آمپول نوروبیون چیست؟
آمپول نوروبیون یک مکمل تزریقی است که از ترکیب ویتامینهای گروه B شامل B1، B6 و B12 تشکیل شده است و به تقویت سیستم عصبی، بهبود متابولیسم و رفع کمبود ویتامینهای ضروری بدن کمک میکند. این ویتامینها برای عملکرد مناسب اعصاب و مغز بسیار حیاتیاند و مصرف آنها بهویژه برای افرادی که با کمبود این ویتامینها مواجهاند و کسانی که با مشکلات عصبی یا کمخونی دستوپنجه نرم میکنند، توصیه میشود.
فواید آمپول نوروبیون چیست؟
اگر به دنبال این هستید که بدانید آمپول نوروبیون برای چیست؟ این قسمت مقاله مخصوص شماست. قبل از هرچیز خوب است بدانید که نوروبیون در نوع قرص هم تولید میشود، اما نسبت به نوع تزریقی آن دوز کمتری دارد.
بهبود سلامت سیستم عصبی
ویتامینهای گروه B موجود در نوروبیون نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و مغز دارند و به کاهش علائم بیماریهای عصبی مانند نوروپاتی کمک میکنند.
تقویت سیستم ایمنی
آمپول نوروبیون با تقویت سیستم ایمنی بدن از بروز عفونتها و بیماریها جلوگیری و به حفظ سلامتی کمک میکند.
کمک به متابولیسم بدن
نوروبیون به افزایش سوختوساز بدن کمک زیادی میکند و باعث میشود بدن انرژی بیشتری تولید کند. برای همین اگر هم رژيم لاغری میگیرید و هم ورزش میکنید، برای جبران خستگی و ضعف بدنی میتوانید از این آمپول تزریق کنید.
بهبود عملکرد عضلات
این آمپول با تامین ویتامین B12 برای بدن باعث حفظ سلامت عضلات و عملکرد مناسب آنها میشود و از گرفتگی و درد عضلانی جلوگیری میکند.
بهبود وضعیت پوست و مو
ترکیب ویتامینهای B1، B6 و B12 در نوروبیون منجر به سلامت پوست و مو میشود. این ویتامینها در بهبود گردش خون نقش موثری دارند که میتواند موجب تقویت فولیکولهای مو و جلوگیری از ریزش آن شود. همچنین، ویتامینهای گروه B برای سلامت پوست ضروری هستند و در فرآیند ترمیم بافتها، کاهش خشکی و بهبود لطافت پوست نقش مهمی ایفا میکنند.
حفظ سلامت سیستم قلب و عروق
ویتامین B1 (تیامین) نقش مهمی در بهبود عملکرد قلب و تنظیم ضربان قلب دارد. ویتامین B6 باعث کاهش التهاب و تنظیم سطوح هموسیستئین میشود و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کمتر کند. ویتامین B12 نیز در تشکیل سلولهای قرمز خون و حمل اکسیژن به بافتها نقش دارد که برای سلامت قلب و عروق حیاتی است.
افزایش اشتها
اگر بهطور منظم قرص یا آمپول نوروبیون را مصرف کنید ممکن است به افزایش اشتهای شما کمک کند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که این مورد تاثیری بر وزن کلی شما نخواهد داشت؛ اما نباید بدون مشورت با پزشک تغذیه از این مکمل استفاده کرد.
کاهش استرس و اضطراب
ویتامینهای گروه B بهطور کلی برای بهبود خلقوخو مفید هستند. ویتامین B6 در تولید سروتونین و دوپامین، که هر دو به تنظیم خلقوخو و کاهش اضطراب کمک میکنند، نقش مهمی ایفا میکند. ویتامین B12 نیز در تقویت عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری از اختلالات عصبی و خلقی تاثیرگذار است.
سایر فواید نوروبیون برای بدن
نداشتن ویتامین B کافی میتواند باعث کم خونی، خستگی یا ضعف، کاهش وزن ناخواسته، آسیب عصبی همراه با درد عصبی یا گزگز در دست و پا، گیجی، افسردگی، سردرد، مشکلات حافظه و زوال عقل، نارسایی قلبی، عملکرد ضعیف سیستم ایمنی، مشکلات کلیوی، مشکلات پوستی، ریزش مو و مشکلات کبدی شود.
برای اینکه از این مشکلات دور بمانید در ادامه نیز چند تا از فوایدی که نوروبیون دارد را بهصورت خلاصه گفتهایم تا بهطور کامل بدانید که آمپول نوروبیون برای چیست؟
- بهبود حافظه و عملکرد مغز
- افزایش گلبولهای قرمز خون
- بهبود سلامت کبد
- کاهش درد نوروپاتی
- کاهش و بهبود زخمهای دهانی
- کمک به درمان آرتریت
عوارض آمپول نوروبیون چیست؟
تا اینجا مطلب فهمیدیم که آمپول نوروبیون برای چیست؟ اما باید بدانید که زیادهروی در مصرف این آمپول نیز میتواند مثل هرچیز دیگری باعث بروز برخی مشکلات برای شما شود. عوارض ناشی از تزریق آمپول نوروبیون عبارتند از:
واکنشهای آلرژیک
برخی افراد ممکن است به ترکیبات موجود در آمپول نوروبیون واکنش حساسیتزا نشان دهند که میتواند منجر به علائمی مانند خارش، تورم و کهیر شود.
مشکلات گوارشی
استفاده بیش از حد نوروبیون یا حساسیت به ویتامینهای گروه B ممکن است عوارض گوارشی مانند تهوع، استفراغ یا اسهال ایجاد کند.
سرگیجه و ضعف
در برخی موارد، تزریق نوروبیون ممکن است باعث ایجاد سرگیجه یا احساس ضعف در فرد شود که معمولا با گذشت زمان برطرف میشود، اما درصورت عدم بهبود وضعیت فرد بهتر است به دکتر مراجعه کنید.
افزایش سطح ویتامینها
مصرف مداوم و بیش از حد آمپول نوروبیون ممکن است باعث افزایش سطح ویتامینهای B در بدن شود که میتواند مشکلاتی مانند بیحسی و گزگز دست و پا ایجاد کند.
سایر عوارض
ادرار بیش از حد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال و آسیب عصبی نیز میتواند از عوارض ناشی از مصرف بیش از حد این آمپول در افراد باشد.
چه افرادی میتوانند از آمپول نوروبیون استفاده کنند؟
- افراد مبتلا به کمخونی
- ورزشکاران
- زنان باردار درصورت نیاز و تجویز پزشک
- افرادی که دچار خستگی مزمن هستند
- افرادی با کمبود ویتامینهای گروه B
- سالمندان
- افرادی که رژیمهای خاص میگیرند و از خوردن همه خوراکی پرهیز میکنند مانند گیاهخواران
- افراد مبتلا به مشکلات عصبی
- افراد دارای استرس بالا
- بیماران دچار سوءجذب ویتامینها
- افراد مبتلا به دیابت
چه افرادی نباید از آمپول نوروبیون استفاده کنند؟
- افراد مبتلا به حساسیت به ویتامینهای گروه B یا یکی از مواد تشکیلدهنده دارو
- کودکان زیر ۱۴ سال
- زنان باردار و شیرده فقط با تجویز پزشک
- افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی
- افراد با سطح بالای ویتامین B
- افراد با بیماریهای خاص مانند سرطان
- افراد در انتظار عمل جراحی (حداقل از سه هفته قبل از عمل باید مصرفشان را قطع کنند)
- افراد با سابقه جراحی برداشتن معده
- افراد دارای التهاب، زخم و سایر مشکلات معده
بهترین زمان تزریق آمپول نوروبیون چه وقتی است؟
بهترین زمان تزریق آمپول نوروبیون معمولا صبحها و با معده خالی است، زیرا در این حالت بدن بیشترین جذب ویتامینها را خواهد داشت. البته توجه به دستور پزشک برای تعیین زمان دقیق تزریق نیز بسیار مهم است، بهویژه در مواردی که نیاز به درمان منظم با این آمپول وجود دارد حتما باید در زمانهایی که دکتر تجویز کرده آمپول را تزریق کنید.
آمپول ب کمپلکس بهتر است یا نوروبیون؟
آمپول نوروبیون و آمپول ب کمپلکس هر دو حاوی ویتامینهای گروه B هستند؛ اما نوروبیون بهطور خاص ترکیبی از ویتامینهای B1، B6 و B12 را در خود دارد که تاثیر بیشتری روی سلامت اعصاب و سیستم ایمنی خواهد گذاشت. انتخاب بین این دو بستگی به نیازهای فرد و توصیه پزشک دارد.
جمع بندی
میخواهید بدانید که آمپول نوروبیون برای چیست؟ مطالعه این مقاله کار شما را راحت میکند چون بهطور مفصل توضیح دادهایم که نوروبیون مکملی تزریقی است که مجموع ویتامینهای گروه B را در خود جای داده است.
بسیاری از افراد برای رفع خستگی و بیانرژی بودنشان از این آمپول استفاده میکنند. علاوهبر این آمپول نوروبیون برای حفظ سلامت پوست و مو، بهبود عملکرد مغز، افزایش متابولیسم بدن و حفظ سلامت عضلات بسیار مفید است.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
منابع:
yashodahospitals
medicalnewstoday
healthline
source