به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
محمد علی دهقان دهنوی در حاشیه نشست خبری نمایشگاه ایران اکسپو گفت: سازمان توسعه تجارت از ابتدا با استفاده ابزاری از تعرفه‌ های وارداتی به عنوان منبع درآمدی برای بودجه مخالف بود. در زمان تدوین لایحه بودجه، پیشنهاد شد تا حدود دو میلیارد دلار ارز برای واردات خودرو اختصاص یابد و در مقابل تعرفه‌ ای ۱۰۰ درصدی بر واردات اعمال شود تا از این محل درآمدزایی صورت گیرد اما این نگاه از منظر این سازمان اساساً نادرست تلقی شد.


تعرفه باید تنها به عنوان ابزاری برای تنظیم تجارت استفاده شود. نظام فعلی تعرفه‌ ای خودروها با انتقاداتی همراه است اما ساختاری مشخص دارد. به‌ گونه‌ ای که تعرفه‌ متناسب با میزان مصرف سوخت، حجم موتور و نوع خودرو تعیین می‌ شود.


اگر قرار است تغییری در تعرفه‌ ها برای اهداف بودجه‌ ای ایجاد شود باید همین نظم موجود نیز حفظ شود. امری که در مصوبه اخیر مجلس نادیده گرفته شد.


طبق قانون بودجه، اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی منوط به تخصیص ارز توسط بانک مرکزی و تدوین آیین‌ نامه اجرایی با مشارکت وزارت صنعت، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه است. تا زمانی که چنین آیین‌ نامه‌ ای تدوین و ابلاغ نشده، هیچ خودرویی مشمول این تعرفه نخواهد شد و ملاک همچنان تعرفه‌ های پیشین در کتاب مقررات صادرات و واردات خواهد بود.


در آیین‌ نامه اجرایی می‌ توان برخی خودروها را از شمول این تعرفه از جمله خودروهای برقی، هیبریدی یا خودروهای کم‌ مصرف با موتور کمتر از ۱۵۰۰ سی‌سی مستثنی کرد. چنین تصمیماتی می‌ تواند به کاهش التهاب‌ های بازار خودرو نیز کمک کند.


سازمان تجارت با این رویکرد درآمد زایانه از طریق تعرفه‌ ها مخالفت مستمر دارد. با وجود مخالفت ها باید به صورت قانونی اصلاح شود. سیاست‌ های کلی دولت همواره بر حمایت از واردات خودروهای کم‌ مصرف و سازگار با محیط زیست استوار بود. همچنین تعرفه کمتر برای این دسته از خودروها، منطقی و ضروری است.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir