باسلوق زعفرانی یکی از شیرینی‌های خوشمزه و محبوب تبریزی‌ها است که علاوه بر شیرینی عید نوروز، به عنوان یک شیرینی پرطرفدار ماه رمضان هم شناخته می‌شود. باسلوق به دو صورت ساده نارگیلی و زعفرانی، درست می‌شود و همراه با چای و دیگر نوشیدنی‌ها سرو می‌شود. در این مقاله از سرویس آشپزی ما طرز تهیه باسلوق مجلسی زعفرانی و نکات پخت و خوشمزه شدن آن را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه باسلوق زعفرانی در یک نگاه

برای درست کردن باسلوق زعفرانی، ابتدا نشاسته و آب را با هم حل کنید. سپس این مخلوط را از صافی رد کنید. ژلاتین را با آب به مدت ۱۰ دقیقه حل کنید و کنار بگذارید. نشاسته حل شده در آب را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا کمی قوام پیدا کند.

سپس به ترتیب شکر، گلاب و زعفران دم کرده را اضافه کنید. در ادامه، پودر هل، جوهر لیمو و ژلاتین حل شده را هم اضافه کنید. همه مواد را هم بزنید تا یکدست شود. وقتی باسلوق زعفرانی به غلظت کافی رسید، کره را هم اضافه کنید. شعله را خاموش کنید.

مایه باسلوق را به روش دلخواه فرم دهید (با دست گلوله کنید یا در یک سینی که با پودر نارگیل پوشانده شده است، بریزید). باسلوق را به مدت ۲ تا ۴ ساعت در یخچال بگذارید. سپس آن را برش بزنید و میل کنید.

برای مطالعه جزییات، مواد لازم و مراحل طرز تهیه باسلوق زعفرانی ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه باسلوق مجلسی زعفرانی

نشاسته گل: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

شکر: ۱ و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

گلاب: نصف لیوان فرانسوی دسته‌دار

آب۲: و نیم لیوان فرانسوی دسته‌دار

پودر ژلاتین: ۱ و نیم قاشق غذاخوری

زعفران (دم کرده غلیظ)۱: تا ۲ قاشق غذاخوری

کره: ۲ قاشق غذاخوری

هل (پودر شده): ۱/۴ قاشق چای‌خوری

جوهر لیمو: ۱/۴ قاشق چای‌خوری

روغن: برای چرب کردن سینی

مغز گردو: برای تزیین باسلوق زعفرانی

پودر نارگیل: برای غلتاندن باسلوق زعفرانی

مدت زمان آماده‌سازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت باسلوق زعفرانی: ۲۰ دقیقه

مدت زمان نهایی آماده شدن باسلوق زعفرانی: ۳ تا ۴ ساعت

مراحل طرز تهیه باسلوق زعفرانی با پودر ژلاتین و نشاسته

باسلوق با زعفران مثل طرز تهیه مسقطی زعفرانی شیرازی، علاوه بر ظاهر جذاب، طعم خوشمزه و اصیلی هم دارد. در ضمن مثل باسلوق سفید گردویی با مواد ساده‌ای هم درست می‌شود. در ادامه، طرز تهیه باسلوق با نشاسته و زعفران را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: نشاسته و آب را حل کنید

در ابتدا برای درست کردن باسلوق زعفرانی، نشاسته‌ها را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی آن، به اندازه ۲ لیوان آب سرد اضافه کنید. نشاسته و آب سرد را هم بزنید تا نشاسته‌ها کاملا خیس بخورند و در آب حل شوند. اجازه دهید برای چند دقیقه، نشاسته‌ها با آب خیس بخورند.

مرحله دوم: بقیه مواد باسلوق را آماده کنید

ژلاتین را در یک لیوان بریزید و نصف لیوان آب (ترجیحا گرم یا ولرم) به آن اضافه کنید. ژلاتین و آب را هم بزنید. روی لیوان را بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید تا ژلاتین شفاف شد. زعفران را هم پودر کنید و روی آن ۱ قالب کوچک یخ و کمی آب جوش بریزید تا زعفران، رنگ باز کند.

در ادامه، نشاسته حل شده در آب را هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود. سپس مخلوط آب و نشاسته را از صافی رد کنید تا ناخالصی‌های کوچک آن گرفته شود و هیچ گلوله نشاسته‌ای در آن نباشد.

مخلوط آب و نشاسته حل شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. شکر را هم در قابلمه بریزید و اجازه دهید دانه‌های شکر در آب و نشاسته حل شوند. در این مدت، مدام مواد داخل قابلمه را هم بزنید.

مرحله چهارم: گلاب و زعفران را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه باسلوق زعفرانی با پودر نارگیل، بعد از اینکه مخلوط نشاسته‌ای، کمی غلیظ شد و قوام گرفت، زعفران دم کرده و گلاب را در قابلمه بریزید و دوباره مواد را هم بزنید تا زعفران به طور کامل، در مخلوط، حل شود و رنگ یکدستی بگیرد.

مرحله پنجم: چاشنی‌ها و ژلاتین را به مایه باسلوق اضافه کنید

سپس، به مواد داخل قابلمه، پودر هل و جوهر لیمو اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. بعد نوبت به اضافه کردن ژلاتین حل شده در آب است. ژلاتین به باسلوق، حالت کشسانی می‌دهد. ژلاتین را با مایه باسلوق زعفرانی، کاملا مخلوط کنید و اجازه دهید، باسلوق حالت کشدار پیدا کند. باید در این مدت، مدام مایه ژلاتین را هم بزنید.

مرحله ششم: کره را به مایه باسلوق اضافه کنید

بعد از اینکه باسلوق غلیظ شد و خودش را گرفت، کره را هم در قابلمه بریزید تا بافت نرمی پیدا کند. وقتی باسلوق کاملا غلیظ شد و طعم دلخواهتان را گرفت، شعله زیر آن را خاموش کنید.

مرحله هفتم: باسلوق زعفرانی را فرم دهید

برای فرم دادن باسلوق زعفرانی، ۲ راه دارید. روش اول این است که باسلوق را بعد از اینکه کمی از دما افتاد، به اندازه یک گردو از آن بردارید و بین دست‌هایتان گلوله کنید. سپس باسلوق گلوله شده را در پودر نارگیل بغلتانید و روی آن را با مغز گردو یا دیگر مغزها تزیین کنید.

روش دوم این است که کف یک سینی را با کمی روغن چرب کنید. کف سینی را پودر نارگیل یا دیگر مغزها (پسته و بادام) بریزید. سپس مایه باسلوق را در سینی بریزید و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید. روی مایه باسلوق هم از پودرهای دلخواه، بپاشید.

مرحله آخر: باسلوق زعفرانی را در یخچال بگذارید

در آخر، بعد از اینکه باسلوق‌ها را به روش دلخواه فرم دادید، آن‌ها را در یخچال بگذارید تا کاملا سفت شود و خودش را بگیرد. اگر باسلوق‌ها را در سینی ریخته‌اید، بعد از ۲ یا ۳ ساعت که خودش را گرفت، با چاقویی که کمی آن را نم کرده یا با روغن چرب کرده‌اید، به شکل دلخواه برش بزنید قسمت‌هایی که پودر نارگیل ندارید، در پودر نارگیل بغلتانید. سپس باسلوق را با چای، قهوه یا نوشیدنی‌های دلخواه خود سرو کنید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن باسلوق زعفرانی

چرا باسلوق سفت نمی‌شود؟

دلیل شل شدن باسلوق، می‌تواند موارد زیر باشد:

۱- میزان نشاسته کم بوده است.

۲- میزان شکر کم بوده است.

۳- حرارت زیاد بوده است و به اندازه کافی، مایه باسلوق را هم نزده‌اید.

۴- مدت زمان حرارت دادن مایه باسلوق، کم بوده است.

چرا باسلوق ترک می خورد؟

دلیل ترک خوردن باسلوق این است که یا زیادی آن را جوشانده‌اید یا وقتی زیادی سفت شده است، آن را برش زده‌اید. برای جلوگیری از شکستن باسلوق، چاقویی که باسلوق را با آن برش می‌زند، ابتدا آن را خیس کنید.

چرا باسلوق ترش میشه؟

دلیل ترش شدن باسلوق، نشاسته‌ای است که در آن به کار رفته است. اگر آبی که نشاسته را در آن خیسانده‌اید، بعد از حل شدن نشاسته دور بریزید و با آب جدید جایگزین کنید، این مشکل حل می‌شود.

انتهای پیام/

source

توسط salamatsun.ir