به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
۱۵۰ نماینده مجلس در نامه ای به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کردند: بررسی موضوع الحاق ایران به کنوانسیونهای CFT و پالرمو در دستور کار مجمع است و کمیسیون مشترک در اقدامی تأمل برانگیز با این الحاق موافقت کرد.
در تحلیل دولت یازدهم، خروج ایران از فهرست سیاه FATF، پیش نیازی برای بهره مندی از منافع اقتصادی متصور در برجام تلقی می شد و به همین دلیل، لوایح الحاق به کنوانسیون های مرتبط به مجلس ارائه شد.
در صورتی که پس از خروج یک جانبه آمریکا از برجام و با اعمال شدیدترین تحریم ها علیه ملت ایران، عملاً هیچ منفعت اقتصادی قابل توجهی از برجام باقی نماند که رفع محدودیتهای FATF، امکان دستیابی به آن را فراهم کند. بنابراین موضوعیت پیگیری الحاق به این دو کنوانسیون منتفی شد.
علی رغم تشدید بی سابقه فشارها، ایران توانست با طراحی و اجرای ساز و کارهای هوشمندانه و چند لایه بخش قابل توجهی از تحریم ها را خنثی و مسیر تجارت خارجی را فعال نگه دارد. صادرات بیش از 1.9 میلیون بشکه نفت در روز و دستیابی به رکورد سالانه ۶۰ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی، گواهی بر ناکامی سیاست فشار حداکثری است.
وزیر فعلی خزانه داری و وزیر خارجه سابق آمریکا نیز به این موفقیت ایران در بی اثر کردن تحریم ها اشاره کردند. همچنین حجم تجارت خارجی در سال گذشته از سطح آن در سال های اجرای برجام فراتر رفت.
دولت کنونی آمریکا از بدو استقرار، تشدید فشارها بر ایران را در دستور کار قرار داده و FATF را به مثابه ابزاری برای مسدود کردن مسیرهای تجاری و مالی معرفی کرد. در چنین شرایطی، پذیرش و اجرای توصیه های نهادی که عملاً در جهت اهداف تحریمی این کشور عمل می کند، یک خطای راهبردی است. این اقدام می تواند با افزایش شفافیت ناخواسته و افشای اطلاعات حساس تجاری به مختل شدن شبکه های فعال در خنثی سازی تحریم ها منجر شود.
مسئولیت چنین پیامد بسیار زیان باری با تصویب کنندگان این لوایح خواهد بود. اکنون که آمریکا و اسرائیل، تمامی ظرفیت را برای اعمال فشار بر ایران به کار گرفتند و همزمان برخی کشورهای اروپایی نیز تهدید به فعال سازی مکانیسم ماشه و بازگرداندن تحریم های شورای امنیت میکنند، تصویب الحاق ایران به این کنوانسیونها می تواند تبعات مخربی برای منافع ملی در پی داشته باشد.
تا زمان رفع کامل تهدید فعال سازی مکانیسم ماشه، مطلوب است از هرگونه اعلام موافقت با الحاق ایران به کنوانسیونها امتناع شود. همچنین هرگونه بررسی مجدد یا موافقت احتمالی در آینده باید به لغو کامل و مؤثر تمامی تحریم ها، مطابق با الزامات قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از حقوق ملت ایران، منوط شود.
انتهای پیام
source