عضو پیشین هیئت مدیره صرع ایران با بیان این مطلب به قدس آنلاین می گوید: برای صرع دلایل گوناگونی وجود دارد اما بیشترین و شایع ترین دلیل آن، ضربه به سر است.

فاطمه عباسی می افزاید: تب و تشنج در کودکی، تومورهای مغزی، سکته مغزی و خونریزی های درون مغزی می توانند از عوامل ایجاد صرع باشند.

هرچند بیماری صرع ارثی نیست اما عوامل ژنتیکی نیز در بروز صرع تأثیر دارند.

درمان دارویی یا جراحی

وی در ادامه اظهار می دارد: منظور از واژه درمان در بیماری صرع، کنترل تشنج ها برای داشتن زندگی با کیفیت مطلوب است.

افرد مبتلا به صرع با درمان دارویی می توانند تا ۸۰درصد به کنترل کامل تشنج ها برسند. البته در بهبود کیفیت زندگی مؤلفه های زیادی دخیل هستند. یکی از مؤلفه ها این است که فرد و خانواده اش به لحاظ روانی به پذیرش این بیماری برسند چراکه این بیماری بیشتر در دوره نوجوانی شروع می شود و نقش خانواده در کنار آمدن با بیماری و تأثیر بر کیفیت زندگی فرد مبتلا بسیار اهمیت دارد.

در غیر این صورت ممکن است فرد دچار افسردگی شده و داروها را به درستی مصرف نکند و این موضوع بر کیفیت زندگی او تأثیر منفی می گذارد.

در برخی موارد نیز چنانچه درمان دارویی موفق نباشد، با بررسی های همه جانبه و نظر متخصص مغز و اعصاب ممکن است نیاز به جراحی باشد.

افراد مبتلا به صرع مشکلی برای ازدواج ندارند

عضو انجمن صرع ایران در پاسخ به پرسش ما درباره اینکه آیا افراد مبتلا به صرع می توانند ازدواج کنند؟ می گوید: ازدواج با فرد مبتلا به صرع کنترل شده، هیچ مشکلی ندارد.

همان گونه که درباره همه ازدواج ها توصیه می شود افراد از مشاوره روانشناسان و یا روانپزشکان استفاده کنند در خصوص این افراد نیز توصیه می شود علاوه بر دریافت این مشاوره ها، از پزشک مغز و اعصاب نیز مشورت بگیرند تا در آینده رابطه زوجین دچار مشکل نشود.

میانگین سن ابتلا به صرع چقدر است؟

عضو پیشین هیئت مدیره صرع ایران، میانگین سنی ابتلا به صرع را از حدود ۱۱-۱۰ سالگی تا ۲۵سالگی اعلام می کند و ادامه می دهد: به گفته متخصصان مغز و اعصاب کودکان، شیوع صرع در کودکی بیشتر از دوره بزرگسالی است چراکه در افراد بالای ۲۵ سال اتفاق ضربه به سر کمتر رخ می دهد بلکه بیشتر سکته و تومورهای مغزی سبب ابتلا به صرع در بزرگسالان می شود.

وی ادامه می دهد: عامل تب و تشنج یا صرع ایدیوپاتیک (صرعی که دلیل خاصی برایش وجود ندارد)، مشکلات دوران بارداری و زایمان سخت مادر ممکن است کودک را مستعد ابتلا به صرع کند.

فرهنگ سازی درباره صرع

در همه جوامع درباره فرهنگ سازی برای صرع اقداماتی انجام شده است. در دنیا یک روز به نام روز جهانی صرع نامگذاری شده اما این روز در تقویم رسمی کشور ما جایی ندارد.

بنابراین ثبت این روز در تقویم رسمی کشور ضروری به نظر می رسد تا به این مناسبت فعالیت های رسانه ای در راستای فرهنگ سازی انجام شود و اطلاعات مردم جامعه در این باره افزایش یابد.

عضو پیشین هیئت مدیره انجمن صرع ایران در ادامه می گوید: افرادی که صرع کنترل نشده (صرع مقاوم به درمان) دارند جزو بیماری های خاص محسوب می شوند و یکسری حمایت های بیمه ای شامل حالشان می شود.

دیگر مبتلایان که صرع کنترل شده دارند چنانچه توانمندسازی شوند می توانند مانند افراد عادی جامعه از تحصیل، شغل و ازدواج برخوردار شوند و مانند افراد دیگر خود به خود از مزایای بیمه نیز بهره مند شوند.

این در حالی است که باید خانواده و اولیای مدرسه نسبت به صرع و نحوه برخورد با آن آگاهی کامل داشته باشند تا کودک با فکری آسوده و بدون ترس از این بیماری به تحصیل خود بپردازد و به مدارج بالای تحصیلی برسد.

در این صورت چنین فردی می تواند با انتخاب شغل و ازدواج، به زندگی با کیفیت مطلوب ادامه دهد.

آیا صرع قابل پیشگیری است؟

عباسی می گوید: بهداشت دوران بارداری و زایمان مادر، کنترل تب کودک برای جلوگیری از تشنج می تواند در بسیاری از موارد از ابتلای کودک به صرع پیشگیری می کند.

source

توسط salamatsun.ir