استان کرمان ، علاوه بر آثار تاریخی و طبیعیاش، با غذاهای محلی خاص خود نیز معروف است. یکی از این غذاهای محلی بز قورمه است که به دلیل طعم خاص و اصیلش در سراسر ایران محبوبیت دارد.
مواد لازم برای تهیه بز قرمه کرمانی
مواد لازم | مقدار |
گوشت گردن گوسفند | نیم کیلو |
نخود | یک پیمانه |
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
سیر | چهار حبه |
کشک | یک فنجان |
پیاز | دو عدد درشت |
نعناع خشک | دو قاشق غذاخوری |
طرز تهیه بز قرمه کرمان
- نخود را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید.
- نخود خیس خورده را یک دور بجوشانید و آبش را خالی کنید.
- می توانید برای تهیه بزقورمه کرمان از کشک ساییده آماده یا کشک خشک استفاده کنید.
- در صورت استفاده از کشک خشک، صد گرم از آن را در کاسه بریزید و رویش آب جوش بریزید تا آرام آرام نرم شود. پس از خیس خوردن کشکها آنها با آب داخل کاسه در مخلوطکن بریزید.
- پیاز را نگینی خرد کنید و سیر را رنده بزنید
- سیر و پیاز را درون قابلمه با مقدار کمی روغن تفت دهید.
- گوشت را به قابلمه افزوده و تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
- به گوشت زردچوبه و فلفل سیاه بزنید.
- نخود جوشانده و دو لیوان آب را به قابلمه افزوده و اجازه دهید جوش آید.
- حرارت را کم کنید تا گوشت خوب بپزد.
- پس از کم شدن آب گوشت و پخت گوشت با گوشت کوب مواد(نخود و گوشت) را خوب بکوبید.
- کشک را اضافه کنید و اجازه دهید حدود یک ربع با هم قل بزنند.
- روی غذا را با سیر داغ و پیاز داغ، کشک و نعناع داغ، گردوی کوبیده تزیین کنید.
چند نکته درباره پخت و سرو بز قرمه
- بهترین گوشت برای تهیه بز قرمه اصل، گوشت گردن گوسفند و یا ماهیچه گوسفندی است.
- در گذشته برای تهیه بزقورمه از گوشت بزغاله استفاده میکردند، به همین دلیل به این غذا بزقورمه میگویند.
- اگر میخواهید برای تهیه بز قورمه از کشک محلی استفاده کنید، حتماً از جای مطمئن تهیه کنید.
- استفاده از نعناع خشک به همراه کشک به هضم آن کمک میکند.
- هنگام تهیه بزقورمه حتماً نمک را بعد از اضافه کردن کشک و چشیدن غذا اضافه کنید.
- در تهیه بزقرمه اصیل کرمانی سیب زمینی اضافه نمی کنند.
- میتوانید از کنسرو نخود در طرز تهیه خورش بز قورمه استفاده کنید.
- بز قرمه را میتوانید هم با نان سنگک و یا در صورت تمایل به عنوان یک نوع خورشت با برنج میل کنید.
- برای له کردن مواد، از گوشت کوب برقی استفاده نکنید تا مواد به شکل پوره در نیایند.
- بزقرمه به دلیل داشتن گوشت گوسفندی، نخود، کشک و… ارزش غذایی بالایی دارد و بسیار مقوی و خوشمزه است.
نکات تکمیلی در مورد بز قورمه
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
بز قورمه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است
source