مرغ ترش در مناطق مختلف شمال ایران، به‌ویژه گیلان و مازندران، به سبک‌های متفاوتی تهیه می‌شود. این تفاوت‌ها عمدتاً به نوع مواد اولیه، استفاده از سبزیجات محلی و روش پخت برمی‌گردد.

به گزارش خط سلامت در ادامه چند سبک رایج طرز تهیه مرغ ترش را بررسی می‌کنیم:

1. مرغ ترش گیلانی (سبک سنتی گیلان)

مواد لازم:

مرغ: 4 تکه (ران یا سینه)

سبزی محلی: چوچاق، خالواش، نعناع و جعفری (200 گرم)

گردو: 150 گرم (پودر شده)

رب انار: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 1 عدد (درشت، خرد شده)

سیر: 3 حبه (رنده شده)

آبغوره یا آب نارنج: 2 قاشق غذاخوری

روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روش تهیه:

تکه‌های مرغ را با پیاز خرد شده، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شوند.

گردوی آسیاب‌شده را با کمی آب در قابلمه بریزید و بگذارید به آرامی بجوشد.

سبزی‌های محلی را خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا عطرشان آزاد شود.

سبزی تفت داده‌شده و رب انار را به گردو اضافه کنید. مرغ را نیز به این ترکیب بیفزایید.

پس از جا افتادن مواد، آبغوره یا آب نارنج را اضافه کنید و اجازه دهید غذا با حرارت ملایم پخته و غلیظ شود.

2. مرغ ترش مازندرانی

17_27_43222

مواد لازم:

مرغ: 4 تکه

سبزی محلی: نعناع، جعفری، گشنیز (150 گرم)

رب انار ترش: 3 قاشق غذاخوری

گوجه‌فرنگی: 2 عدد (رنده شده)

گردو: 100 گرم (پودر شده)

سیر: 2 حبه (رنده شده)

پیاز: 1 عدد (خرد شده)

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

روش تهیه:

مرغ را با پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل تفت دهید تا طلایی شود.

گوجه‌فرنگی رنده‌شده را اضافه کرده و اجازه دهید کمی بجوشد.

گردو، رب انار و سبزیجات خردشده را اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید.

مقداری آب اضافه کنید و بگذارید مرغ به‌همراه مواد با حرارت ملایم بپزد.

در انتها، مقداری سیر رنده‌شده برای طعم‌دهی اضافه کنید.

3. مرغ ترش با تخم‌مرغ (سبک ویژه گیلانی)

morgh-torsh

مواد لازم:

مرغ: 4 تکه

سبزی محلی: چوچاق، خالواش، نعناع و جعفری (200 گرم)

گردو: 150 گرم (پودر شده)

رب انار: 2 قاشق غذاخوری

تخم‌مرغ: 2 عدد

پیاز: 1 عدد

سیر: 3 حبه (رنده شده)

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

روش تهیه:

مرغ را با پیاز و ادویه‌جات تفت دهید تا طلایی شود.

گردو را با مقداری آب بگذارید آرام بپزد.

سبزی‌های خردشده را تفت دهید و به گردو اضافه کنید.

مرغ را به قابلمه اضافه کرده و اجازه دهید با مواد بپزد.

در انتها تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای شکسته و هم بزنید. سپس آن را روی غذا بریزید و اجازه دهید خودش را بگیرد.

4. مرغ ترش ساده (سبک سریع‌تر و عمومی‌تر)

مواد لازم:

مرغ: 4 تکه

آبغوره: 2 قاشق غذاخوری

رب انار: 2 قاشق غذاخوری

پیاز: 1 عدد

سبزی معطر خشک: 1 قاشق غذاخوری (در صورت نبود سبزی تازه)

سیر: 2 حبه

گردو: 100 گرم

نمک، فلفل، زردچوبه و روغن: به مقدار لازم

روش تهیه:

مرغ را با پیاز و ادویه‌جات تفت دهید.

گردو و رب انار را به آن اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید.

سبزی خشک یا تازه را به ترکیب اضافه کنید.

مقداری آب بریزید و اجازه دهید غذا با حرارت ملایم پخته و جا بیفتد.

Untitled-1

تفاوت سبک‌ها:

در گیلان معمولاً از چوچاق و خالواش استفاده می‌شود که عطر خاصی به غذا می‌دهند.

در مازندران سبزیجات عمومی‌تر مانند نعناع و گشنیز رایج‌تر هستند.

برخی سبک‌ها از تخم‌مرغ برای غنای بیشتر استفاده می‌کنند، در حالی که در سبک‌های دیگر این ماده حذف می‌شود.

با توجه به ذائقه و مواد در دسترس، می‌توانید یکی از این روش‌ها را انتخاب و امتحان کنید.


برای ورود به صفحه اینستاگرام کلیک کنید.

source

توسط salamatsun.ir