به گزارش روزپلاس، در ادامه واکنش رسانههای عبری به توافق آتش بس در نوار غزه، این رسانهها اعلام کردند، اینکه حماس توانست بقا و سیطره خود را بر نوار غزه حفظ کند، یک موفقیت برای آن است و اسرائیل نتوانست به اهداف خود برسد و یکی از بدترین روزها در تاریخ برای اسرائیل رقم خورد.
اسرائیل به هیچ هدفی نرسید
در این زمینه «تسوی یحزکلی» تحلیلگر امور عربی در وب سایت صهیونیستی آی 24 نیوز اعلام کرد که دشواری توافقی که حاصل شده، مربوط به آزادی اسرا نیست؛ بلکه در مسئله مربوط به روز بعد از جنگ در غزه است، زیرا حماس همچنان در این باریکه پیشروی میکند. این بدان معناست که اسرائیل نتوانست به اهداف جنگی برسد و نه اینکه واقعیت منطقه را تغییر داد.
این کارشناس صهیونیست افزود: حماس یک چیز میخواهد و در هدف خود یعنی سیطره بر نوار غزه ثابت قدم است.
«میخا کوبی» از مسئولان سابق سرویس شاباک رژیم صهیونیستی هم گفت: توافقی که حاصل شد اصلاً برای اسرائیل معامله ایدهآلی نیست بلکه یکی از بدترین معاملاتی است که اسرائیل در تاریخ انجام داده است. البته اسرائیل چاره دیگری نداشت و در حمایت از اسرای خود در غزه شکست خورد و اکنون مجبور است تاوان این شکست را بپردازد و اسرا را برگرداند.
وی تصریح کرد: از جمله نکات دشوار در این معامله، ابهام در مورد سرنوشت اسراست؛ زیرا هنوز نمیدانیم که چه تعداد از اسرای اسرائیلی زنده هستند و قرار است جنازه کدام یک از آنها را تحویل بگیریم. همین مسئله با اعصاب اسرائیلیها بازی میکند و اضطراب خانوادههای اسرا را افزایش میدهد.
اسرائیل تسلیم شروط حماس شد
این مسئول سابق شاباک در مورد تاثیر توافق آتش بس بر حماس اظهار داشت: اتفاقی که افتاد، برای حماس موفقیت بزرگی است و این جنبش خودش را پیروز میدان میداند؛ زیرا توانست نیروهای بیشتری را جذب کند و به خواستههایش هم پایبند بود و هرگز از آنها عقب نشینی نکرد. فرایند مذاکرات همان گونه که حماس از ابتدا برنامهریزی کرده بود طولانی شد و این جنبش توانست شروط خود را به اسرائیل دیکته کند.
محمد سنوار تصمیمگیرنده اصلی درباره اجرای آتشبس و تبادل اسراست
میخا کوبی در ادامه به خطر جدیدی که اسرائیل را از نوار غزه تهدید میکند اشاره کرده و گفت: شخصیت محوری در توافق آتش بس «محمد سنوار» برادر کوچک (شهید) یحیی سنوار است. در حال حاضر محمد سنوار در نوار غزه تصمیم گیری میکند و اوست که تعیین میکند چه کسی از میان اسرای اسرائیلی آزاد شوند.
وی افزود: محمد سنوار روی عامل زمان حساب کرده و سعی دارد بیشترین تعداد ممکن از اسرای اسرائیلی را برای مدتی طولانی نگه دارد و بتواند با گذشت زمان بیشترین امتیاز ممکن را از اسرائیل بگیرد. حماس برای رسیدن به دو هدف اصلی یعنی بقا و بازگشت به سیطره بر نوار غزه تلاش میکند و علی رغم همه ضرباتی که متحمل شده اما تاکنون در رسیدن به این اهدافش موفق بوده است.
این مسئول سابق صهیونیست تاکید کرد که اسرائیل نباید توافق آتش بس را به این شکل انجام میداد؛ زیرا حماس نباید در حاکمیت غزه باقی بماند و اسرائیل تحت هیچ شرایطی نباید از مناطق راهبردی مانند محور فیلادلفیا عقب نشینی کند.
«یوسی یهوشه» تحلیلگر امور نظامی رژیم صهیونیستی هم به یک خطر پنهان در توافق تبادل اسرا اشاره و اعلام کرد: در صورت لغو این توافق توسط حماس، اسرائیل دیگر ابزار فشاری ندارد و اگر بخواهد به جنگ هم برگردد شرایط بسیار سختی پیش روی آن خواهد بود.
این تحلیلگر صهیونیست در ادامه به وضعیت امنیتی انفجاری در کرانه باختری اشاره و اعلام کرد که اوضاع در این منطقه بسیار خطرناک و در مرز منفجر شدن است.
شب گذشته، سرانجام با گذشت 467 روز و نزدیک به 16 ماه از جنگ در نوار غزه و اشغالگری رژیم صهیونیستی، توافق آتشبس اعلام شد. نگاهی به این توافق نشان میدهد که قرار است سه مرحله 6 هفته ای (هر مرحله 42 روز) به طول بینجامد. رسانههای بین المللی از تأیید و امضا شدن توافقنامه آتشبس توسط حماس و رژیم صهیونیستی خبر داده و اعلام کردند که کابینه امنیتی اسرائیل نیز این توافق را با اکثریت آرا تصویب کرده است.
جنبش حماس در اولین بیانیه خود بعد از رسیدن به آتشبس اعلام کرد: توافق آتشبس نتیجه مقاومت افسانهای مردم فلسطین و مقاومت قهرمان ما در نوار غزه طی بیش از 15 ماه گذشته است. توافق آتشبس و توقف جنگ در غزه دستاوردی برای مردم ما، مقاومت، امت اسلامی و آزادیخواهان جهان و نقطهی عطفی در مسیر مبارزه با دشمن برای تحقق اهداف ملت در مسیر رسیدن به آزادی و بازگشت به وطن است.
حماس افزود: این توافق از مسئولیت ما در قبال مردم صبور و مقاوم غزه برای توقف تهاجم و جنگ دشمن صهیونیستی علیه این ملت و پایان دادن به سیل خونریزیها، کشتارها و جنگ نسلکشی که علیه آنها اعمال میشود، نشأت میگیرد.
source