برای سالها، بسیاری از کارشناسان خواب هشدار دادهاند که فشار دادن دکمه چرت زدن در صبح یا تنظیم چندین آلارم میتواند نشانهای از کمبود خواب یا اختلال در ریتم شبانهروزی باشد.
به گزارش خط سلامت اما مطالعهای که اخیراً در مجله تحقیقات خواب منتشر شده، دیدگاه متفاوتی را ارائه میدهد. بر اساس این پژوهش، چرت زدن در صبح ممکن است تأثیر منفی بر عملکرد شناختی نداشته باشد و حتی میتواند به هوشیاری بیشتر پس از بیدار شدن کمک کند.
نتایج تحقیق:
مطالعهای که روی 31 فردی که عادت به چرت زدن دارند انجام شد، نشان داد که 30 دقیقه چرت زدن نهتنها بر عملکرد تستهای شناختی تأثیر منفی ندارد، بلکه در برخی موارد میتواند آن را بهبود بخشد. علاوه بر این، محققان دریافتند که چرت زدن صبحگاهی از ورود به مرحله خواب عمیق که بیدار شدن از آن دشوار است، جلوگیری میکند.
چرا برخی افراد بیشتر چرت میزنند؟
بر اساس این مطالعه، حدود 70 درصد از 1700 فرد مورد بررسی، گزارش دادند که از عملکرد چرت زدن استفاده میکنند یا چندین زنگ هشدار تنظیم میکنند. کسانی که این کار را انجام میدهند، به طور میانگین 22 دقیقه بیشتر میخوابند. همچنین مشخص شد که افراد چرتزن معمولاً:
-
جوانتر هستند.
-
تمایل بیشتری به شببیداری دارند.
-
به طور کلی کمتر از افراد دیگر میخوابند.
چه زمانی بهتر است از خواب بیدار شویم؟
اگر قبل از زنگ ساعت بیدار میشوید، انتخاب بین بازگشت به خواب یا شروع روز میتواند به عوامل مختلفی بستگی داشته باشد. کارشناسان توصیه میکنند که اگر خواب کافی (حداقل هفت ساعت) داشتهاید، میتوانید روز خود را آغاز کنید. اما اگر هنوز نیاز به خواب دارید، بهتر است دوباره به تختخواب برگردید – البته به شرطی که کمتر از 90 دقیقه به زنگ هشدار باقی نمانده باشد. به گفته محققان، بیدار شدن در میانه یک چرخه خواب میتواند باعث گیجی و کاهش تمرکز شود.
نتیجهگیری:
بر اساس این تحقیق، اگر از چرت زدن صبحگاهی لذت میبرید، نیازی به ترک این عادت نیست. در حقیقت، چرت زدن کوتاهمدت در صبح ممکن است به شما کمک کند روز خود را با انرژی و هوشیاری بیشتری آغاز کنید. بنابراین، دفعه بعد که زنگ هشدار را به تعویق انداختید، احساس گناه نکنید – شاید این کار به نفع شما باشد!
برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.
تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است
source