به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
حسن روحانی در دیدار با اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران در خصوص نحوه واگذاری مسئولیت پرونده هسته‌ ای ایران گفت: موضوع هسته‌ ای از سال ۱۳۸۱ آغاز شده و تاکنون درگیر مسائل مرتبط با آن وجود دارد. همزمان با حمله آمریکا به عراق و سرنگونی حکومت صدام در سال ۱۳۸۲، آمریکایی‌ ها موضوع برنامه هسته‌ ای ایران را بهانه کرده و پرونده را به آژانس انرژی اتمی و شورای حکام ارجاع دادند.


در آن زمان آژانس طبق مقررات و مجلس، اقدام به بازرسی از تأسیسات هسته‌ ای کرد و نمونه‌ برداری‌ هایی انجام داد که نتیجه آن کشف غنی‌ سازی با درصد زیادی (حدود ۸۰ درصد) بود. این گزارش فضای سیاسی و امنیتی را به‌ شدت متشنج کرد.


در پی این گزارش از مسئولان سازمان انرژی اتمی درباره علت وجود آلودگی سوال شد. آنان مدعی شدند که این موضوع توطئه‌ ای از سوی آمریکا بوده و آژانس از دستمال آلوده‌ ای استفاده کرده که توسط آمریکایی‌ ها تهیه شد. روحانی با رد این فرضیه تأکید کرد چنین اقدامی از سوی یک نهاد بین‌ المللی معتبر مانند آژانس با اعتبار جهانی بعید است.


در چنین شرایطی، تصمیم‌ گیران ارشد نظام به این نتیجه رسیدند مدیریت این پرونده حساس به وی واگذار شود. در جلسه‌ ای با حضور رهبر انقلاب، محمد خاتمی رئیس‌ جمهور وقت، اکبر هاشمی رفسنجانی، مهدی کروبی و سایر مسئولان، کمال خرازی وزیر خارجه پیشنهاد داد روحانی مسئولیت پرونده هسته‌ ای را بر عهده گیرد. البته در ابتدا این مسئولیت پذیرفته نشد و مخالفت ها به صورت شفاهی و کتبی به خاتمی اعلام شد.


پس از آنکه رهبر انقلاب با اصرار خواستار پذیرش این مسئولیت شدند مجددا این مخالفت ها مطرح شد اما رهبر انقلاب در پاسخ گفتند این بار بر دوش بنده است اما حالا روحانی بر دوش بگیرد. پس از شنیدن این جمله، مسئولیت پذیرفته شد.


پس از بررسی‌ های دقیق، مشخص شد سانتریفیوژهایی که ایران از طریق واسطه‌ ها خریداری کرد، دست دوم و متعلق به کشوری دیگر بودند. این تجهیزات قبلاً برای غنی‌ سازی با درصد زیاد استفاده شده و در نتیجه، آلودگی به تأسیسات ایران منتقل شد. سازمان انرژی اتمی گمان می‌ کرد این سانتریفیوژها نو هستند و از وجود آلودگی بی‌ اطلاع بود. اگرچه بعدها واقعیت مشخص شد اما در آن زمان، ایران با بحرانی سخت و پیچیده رو به‌ رو بود.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir