به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا ظفرقندی در اختتامیه اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور که امروز جمعه ۲۹ فروردین ماه ۱۴۰۴، با حضور رییس جمهور در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، تاکید کرد که در نشست امروز و دیروز طرح پزشکی خانواده و نظام ارجاع به صورت کارشناسی و دقیق مورد بررسی قرار گرفته است.
وزیر بهداشت با اشاره به بررسی برنامههای عملیاتی و چالشهای دانشگاهها در این نشست، بیان کرد: یکی از نکات اساسی، بحث اختیارات دانشگاهها در پاسخ به نیازهای منطقهای است. در برخی موارد، تصمیمگیریهای ملی بدون توجه کافی به شرایط محلی، کارآمدی لازم را ندارد.
وی ادامه داد: اگرچه شاخصهای فعلی بر اساس جمعیت طراحی شدهاند، اما در عمل این شاخصها کفایت نمیکنند. برای نمونه، در مناطقی با فاصلههای جغرافیایی زیاد، مانند برخی شهرهای مرکزی، دسترسی به خدمات تخصصی با چالش مواجه است.
وزیر بهداشت تاکید کرد: ضروری است شاخصهای جمعیتی بازنگری شده و با نیازهای استانی تطبیق داده شوند.
دکتر ظفرقندی با اشاره به کمبود نیروهای تخصصی در برخی رشتهها نظیر اورژانس، اطفال، جراحی اعصاب، جراحی عروق و بیهوشی، گفت: اگر برخی رشتهها بهصورت منطقهای تعریف شده و اختیار پذیرش آنها به شوراهای استانی واگذار شود، با تعهد خدمت در همان منطقه، میتوان بسیاری از کمبودها را جبران کرد.
دکتر ظفرقندی عنوان کرد: توانمندسازی پزشکان عمومی در مناطق نیز میتواند اقدامی مؤثر و کمهزینه باشد. این موضوع نه تنها به ارتقای خدمات کمک می کند، بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه است.
وزیر بهداشت همچنین به موضوع منابع درآمدی دانشگاهها پرداخت و تصریح کرد: منابع درآمدی مجاز باید بهعنوان ظرفیت قابل اتکا برای دانشگاهها شناسایی و توسعه یابد. اقدامات لازم در این خصوص انجام شده و گزارش آن نیز توسط آقای دکتر عارف ارائه شده است.
بر اساس گزارش وبدا، وی در پایان با تأکید بر استفاده از ظرفیتهای مالیاتی در حوزه سلامت، از مشارکت برخی دانشگاهها در تحقق توازن مالی و تعامل مؤثر با نمایندگان مجلس و انعکاس درست واقعیت های نظام سلامت، قدردانی کرد.
انتهای پیام