به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
حسین راغفر با انتقاد از سیاست های بانک مرکزی در خصوص حراج سکه و شمش طلا به ایلنا، اعلام کرد: نهادها و مسئولان طی ۳۶ سال گذشته وعده های بی سرانجام بسیاری دادند که هرگز عملی نشد. یکی از آنها کاهش حباب سکه از طریق حراج طلا بود که تنها نشانه ای از انحراف هدف گذاری ها در سیاست گذاری اقتصادی است.
کاهش حباب توجیهی برای اجرای حراج ها بود و هدف واقعی این اقدامات، تأمین کسری بودجه دولت است. دولت طلا وارداتی با نرخ ارز ۲8.5 هزار تومان را با دلار ۱۳۰ هزار تومانی به مردم می فروشد که این حتی بیشتر از نرخ بازار آزاد است. بنابراین سیاست حراج سکه، عملاً ابزاری برای جبران ناترازی مالی دولت از جیب مردم است.
دولت با تبلیغات گسترده، مردم را به خرید طلا تشویق می کند و حتی با شعارهایی نظیر “با ۱۰۰ هزار تومان نیز می توانید طلا بخرید” سعی در جذب سرمایه های خرد دارد. در حالی که رهبر انقلاب به صراحت توصیه کردند سرمایه ها تنها باید به سمت تولید هدایت شوند.
در حالی که از یک سو بر تولید تاکید می شود، صدا و سیما در حال تبلیغ گسترده خرید و فروش طلا است. این تناقض و سیاست گذاری اقتصادی دچار نوعی روان پریشی است. افزایش تقاضای جهانی برای طلا نیز ناشی از بی اعتمادی کشورها به دلار به ویژه در پی رفتارهای دولت دونالد ترامپ است. بسیاری از کشورها با هدف کاهش مخاطره تحریم ها و وابستگی به ارز آمریکا، ذخایر دلاری را به طلا تبدیل کردند که این روند افزایش تقاضا و در نتیجه رشد قیمت جهانی طلا را رقم زد.
اقدام بانک مرکزی در توزیع ارز ارزان قیمت و سپس افزایش نرخ ارز و همچنین توزیع سکه ارزان بین بانک ها موجب ایجاد اختلاف قیمتی و فرصت های سودآور برای بازیگران خاص شد تا بخشی از کسری بودجه جبران شود.
حدود ۶۲ تا ۷۲ تن طلا در قالب سکه در اختیار بانک ها قرار گرفته که این موضوع موجب ناامنی اقتصادی شد و مردم را به سمت تبدیل سرمایه های ریالی به سکه سوق داد. زیرا در شرایط بی ثباتی، طلا را به راحتی می توان از کشور خارج کرد.
انتهای پیام
source