این تحقیق، باور عمومی که به نخستی‌سانان مانند لمور، تامارین و مارموست دوقلوزایی را استثنا می‌دانست، رد کرد و نشان داد که بیشتر نخستی‌سانان در حال حاضر یک نوزاد به دنیا می‌آورند.

به گزارش خط سلامت در گذشته، دوقلو‌ها به‌طور طبیعی در تکامل نخستی‌سانان رایج بودند، اما با افزایش اندازه مغز و پیچیدگی آن، تک‌قلوزایی برای بقای انسان‌ها و تکامل گونه‌های مختلف پستانداران به انتخاب برتر تبدیل شد.

تحقیقات نشان می‌دهند که در آن دوران، داشتن تنها یک نوزاد به این دلیل سودمندتر بود که فضای رحم برای رشد مغز بزرگ‌تر و بدن پیچیده‌تر انسان‌ها فراهم می‌کرد. تغییرات در تکاملی که از دوقلوزایی به تک‌قلوزایی منتهی شد، همچنین بر بارداری طولانی‌تر، رشد آهسته‌تر و زندگی طولانی‌تر انسان‌ها تأثیر گذاشت.

دوقلوزایی، یک ویژگی ژنتیکی تاریخی

این مطالعه برای اولین بار ارتباط بین تعداد نوزادان متولدشده در یک زایمان و تکامل مغز و بدن انسان‌ها را به‌طور علمی نشان داد. هرچند امروزه دوقلوزایی به‌واسطه پیشرفت‌های پزشکی بیشتر مشاهده می‌شود، اما باید توجه داشت که در گذشته این پدیده به‌طور طبیعی در پستانداران معمول بود.

با تغییرات تکاملی و پیشرفت‌های فیزیولوژیکی در طی ۶۰ میلیون سال گذشته، بشر به تک‌قلوزایی طبیعی رسید که در نهایت کمک کرد تا به جایگاه کنونی خود دست یابد.

۶۰ میلیون سال پیش، دوقلو‌ها حکمران دنیا بودند!///

 

اگرچه امروزه دوقلوزایی امری نادر است، اما نتیجه یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تعداد نوزادان متولدشده دریک زایمان در تکامل پستانداران و تعیین اینکه آیا یک گونه زندگی کند یا سریعی خواهد داشت، نقشی اساسی ایفا می‌کند.

جک مک براید و تسلا مونسون چندین سال است که به بررسی تعداد نوزادان متولدشده دریک زایمان می‌پردازند؛ آنها در مطالعه‌شان، این استدلال را ارائه کردند: «ارزیابی این ویژگی تاریخ حیات در سرتاسر درخت تکاملی پستانداران، می‌تواند فرآیند‌های تکاملی که تکامل انسان را شکل می‌دهند روشن کند.»

۶۰ میلیون سال پیش، دوقلو‌ها حکمران دنیا بودند!///

این محققان که بعید می‌دانستند که تحقیقشان روایت کنونی را رد کند، قصد داشتند بررسی گسترده و عمیق‌تری بر روی تعداد نوزادانی که اجداد ما به دنیا می‌آوردند انجام دهند.

آنها برای مطالعه الگوها، با استفاده از الگوریتم‌های ریاضی، تعداد نوزادان متولدشده دریک زایمان را در ۱۰۰۰ پستاندار ترسیم کردند؛ اما ازآنجاکه فسیل‌های خانوادگی بسیار نادرند، آنها داده‌هایشان را از نمونه‌های زنده استخراج کرده و برای جمع‌آوری داده‌های انسان‌شناختی در مورد بارداری و اندازه بدن در هنگام تولد و بزرگ‌سالی، در پایگاه‌های داده‌های عمومی جست‌و‌جو کردند و درعین‌حال برای مطالعه بیشتر این روابط، آزمایش‌های آماری متعددی را انجام دادند.

تحقیقات آنها نشان داد که این ویژگی تاریخ زندگی، به‌طور قابل‌توجهی با طول بارداری در ارتباط است: «حاملگی چند جنینی در نخستی‌سانان (به‌صورت دوقلو و سه‌قلو) با اندازه مغز و بدن کوچک‌تر، بارداری کوتاه‌تر و رشد سریع مرتبط هستند.»

این در حالی است که انسان‌ها طول عمری طولانی، رشد آهسته، بارداری طولانی و اندازه‌های مغز و بدن بزرگی دارند و ما تمایل داریم تا تک قلو به دنیا بیاوریم. پس آیا ارتباطی بین این شرایط خاص در توانایی ما برای حضور در اینجا و کاهش تکاملی تعداد نوزادان متولدشده دریک زایمان وجود دارد؟ بله.

حدود ۵۰ میلیون سال پیش، پیشینیان ما درنهایت شروع به توسعه مغز‌های بزرگ‌تر کردند تا بتوانند یادگیری پیچیده را تمرین کنند.

۶۰ میلیون سال پیش، دوقلو‌ها حکمران دنیا بودند!///

یک جنین در رحم و مغزی بزرگ‌تر

به‌طور تصادفی، محققان کشف کردند که در همان زمان، به‌طور طبیعی تعداد نوزادان متولدشده دریک زایمان در نخستی‌سانان به‌جز درتعداد معدودی کاهش یافت و همین باعث شد تا تنها جنین موجود در رحم فضای بیشتری برای رشد بدن و درنتیجه مغز بزرگ‌تری داشته باشد.

علاوه براین، آنها مشاهده کردند که تغییر بین دوقلوزایی و تک‌قلو زایی چندین بار اتفاق افتاده و درنتیجه انسان‌شناسان دریافتند که داشتن یک فرزند درواقع برای بقا و تکامل گونه از داشتن دو فرزند مفیدتر است.

البته باید در نظر داشت که شرایط در طول ۶۰ میلیون سال گذشته تغییرات زیادی داشته و حالا بهره‌گیری از روش‌های مدرن باروری، باعث افزایش پدیده دوقلوزایی شده است؛ اما جالب است بدانیم که روزگاری در دنیا دوقلوزایی امری کاملا عادی بوده؛ اما ما به‌طور طبیعی تکامل یافتیم تا یک فرزند داشته باشیم و بتوانیم به نقطه‌ای که امروز هستیم برسیم.

در حقیقت دوقلوزایی راهی طبیعی بود تا اینکه راه طبیعی دیگری سودمندتر واقع شد؛ بنابراین دوقلوزایی به‌طور جدایی‌ناپذیری با تاریخ ژنتیکی ما گره‌خورده است.

 

تمام مطالب سایت اختصاصی و توسط تحریریه خط سلامت تولید شده است، استفاده با ذکر منبع و لینک دهی بلامانع است

source

توسط salamatsun.ir