به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
غلامحسین محمدی گفت: فقر مهارتی یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار در افزایش نرخ بیکاری و تورم است که منجر به افزایش شاخص فلاکت در سطح جامعه نیز می‌ شود. فقر مهارتی به معنای کمبود یا فقدان مهارت‌ های لازم برای ورود به بازار کار و داشتن یک شغل پایدار و با درآمد مناسب است.


وی افزود: به دلیل ناکارآمدی برنامه های درسی و عدم توجه به آموزش های فنی و حرفه‌ ای، موانع مالی اجتماعی یا فرهنگی جهت دسترسی به آموزش با کیفیت، تغییرات سریع تکنولوژی و تأثیر آن بر بازارکار، عدم وجود ارتباط مؤثر بین مؤسسات آموزشی و نیازهای واقعی بازار کار و شرایط اقتصادی مانند بیکاری و نابرابری های اجتماعی تاثیراتی در دسترسی به آموزش ایجاد می شود.


این مقام مسئول ادامه داد: در 5 سال آینده 92 میلیون شغل حذف و 170 میلیون شغل ایجاد می شود و حدود 40 درصد از مهارت‌ های فعلی کارگران تا سال 2030 منسوخ خواهد شد. کارفرمایان قصد دارند کارکنان را به دلیل کاهش تطابق مهارت‌ کاهش دهند و آنها را به نقش های رو به رشد منتقل کنند. از هر 10 کارگر، 6 نفر تا قبل از سال 2027، نیازمند افزایش مهارت و آموزش است.


محمدی گفت: حدود 30 درصد از جمعیت 18 تا 24 سال ایران تحصیلات متوسطه دوم ندارند که این نشانگر کاهش دسترسی به آموزش و بهره‌ مندی ناکافی از آن است. فقر مهارتی به دلیل کمبود کیفیت آموزش‌ها و مخاطره های سیستمی و سیاسی در جامعه تقویت می‌ شود. طبق آمار، ایران در زمینه کیفیت نظام آموزشی وضعیت مناسبی ندارد و رتبه 136 در میان کشور‌ها مختص به آن است.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir