طرز تهیه شیرینی نان برنجی خانگی:
مرحله اول:
برای تهیه شیرینی نان برنجی ابتدا روغن جامد را آب کنید و آن را در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد. سپس روغن را از یخچال بیرون آورده و کنار بگذارید تا با دمای آشپزخانه سازگار شود. این کار به آنچه در قنادیها به آن “روغن صاف” میگویند، شبیه است.
مرحله دوم:
در صورت استفاده از کره، آن را از یخچال بیرون بیاورید و اجازه دهید تا نرم شود. سپس کره یا روغن جامد ذوبشده را در یک کاسه بریزید و پودر قند را به آن اضافه کنید.
مرحله سوم:
با استفاده از همزن، مواد را به مدت 10 دقیقه با دور کند هم بزنید تا روغن یا کره به خوبی پوک و سبک شود. سپس تخممرغ را اضافه کنید (زرده و سفیده را جدا کنید). سفیده تخممرغ را با یک قاشق پودر قند با همزن برقی بزنید تا به حالت فرم گرفته و سفید شود، سپس آن را به مواد اصلی اضافه کنید.
مرحله چهارم:
گلاب را با 2 قاشق غذاخوری آب مخلوط کنید و همراه با پودر هل به مواد اضافه کنید. سپس مواد را به مدت 5 دقیقه دیگر با همزن با دور کند هم بزنید تا مواد به خوبی مخلوط و منسجم شوند.
مرحله پنجم:
2 قاشق غذاخوری از آرد برنج را جدا کنید و به جای آن آرد گندم (آرد سفید قنادی) به مواد اضافه کنید. آرد برنج را دو بار الک کنید و به تدریج به مواد اضافه کنید. با لیسک مواد را در یک جهت مخلوط کنید تا خمیر به دست آید.
مرحله ششم:
خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. به یکی از قسمتها زعفران دم کرده اضافه کرده و آن را خوب ورز دهید تا رنگ و طعم زعفران به خوبی به خمیر وارد شود. هر دو قسمت خمیر را در کیسههای جداگانه قرار داده و گره بزنید.
مرحله هفتم:
خمیرها را به مدت 24 ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از این مدت، کیسههای خمیر را بیرون بیاورید و به مدت 1 ساعت در دمای محیط قرار دهید تا به دمای محیط برسند.
مرحله هشتم:
فر را از قبل با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید و سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. خمیر را کمی ورز دهید و از هر قسمت خمیر به اندازه یک گردو بردارید. با دست آن را به شکل دایره درآورده و در سینی بچینید.
مرحله نهم:
با استفاده از مهر یا قالب، طرحهای دلخواه روی شیرینیها ایجاد کنید. در نهایت کمی تخم خرفه روی شیرینیها بریزید و سینی را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها بپزند.
مرحله دهم:
بعد از پخت، سینی را از فر بیرون آورده و اجازه دهید تا شیرینیها کاملاً خنک شوند. سپس آنها را در ظرف دلخواه بچینید و از طعم خوشمزه شیرینی نان برنجی خانگی لذت ببرید!
source