معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: کنوانسیون تهران یا کنوانسیون منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر به امضای ۵ کشور حاشیه این حوضه آبی رسیده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، احمدرضا لاهیجان‌زاده درباره تصویب لایحه پروتکل ارزیابی زیست محیطی فرامرزی الحاقی به کنوانسیون دریای خزر افزود: کنوانسیون تهران یا کنوانسیون منطقه‌ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر، معاهده‌ای منطقه‌ای میان کشور‌های حوزه دریای خزر است که به منظور حفظ محیط زیست و اکوسیستم دریای خزر توسط نمایندگان این کشور‌ها (ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و فدراسیون روسیه) در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۲ (۴ نوامبر ۲۰۰۳) در تهران به امضا رسیده و در مرداد ماه ۱۳۸۵ (آگوست ۲۰۰۶) لازم‌الاجرا شده است.

وی اظهارداشت: این کنوانسیون دارای ۵ پروتکل الحاقی بوده که پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی چهارمین پروتکل به حساب می‌آید و توسط ۵ کشور ساحلی به امضا رسیده است.

وی افزود: بر اساس پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی کشور‌های عضو متعهد می‌شوند تا پیش از اجرای طرح‌های بزرگ که احتمال دارد اثرات سوء فرامرزی برای سایر کشور‌ها در منطقه دریای خزر ایجاد کنند، مطالعات ارزیابی اثرات زیست محیطی انجام داده و گزارش آن را به دبیرخانه کنوانسیون و کشور‌های عضو درخواست کننده ارائه دهند و باید برنامه‌ها و فعالیت‌های توسعه‌ای خود را به گونه‌ای تنظیم کرده که به سلامت محیط زیست این دریا آسیب نرسد و هر گونه طرح عمرانی که موجب تخریب محیط زیست این منطقه شود در جهت حفاظت از این اکوسیستم و مدیریت آن باید متوقف و یا با ملاحظات زیست محیطی انجام گیرد.

لاهیجان‌زاده تصریح کرد: لذا با توجه به موارد ذکر شده، الحاق به این پروتکل امری بسیار ضروری بود و ضامن حقوق کشور جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر است.

وی افزود: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز چهارشنبه، ۲۰ فروردین ماه در جریان بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی در مورد لایحه پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی با کلیات این لایحه با اکثریت آرا موافقت کردند.

source

توسط salamatsun.ir