به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر علی ربانی، در آستانه برگزاری بیستمین همایش انجمن غدد و متابولیسم کودکان، اظهار داشت: در این کنگره پیرامون موضوعات مختلف همچون بیماری‌های ناشی از چاقی، بیماری‌های تیروئید، بیماری‌های فوق کلیه، دیابت، اختلالات رشد و اختلالات متابولیک و بسیاری از بیماری‌های مربوط به غدد اطفال ایران، بحث و گفت‌و‌گو می‌شود.

رئیس بیستمین همایش انجمن غدد و متابولیسم کودکان گفت: اصولاً بیماری‌هایی که در این کنگره به آنها پرداخته می‌شود شامل بیماری‌های غدد کودکان است که اشتراک‌هایی با غدد بزرگسالان دارد.

ربانی با عنوان این مطلب که در حال حاضر دو سه معضل در حوزه بیماری‌های کودکان داریم که خانواده‌ها را خیلی نگران کرده است، افزود: نخست، بیماری‌هایی مثل دیابت کودکان، اختلالات تیروئید و چاقی کودکان است که به یک معضل اجتماعی تبدیل شده و دیگری، نگرانی خانواده‌ها در خصوص رشد و بلوغ کودکشان است.

وی با اشاره به این موضوع که بیشترین علت مراجعه والدین به متخصص غدد کودکان مسئله رشد و بلوغ است که پدر و مادر‌ها را نگران کرده است، ادامه داد: بلوغ یک پدیده بیولوژیک و نرمال است به طور طبیعی هر پسر و دختر باید این مرحله را طی کند. رشد در دوران بلوغ تندتر می‌شود و از نظر آماری دختر‌ها از سن ۷ سالگی و پسر‌ها از سن ۹ سالگی می‌توانند وارد دوران بلوغ شوند.

ربانی با عنوان این مطلب که بلوغ یک دوره ۲ تا ۴ ساله است، افزود: بیماری‌ها و اختلالاتی که در بلوغ اتفاق می‌افتد بایستی توسط پزشک غدد کنترل و پیشگیری شود.

وی گفت: متأسفانه یک باور غلط برای مردم اتفاق افتاده که اگر از بلوغ پسر یا دختر جلوگیری کنیم منجر به افزایش قدشان می‌شود که چنین چیزی درست نیست، هر فردی مشخص است چقدر رشد می‌کند و هنر پزشک غدد اطفال این است که قبل از اینکه کودک وارد بلوغ شود بفهمد چه میزان از لحاظ بیولوژیک کودک می‌تواند رشد داشته باشد و آن را مدیریت کند نه اینکه با دخالت، کودک را بزرگ‌تر کند.

رئیس انجمن بیماری‌های غدد ایران افزود: امروزه رشد و بلوغ دغدغه خانواده است و دغدغه ما پزشکان بیماری‌های کودکان است که مهم‌ترین آنها دیابت کودکان است که اگر ما دیابت نوع یک را کنترل کنیم در واقع از عوارض آن جلوگیری کرده‌ایم و نکته دوم در رشد و بلوغ باید مراقبت کنیم تا سیر عادی و نرمال خودش را طی کند.

وی ادامه داد: یکی از بیماری‌ها که حائز اهمیت است و مدیریت در آن الزامی است بیماری‌های متابولیک ارثی است که احتیاج به تغذیه و مراقبت‌های خاص خودش را دارد.

ربانی در پاسخ به این سوال که تجویز هورمون رشد در چه شرایطی مجاز است، گفت: باید این موضوع را در نظر بگیریم هر زمان که احساس کنیم تجویز هورمون رشد باعث افزایش قد نهایی می‌شود مجاز هستیم تجویز کنیم ولی به این سادگی نیست که به همه کودکان هورمون رشد دهیم تا بزرگ‌تر شود. ما از لحاظ علمی باید توانمند باشیم و بتوانیم رشد و قد نهایی کودک را پیش بینی و کنترل کنیم تا کودک به قد ژنتیکی خود برسد نه بیشتر۹.

وی اظهار داشت: در بحث چاقی کودکان یکی از نگرانی‌هایی که معمولاً در خانواده‌ها به خصوص مادربزرگ‌ها داریم این است که فکر می‌کنند هرچه بیشتر کودک تغذیه شود منجر به سلامت آنها می‌شود و رشد بهتری خواهند داشت و چنین چیزی درست نیست. بچه‌ها مثل آدم‌های بزرگ بر اساس وزن و سن؛ کالری، پروتئین، فیبر، زینک، منیزیم، کلیسم و…، را باید دریافت کنند تا رشد طبیعی خودشان را داشته باشند.

رئیس هیات مدیره انجمن علمی پزشکان کودکان ایران گفت: زیاده روی و پرخوری در سنین پایین باعث چاقی در کودک می‌شود و هرچه کودک در سنین پایین چاق‌تر شود لاغر شدن او تقریباً سخت است و گاهی غیر ممکن؛ بنابراین توصیه می‌کنیم والدین اجازه دهند بچه‌ها به اندازه‌ای که میل دارند مصرف کنند.

وی افزود: الان شیوع چاقی در سنین قبل از بلوغ خیلی زیاد شده است و دلایلی، چون عدم تحرک، تغذیه‌های غلط، پرخوری و زمینه‌های ارثی و ژنتیک است

ربانی در پایان خاطرنشان کرد: مادران باید بدانند تغذیه و خوردن یک پدیده بیولوژیک است و انسان هرچقدر نیاز دارد می‌خورد و نباید اسرار در خوردن به بچه‌ها داشت، زیرا کالری زیاد منجر به چاقی می‌شود.

بیستمین همایش انجمن غدد و متابولیسم کودکان ایران، در روز‌های ۱۰ الی ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز طبی کودکان برگزار می‌شود.

source

توسط salamatsun.ir