به گزارش فانا، دکتر علی جعفریان ضمن اشاره به آماری از تعداد پزشکان در ایران گفت: حدود ۴۳ سال پیش یعنی در سال ۱۳۶۰ تعداد ۱۱ هزار ۵۱۶ پزشک در ایران وجود داشت این آمار در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۱۴۷ هزار ۱۴۴ نفر افزایش یافت. در شرایطی که جمعیت کشور ما تقریبا ۲ و دو دهم برابر شده است یعنی از حدود ۴۰ به ۸۹ میلیون نفر رسیدیم. تعداد پزشکان ما به ۱۴ و چهار دهم برابر افزایش یافته است.

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی پس از پیروزی انقلاب ادامه داد: بنابراین ظرفیت گروه پزشکی طی چهار دهه به شکل قابل توجهی افزایش یافت. در دهه ۶۰ و ۷۰ تعداد پزشکان کشور تقریبا دو برابر، در دهه ۸۰ نیز این ظرفیت تقریبا سه برابر افزایش یافت. بنابراین افزایش ظرفیت به معنای واقعی کلمه در کشور اتفاق افتاده است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: در حال حاضر تعداد ۱۶۶ هزار و ۹۱۲ پزشکی و ۴۷ هزار و ۴۹۰ دندان پزشک در کشور تربیت شدند. از گروه پزشکی ۶۶ درصد آنها پزشک عمومی هستند. ما تا سال ۱۴۱۰ با دانشجویانی که در حال تحصیل هستند حدود ۲۰۰ هزار پزشک خواهیم داشت. با این افزایش ظرفیتی که اتفاق افتاده است تا سال ۱۴۲۰ نزدیک ۳۵۰ هزار پزشک در کشور خواهیم داشت.

جعفریان در پاسخ به این سوال چه تعداد از پزشکان ما به شغل طبابت مشغول هستند، اظهار کرد: بر اساس آمارهای سازمان نظام پزشکی کشور حدود ۲۰ هزار نفر از پزشکان عمومی طبابت انجام نمی دهند اگر این آمار را به موضوع مهاجرت اضافه کنیم، نشان می دهد با مسئله جدی مواجه هستیم. چرا که تعداد زیادی از پزشکان ما در مقطع عمومی و تخصص از کشور مهاجرت کردند.

این مقام مسئول تاکید کرد: در واقع تعداد پزشکان عمومی ما به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت ۱۱ و نیم است و این نسبت برای تخصص حدود هفت و نیم است.

مشاورعالی وزیر بهداشت با بیان اینکه آموزش گروه پزشکی معطوف به هدف، هزینه بر و طولانی است، خاطر نشان کرد: در واقع برای گرفتن تخصص در گروه پزشکی ۱۳ تا ۱۶ سال باید زمان صرف کرد. بر این اساس یک دانشجوی گروه پزشکی در سنین بین ۳۰ تا ۳۵ سال به بعد وارد بازار کار می شود. بنابراین باید زمینه کار برای این افراد فراهم شود چرا که اگر این شرایط با درآمد مناسب برای آنها فراهم نشود از کشور مهاجرت خواهند کرد.

جعفریان توصیف کرد: باید موضوع آموزش دانشجویان گروه پزشکی را از بحث نگه داشت آنها جدا کرد. در واقع وزارت بهداشت برای آموزش تلاش های زیادی کرده و ظرفیت پذیرش را گسترش داده است. اگر چه در برخی مناطق نیز ممکن است با کمبودهایی مواجه باشیم که این کمبودها با تعهد برطرف شده است.

مشاور عالی وزیر بهداشت افزود: ما در کشور هیچ رشته ای جز پزشکی بحثی به نام تعهد نداریم که بخواهیم افراد را مجبور کنیم در هر نقطه ای که ما می خواهیم و هر شرایطی که تعیین می کنیم، خدمت کند. در واقع این نوعی ظلم به سرمایه های کشور محسوب می شود. بنابراین باید این موارد مورد بازنگری قرار بگیرد.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: بر اساس تصمیم جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد در سال ۱۴۰۴ به اندازه ظرفیتی که در قانون افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی ذکر شده بود ظرفیت پذیرش دانشجویان پزشکی افزایش یابد. بعد از آن افزایش ظرفیت برای سه سال متوقف شود تا مجدد مورد بررسی قرار بگیرد.

جعفریان تاکید کرد: در کمتر از چهار سال ظرفیت پزشکی در کشور تقریبا دو برابرافزایش یافت یعنی آمار دانشجویان از حدود ۸ هزار نفر به سال آینده به بیش از ۱۵هزار افزایش می رسد. متاسفانه امکانات تربیت این دانشجویان در دانشگاه ها وجود ندارد به طوریکه برخی مراکز ما پارکینگ ها، نمازخانه یا خوابگاه ها را تبدیل به کلاس های درس کردند.

 

source

توسط salamatsun.ir