیریت مطالبات و بدهی ها، سرعت توسعه بهتر شود؟ آیا با توجه به عدم ورود سرمایه خارجی بهتر نیست منابع ارزی صندوق صرف سرمایه گذاری مستقیم داخلی شود و در مرحله بعد عایدات سرمایه گذاری به دیگر بخش ها تزریق شود؟

آیا نمی توان با تفاهم دولت، شرکت نفت و صندوق توسعه مطالبات فرضی 100 میلیارددلاری از دولت و شرکت نفت به زمینه ای برای سرمایه گذاری تبدیل شود و با شفافیت صورت های مالی، زمینه تسویه بدهی ها و وصول مطالبات صندوق فراهم شود؟

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir