به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز سی و نهمین بزرگداشت روز ملی مددکاری اجتماعی در نظام سلامت برگزار شد.

سید محمد حسین جوادی رئیس اداره مددکاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: در بیمارستان‌های نظام سلامت ۱۲۰۶ مددکار داریم. ۹۷ گروه هدف مددکاران اجتماعی در بیمارستان‌ها وجود دارد و برنامه‌ریزی و مداخله برای هرکدام به صورت جداگانه و متناسب با نیازهای گروه هدف خدماتشان را ارائه دهند.

وی ادامه داد: پروتکل جامع خدمات مددکاری اجتماعی برای گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی برای مددکاران تعریف شده است که متناسب با نیازهای جامعه این پروتکل‌ها برنامه‌ریزی می‌شوند. در نظام سلامت موضوعی که مهم است، استانداردهای خدمتی با توجه به دستورالعمل وزارت بهداشت است که خدمات تعاملی پیچیده، مشاوره آموزشی و ارزیابی اجتماعی خانوادگی از جمله استانداردهای رسمی وزارت بهداشت از که به تمام بیمارستان‌های کشور ابلاغ شده است.

رئیس اداره مددکاری وزارت بهداشت و درمان و آموزش اذعان کرد: یکی از فعالیت‌های کمک کننده این است که از سال ۱۳۹۳ طرح مددکاران اجتماعی مصوب شده و مددکاران نیز مانند سایر بخش‌های پزشکی باید طرح مربوط به رشته خودشان را بگذرانند. مددکاران ما در حوزه بهره‌وری و سختی کار نظام سلامت مصوب کرده که مددکاران نیز از امتیازات لازم برخوردار شوند.

جوادی مطرح کرد: تلاش ما این است که نیروی انسانی مددکاری را افزایش دهیم، در سال ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۹ مددکار وجود دارد و ما امسال سعی داریم به ازای هر ۱۰۰۰ نفر ۱۲ مددکار داشته باشیم‌. نظام سلامت هنوز در حوزه اجتماعی نگاه جامع را نداشته و یکی دیگر از مشکلات جدی این است که همکاران مددکار ما شماره نظام پزشکی و شماره پروانه مددکاری ندارند و در بحث حقوقی دچار مشکل هستند، ما در تلاشیم تا این چالش‌ها را نیز رفع کنیم.

وی گفت: ۱۲۰۰ مددکار اجتماعی در بیمارستان‌های کشور به ارائه خدمت می‌پردازند که این تعداد در بیمارستان‌های عمومی و تخصصی مشغول به کار هستند. سهم برخورداری بیمارستان‌های تخصصی کودکان، روانپزشکی و آنکولوژی از حضور مددکاران اجتماعی نسبت به سایر بیمارستان‌ها بیشتر است.

وی درباره گروه‌های هدف مددکاران اجتماعی توضیح داد: به نظر می‌رسد فقط نیازمندان به عنوان جامعه هدف مددکاران اجتماعی درنظر گرفته می‌شوند اما ۹۷ گروه هدف برای مددکاران اجتماعی در سامانه HIS بیمارستان‌ها درنظر گرفته شده است. وی درباره پروتکل‌های مددکاری اجتماعی در کشور گفت: به طور مثال، پروتکل‌های «مداخلات اجتماعی در حوزه روانپزشکی»، «مداخلات اجتماعی در حوزه بدرفتاری با کودکان»، «سرطان» و «بلایای طبیعی» را در نظر گرفته‌ایم.

وی درباره پروسه جذب مددکاران توضیح داد: از سال ۹۸ به بعد، ۳۰۰ مددکار اجتماعی در سیستم بهداشتی و درمانی کشور جذب شده‌اند. شرط استخدام مددکار اجتماعی در وزارت بهداشت این است که فرد پایه و اساس رشته مددکاری اجتماعی را داشته باشد؛ به طور مثال، اگر یک فردی دارای دکترای تخصصی مددکاری اجتماعی باشد اما پایه و اساس این رشته را نداشته باشد، جذب نمی‌شود.

جوادی درباره نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی گفت: نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی در گذر زمان تغییر کرده است؛ به طور مثال، نسبت مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی در یک بازه زمانی عدد ۱۵۰ بود که این عدد به ۷۴ رسیده است. نسبت تعداد مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی به تصویب وزارت بهداشت رسیده و برای سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شده است. امیدواریم که نسبت استاندارد مددکار اجتماعی به تخت بیمارستانی اجرایی شود.

رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت درباره طرح رشته مددکاری اجتماعی گفت: طرح رشته مددکاری اجتماعی از خرداد ماه سال ۹۳ اجباری شده به حرفه‌ای شدن این رشته بسیار کمک کرده است.

وی با بیان اینکه ۳۰۰ مددکار اجتماعی در حوزه پیشگیری با بدرفتاری از کودکان فعالیت می‌کنند، گفت: فعالیت در حوزه مددکاری اجتماعی کودکان از افتخارات جامعه مددکاری کشور است. مددکارانی که در حوزه پیشگیری از بدرفتاری با کودکان فعالیت می‌کنند بسته‌های آموزشی بسیاری دریافت کرده‌اند.

رئیس اداره مددکاری اجتماعی وزارت بهداشت با بیان اینکه نقطه عطف مداخلات اجتماعی در کشور ما ارائه خدمات غربالگری اجتماعی است، گفت: مصوبه‌ای درباره حضور مددکار اجتماعی در بیمارستان‌های کشور صادر شده است. وزارت بهداشت، حضور مددکار اجتماعی در اورژانس‌های بیمارستانی را از مراکزی شروع می‌کند که سالانه بیش از ۳۰ هزار پذیرش دارند که معادل ۷۲ بیمارستان است.

وی گفت: به این ترتیب ۳۰۰ مددکار اجتماعی می‌بایست در ۷۲ بیمارستانی که اوررژانس‌های آنها سالانه بیش از ۳۰ هزار پذیرش دارند، جذب شوند که این پروسه آغاز شده است. وزارت بهداشت در نظر دارد که مددکاران اجتماعی در ۳ شیفت به بیماران خدمات ارائه دهند.

source

توسط salamatsun.ir