اسکندر مومنی در نوبت عصر دومین نشست سراسری استانداران در سال ۱۴۰۴ که با حضور پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: صدا و سیما در موضوعات گوناگون، بهویژه پویشهای «دو درجه کمتر» و «نه به تصادف»، همکاری مؤثری داشت.
وی با اشاره به درگیر بودن استانداران برای مدیریت بهینه مصرف انرژی و پویش «دو درجه کمتر» گفت: صدا و سیما با تمام توان به میدان آمد و نقش قابلتوجهی در اقناع افکار عمومی ایفا کردند. علاوه بر پخش برنامهها از شبکههای سراسری، مراکز استانی صدا و سیما نیز همراهی بسیار خوبی داشتند که همین امر باعث شد احساس مشارکت و همراهی مردم در مدیریت مصرف به خوبی شکل بگیرد.
وزیر کشور افزود: در موضوع پویش «نه به تصادف» نیز صدا و سیما فعالانه وارد عمل شد. این اقدام بر اساس دغدغهمندی اجتماعی آغاز شد و خروجی آن نیز اثرگذار است.
مؤمنی با اشاره به تحولات رسانهای در دهههای اخیر گفت: در گذشته، تولید محتوا بهواسطه کم بودن رسانههای رقیب، با چالش زیادی مواجه نبود و اغلب آثار دیده میشد؛ اما امروز، در فضای شدیداً رقابتی رسانهها، تنها محتوای فاخر و باکیفیت دیده میشود.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه، برنامه «محفل» توانست مخاطب بینالمللی پیدا کند و از مرزهای کشور فراتر برود یا سریال موفق «پایتخت» که طبق گزارش وزیر محترم ارتباطات در هیات دولت، در زمان پخش این سریال، ترافیک اینترنت کشور کاهش مییافت و پس از پایان آن، مجدد افزایش پیدا میکرد. این نشان میدهد که آثار خوب همچنان قدرت جذب مخاطب را دارند.
وزیر کشور افزود: ما بر همین اساس، از ریاست محترم سازمان صدا و سیما دعوت کردیم تا همکاریهای دوجانبه را توسعه دهیم. اگر برنامهسازیها هدفمند و متناسب با نیاز جامعه باشد، قطعاً تأثیر آن مشهود خواهد بود.
مؤمنی با اشاره به مأموریتهای اصلی وزارت کشور شامل حوزههای امنیتی-انتظامی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، مدیریت شهری و حوزههای دیگر گفت: امنیت و آرامش، بستر اجرای همه برنامههاست و طبیعیست که در گذشته بخش عمده تمرکز ما بر همین حوزه بوده است؛ اما اکنون با توجه به عقبماندگیهای موجود در حوزههای اجتماعی و اقتصادی، منابع بیشتری به این بخشها اختصاص دادهایم.
وی در خصوص حوزه اجتماعی تصریح کرد: اگر به نشاط اجتماعی، افزایش مشارکت اجتماعی و اصلاح سبک زندگی توجه نکنیم، نتیجه آن آسیبهای اجتماعی خواهد بود. ما از آقای بطحایی خواستهایم برنامههای خود را بهگونهای تنظیم کنند که تمرکز بر اقدامات پیشگیرانه و ارتقای سبک زندگی باشد.
وزیر کشور با اشاره به شعار سال و وضعیت اقتصادی کشور گفت: سه اولویت اصلی وزارت کشور در این حوزه شامل اتمام پروژههای نیمهتمام، راهاندازی مجدد واحدهای تولیدی راکد و جذب سرمایهگذاری جدید است که برخی استانداران اقدامات ابتکاری خوبی در همین زمینه انجام دادهاند.
مؤمنی درباره اهمیت معرفی استانها از طریق رسانه ملی گفت: وزارت کشور اجرای این موضوع را با همکاری رسانه ملی در دستورکار دارد. با بررسی و معرفی ظرفیتهای مغفول مانده استانها از طریق زبان هنر، امکان شناسایی نقاط کمتر دیدهشده در حوزههای گردشگری و سرمایهگذاری و همچنین پرهیز از نگاههای کلیشهای فراهم میشود.
وزیر کشور با تأکید بر لزوم توجه به موضوع همبستگی ملی در این برنامههای رسانهای افزود: تولید برنامهها باید موجب تقویت همبستگی ملی و انسجام میان استانها بهویژه استانهای همجوار شوند.
مؤمنی در پایان گفت: ظرفیت همکاری میان وزارت کشور و صدا و سیما بسیار بالاست و امیدواریم با گسترش این همکاریها، شاهد فرهنگسازی مطلوب، ارتقای امنیت عمومی و آرامش اجتماعی، کاهش آسیبهای اجتماعی و اصلاح سبک زندگی در کشور باشیم.
در این نشست حسین ساجدینیا معاون وزیر و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور و سید محمد بطحایی معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی کشور نیز درباره اقدامات و برنامههای خود گزارشهایی ارائه کردند.
source