به گزارش روزپلاس، رژیم اشغالگر صهیونیستی در ادامه حملات وحشیانه خود علیه مناطق مختلف نوار غزه تنها طی 72 ساعت گذشته 184 غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رساند و یک بیمارستان دیگر هم در شمال نوار غزه از خدمت خارج شد.
تداوم وحشیگری صهیونیستها علیه زنان و کودکان غزه
منابع پزشکی به الجزیره گزارش دادند که تنها 66 نفر در روز شنبه در غزه به شهادت رسیدند که اغلب آنها طبق معمول زن و کودک هستند. خبرنگار الجزیره اعلام کرد که تیمهای دفاع مدنی همچنان به جستجوی افراد گرفتار در زیر آوار ادامه میدهند و خدمه آمبولانس، مجروحان در شهر غزه را به بیمارستان المعمدانی منتقل کردند و وضعیت بسیاری از آنها وخیم است.
منابع محلی امروز گزارش دادند که جنگندههای رژیم اشغالگر، خانهای را در مجاورت مسجد سلطان قدیم در شهر غزه بمباران کرده و همچنین محله التفاح در شرق این شهر را هم مورد هدف قرار دادند که منجر به شهادت و زخمی شدن تعدادی از غیرنظامیان شد.
در مرکز نوار غزه هم منابع رسانهای فلسطینی گزارش دادند که پهپادهای ارتش اشغالگر، به سمت درمانگاهی در شمال اردوگاه المغازی آتش گشودند و در جریان حمله پهپادی به یک چادر آوارگان در مقابل دروازه مدرسهای در اردوگاه البریج، چهار نفر به شهادت رسیده و تعدادی هم زخمی شدند.
به گزارش خبرنگار الجزیره، نیروهای اشغالگر صهیونیستی با شلیک بمبهای نوری بر فراز بیمارستان المعمدانی و اطراف آن در شهر غزه، موجب ایجاد رعب و وحشت در میان کادر پزشکی و بیماران و مجروحان به ویژه زنان و کودکان شدهاند.
بیمارستان اندونزی از کار افتاد/ نگرانی از وضعیت دکتر ابوصفیه
از طرف دیگر، وزارت بهداشت غزه گزارش داد که بیمارستان اندونزی در شمال غزه از کار افتاد و دیگر نمیتواند هیچ خدماتی به بیماران و مجروحان ارائه کند.
تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت هم اعلام کرد که بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه همچنان به طور کامل از خدمت خارج است و ما از زمان بازداشت دکتر حسام ابوصفیه، رئیس این بیمارستان در 27 دسامبر هیچ خبری درباره سلامتی او نداریم.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت همچنان از اسرائیل میخواهد که دکتر حسام ابوصفیه را آزاد کند و حملات به بیمارستانها و کارکنان بخش بهداشت باید متوقف گردد.
در همین حال، روزنامه نیویورک تایمز به نقل از کمیته بینالمللی صلیب سرخ گزارش داد که نیروهای امدادی در نوار غزه با شرایط خطرناکی مواجه هستند و بدون تجهیزات، وسایل نقلیه و سوخت کافی کار میکند.
کمیته بین المللی صلیب سرخ تاکید کرد که امدادگران در نوار غزه هیچ امکاناتی ندارند و اغلب مجبورند با ابزارهای ابتدایی کسانی را که زیر آوارهای بسیار سنگین از جمله سنگ، بتن و فلز ماندهاند بیرون بکشند.
هشدار بینالمللی درباره جنگ اسرائیل با بیمارستانهای غزه
از سوی دیگر، «ولکر ترک»، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در نشستی در مقابل شورای امنیت در نیویورک اعلام کرد که فاجعه انسانی در غزه همچنان در برابر چشمان جهانیان ادامه دارد و اسرائیل دهها هزار فلسطینی را در غزه قتل عام کرده و موجب آوارگی و ویرانیهای گسترده شده است.
وی با استناد به گزارش دفتر حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد که این گزارش، حملات سیستماتیک اسرائیل به بیمارستانها در فلسطین را مستند کرده و نشان میدهد که اسرائیل از حملات ترکیبی هوایی و زمینی برای حمله به بیمارستانها استفاده و بیماران مجروحان و کارکنان بخش بهداشت از جمله پزشکان، پرستاران و دیگر پرسنل پزشکی را بازداشت میکند.
این مقام سازمان ملل به حملات اخیر رژیم اشغالگر علیه بیمارستانهای غزه و به ویژه بیمارستان کمال عدوان که از آخرین بیمارستانهای فعال در شمال غزه بود، پرداخته و گفت که گزارشهایی مربوط به بدرفتاری و شکنجه علیه فلسطینیها از جمله رئیس بیمارستان کمال عدوان وجود دارد. ویرانی بیمارستانها در سراسر غزه، فلسطینیها را از حقوق ابتدایی خود برای دریافت مراقبتهای بهداشتی محروم میکند و از همه بدتر اینکه بیمارستانها در غزه تبدیل به پناهگاهی برای هزاران آوارهای شدهاند که جای دیگری برای رفتن ندارند.
اسرائیل مدرکی درباره استفاده نظامی حماس از بیمارستان کمال عدوان ارائه نداده است
ترک با اشاره به مجروح شدن بیش از 100 هزار فلسطینی در جنگ وحشیانه رژیم اشغالگر علیه غزه تاکید کرد که بسیاری از مجروحان در انتظار درمان، جان خود را از دست دادند و همه این اتفاقات در زمانی رخ میدهد که موانع ورود کمکها به غزه همچنان در حال افزایش است و نهادهای بشردوستانه و سازمان ملل نمیتوانند کمکهای انسانی از جمله تجهیزات فوری پزشکی را وارد غزه کنند. آمار وزارت بهداشت فلسطین حاکی از شهادت 1050 پزشک و کارکنان بخش بهداشت در غزه است.
این مسئول سازمان ملل درباره ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر استفاده حماس از بیمارستانها از جمله بیمارستان کمال عدوان برای اهداف نظامی، گفت که دفتر حقوق بشر سازمان ملل، نامههایی از نماینده اسرائیل در این زمینه دریافت کرده، اما اسرائیل هیچگونه اطلاعات کافی برای اثبات ادعاهای خود ارائه نداده و اطلاعاتی که میدهد کاملا مبهم و متناقض است. ما بار دیگر بر لزوم انجام تحقیقات جامع، مستقل و شفاف در مورد تمامی تجاوزات اسرائیل به بیمارستانها و زیرساختهای حیاتی غیرنظامی در غزه از جمله زیرساختهای پزشکی تاکید میکنیم.
7 درصد جمعیت غزه شهید یا مجروح شدهاند
ریک پپرکورن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در اراضی اشغالی فلسطین هم به نوبه خود در همین زمینه اعلام کرد که نزدیک به 7 درصد جمعیت غزه از اکتبر 2023 تاکنون جان خود را از دست داده و یا زخمی شدهاند و 25 درصد از مجروحان از جراحتهایی رنج میبرند که زندگی آنها را تغییر داده است و نیاز به دریافت فوری مراقبتهای پزشکی دارند.
نماینده سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد که بیش از 12 هزار فلسطینی در غزه نیاز دارند برای دریافت مراقبتهای بهداشتی به خارج از این منطقه منتقل گردند؛ به ویژه کودکان. این در حالی است که اسرائیل اجازه این کار را نمیدهد و اگر وضعیت به همین شکل ادامه پیدا کند، درمان این افراد 5 تا 10 سال طول خواهد کشید. اسرائیل بارها درخواستهای سازمان جهانی بهداشت برای انتقال بیماران به خارج از غزه و ورود کمکهای پزشکی و تجهیزات امدادی به بیمارستانهای این منطقه را رد کرده است.
source