به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
هادی خانی با رد ادعای ارتباط بین FATF و تحریم‌های خزانه داری آمریکا، اعلام کرد: آنچه به گروه ویژه اقدام مالی، وزن و اعتبار بین‌المللی داده، ساختار تشکیلاتی و سازمانی و یا اعضای اصلی FATF نیست بلکه توصیه‌ها و استانداردهای این گروه است که توسط بیش از ۲۰۰ کشور دنیا پذیرفته و اجرا شده و از حمایت بیش از ۳۰ قطعنامه و مصوبه شورای امنیت و سازمان ملل متحد برخوردار است.


عدم عادی‌سازی و تعیین تکلیف پرونده ایران در این نهاد موجب شناخته شدن به‌عنوان کشور پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم در ادبیات بین‌المللی شده است. تداوم این وضعیت علاوه بر آسیب به اعتبار و ریسک شهرت حوزه‌های پولی و مالی ایران در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و نهادهای پولی و مالی دنیا، هزینه‌های آمریکا در فشار به کشورهای هدف جهت اجرای تحریم‌های یک‌جانبه را نیز کاهش داده است.


تحریم‌های آمریکا علیه تعدادی اشخاص حقیقی و حقوقی هدفمند و یک‌جانبه بوده و عملاً مورد تأیید و حمایت سازمان ملل متحد قرار ندارد در حالی‌ که محدودیت‌های FATF علیه ایران جهان‌شمول و مورد حمایت بیش از ۲۰۰ کشور دنیا و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و تعداد قابل‌توجهی سازمان‌های بین‌المللی است.


اگر آمریکا برای اجرای تحریم‌های ظالمانه علیه ایران نیازمند تهدید و یا تطمیع کشورها است، محدودیت‌های FATF بدون نیاز به اهرم‌های تشویقی و تنبیهی توسط کشورهای پذیرنده استانداردهای این نهاد اجرا می‌شود.


جامعه هدف محدودیت‌های FATF ملیت و تابعیت ایرانی است. حضور در فهرست کشورهای پرخطر پولشویی و تأمین مالی تروریسم یعنی شخص حقیقی یا حقوقی با ملیت ایرانی که در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار ندارد، نمی‌تواند در هیچ‌یک از بانک‌های کشورهای پذیرنده استانداردهای FATF، خدمات عادی پولی و مالی دریافت کند و تحت رصد و کنترل دقیق قرار خواهد گرفت و با محدودیت‌هایی روبرو خواهد بود.


اصولاً FATF نه می‌تواند و نه مستند به توصیه‌ها و متدولوژی اجرایی اجازه دارد کشوری را تحریم و یا از تحریم‌های یک کشور علیه کشور دیگری حمایت کند بلکه صرفاً به کشورهای پذیرنده استانداردها توصیه می‌کند محدودیت‌هایی را علیه کشوری که توصیه‌ها را اجرا نکرده‌اند، تعریف و عملیاتی کند که این نوع محدودیت‌ها هم در توصیه‌های FATF مشخص و تعیین شده و نمی‌تواند خارج از توصیه‌های مصوب اقدام کند.


علاوه بر اشخاص ایرانی، تعدادی از اتباع سایر کشورهای دوست آمریکا نظیر فرانسه، عربستان، رژیم صهیونیستی که عضو اصلی FATF نیز هستند در فهرست تحریم‌های خزانه‌داری آمریکا قرار دارند و اصولاً FATF تا کنون ورودی به این نوع تحریم‌ها نداشته و بر اساس توصیه‌ها نمی‌تواند داشته باشد.


حتی کشورهایی نظیر چین و روسیه که تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند فعالانه تلاش می‌کنند با اجرای حداکثری توصیه‌های FATF در فهرست کشورهای پرخطر قرار نگیرند. چرا که این برچسب یعنی عدم اعتماد و ریسک‌گریزی تمامی نهادهای پولی و مالی دنیا در انجام هر نوع فعالیت اقتصادی با کشور پرخطر.


بر اساس این گزارش، لوایح دوگانه پالرمو و CFT که در دهمین دوره مجلس به تصویب نمایندگان رسید با اشکالات شورای نگهبان مواجه و برای بررسی بیشتر از سال ۹۹ به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد. اگرچه آن زمان جلساتی برای بررسی دلایل دولت در تصویب این دو لایحه برگزار شد اما در نهایت مجمع به جمع بندی نهایی نرسید و در نهایت لوایح در مجمع رسوب کرد.

انتهای پیام

 

source

توسط salamatsun.ir