یکی از مسائلی که ممکن است در فصل بهار با آن رو به رو باشیم مشکلات پوستی نظیر آلرژیهای پوستی و افزایش جوشهای صورت است.
کیانا فرهی، متخصص پوست و مو در گفتوگو با میزان به بیان توصیههایی برای کاهش مشکلات پوستی در فصل بهار پرداخت و گفت: یکی از مشکلاتی که در فصل بهار با آن مواجه هستیم ابتلا به آلرژی و اگزما است. ممکن است بسیاری از افراد دچار آلرژیهای تنفسی باشند که این افراد یا خانوادهشان زمینه آلرژی یا حساسیتهای پوستی را نیز دارند و از جمله افراد دارای زمینه آلرژی شناخته میشوند.
راهکارهایی برای پیشگیری از بروز آلرژیهای پوستی در فصل بهار
وی ضمن اشاره به اینکه برای پیشگیری از بروز آلرژیهای پوستی بهتر است تا حد امکان از تماس با گلها، گرده گلها، چمنهایی که تازه کاشته شدهاند و حضور در مکانهایی که پر از گردافشانی گلها است خودداری شود، ادامه داد: اگر دچار کهیر و خارش شدیم حتما باید این نکته را در نظر داشته باشیم که ممکن است این عارضه تا یک ماه طول بکشد. همچنین باید از خارش کهیرها خودداری شود. توصیه میشود یک پارچه خنک را که در یخچال یا فریزر قرار دادیم روی کهیر گذاشته شود و کهیر را با آب سرد و شامپو شست و شوی دهیم.
این متخصص پوست و مو افزود: اگر کهیر ادامه پیدا کرد و بیشتر از یک هفته طول کشید لازم است حتما به پزشک مراجعه شود و از زدن مرتب داروهای کورتونی و استفاده از قرص کورتون باید پرهیز شود چرا که استفاده از کورتون هم سطح دفاعی پوست را تحریک میکند و هم اینکه میتواند سبب ایجاد مشکل شود. همچنین لازم است از زدن دگزامتازون مگر با تجویز پزشک نیز خودداری شود.
بهترین کار برای پیشگیری از افزایش جوش صورت در بهار
این پزشک متخصص با بیان اینکه ممکن است در فصل بهار به ویژه در افراد جوان به سبب تعریق زیاد و بسته شدن منافذ پوست زدن جوش افزایش پیدا کند، توضیح داد: بهترین کار برای پیشگیری از این مسئله شست و شوی پوست در صورت استفاده از ضد آفتاب و مواد آرایشی است. همچنین لازم است در این فصل افراد به صورت مرتب استحام کنند، اما باید به این نکته نیز توجه شود که نباید از آب داغ و شویندههای بسیار زیاد استفاده کرد و یا پوست را به مقدار زیاد با صابونهای قلیایی و گوگردی شست و شو داد چرا که این اقدام سبب تحریک پوست شود، اگر هر روز دوش میگیریم شست و شوی پوست و موهایمان با آب کفایت میکند و لازم نیست در هر بار استحام از مواد شوینده استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه استفاده از شامپو ۲ بار در هر هفته مگر در مواردی و شست و شوی صورت یک بار در روز کافی است، بیان کرد: لازم است از مصرف کرمهای بسیار چرب و سنگین و همچنین مواد آرایشی سنگین که تعریق را افزایش میدهند و سبب بسته شدن منافذ پوست میشوند جدا خودداری شود.
فرهی با تاکید بر اینکه در صورت جوش زدن باید از ترکاندن و تخلیهاش پرهیز شود، گفت: برای کاهش و رفع جوشهای صورت باید درمان درست صورت گیرد، ترکاندن و تخلیه جوش موجب تحریک پوست و باقی ماندن جای جوش میشود.
نقش رژیم غذایی درست در داشتن پوستی سالم
این متخصص پوست و مو عنوان کرد: به طور کلی هنگامی که هوا رو به گرمی میرود باید استفاده از ادویهجات، انواع شیرینی و شکلات، سسها و مواد محرکی نظیر قهوه و کافئین کاهش یابد چرا که این مواد موجب فعال شدن غدد چربی میشود و پوست را بیشتر مستعد جوش زدن میکند، اگر به دنبال پوستی سالم هستید لازم است رژیم غذایی درستی را نیز داشته باشید.
این پزشک به افزایش تابش آفتاب در این فصل اشاره کرد و افزود: اگر قصد انجام کارهایی نظیر لایه برداری، لیزر، پاکسازی و اقدامهایی از این قبیل را بر روی پوست دارید نباید در معرض آفتاب قرار گیرید و لازم است حتما دور از نور آفتاب باشید چرا آفتاب که موجب تحریک و ایجاد لک بر روی پوست میشود.
تاثیر آبهای سم زدا بر پوست
وی ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر استفاده از آبهای سم زدا بسیار رواج پیدا کرده و مورد پسند واقع شده است، بیان کرد: اینکه میوه جات داخل یک بطری آب ریخته شود و از آن استفاده شود بسیار خوب است اما مصرف این آب کار خاصی برای پوست انجام نمیدهد و تنها از جهت تامین مایعات مورد نیاز خوب است. پوست بر اساس تغییرات محیطی، بدنی و سن تغییر پیدا میکند و چنانچه از کرم لایه بردار و کرمهای حاوی رتینول استفاده میکنیم حتما باید شبها از آنها استفاده شود و روزها باید کرم ضد آفتاب بزنیم. همچنین در این فصل حتما باید از نواحی پوشیده نیست از کرم ضد افتاب استفاده شود.
انتهای پیام/
∎