خبرگزاری میزان

نشست هم اندیشی دبیران تشکل‌های شاهد، ایثارگران جانبازان شیمیایی کشور صبح امروز ۱۶ دی ۱۴۰۳ برگزار شد.

در این مراسم سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امورایثارگران ضمن اشاره به جایگاه جانبازان و ظرفیت‌های آنها گفت: جانبازان شیمیایی با وجود چارچوب‌ها و شاخص‌های بین‌الملل شناخته شده و قابل توجه هستند. از این رو باید از این ظرفیت بهره برد تا صدای مظلومیت مردم ایران در هشت سال دفاع مقدس و حتی شهدای غزه را به گوش جهانیان رساند.

وی فزود: در مقابل یک هجمه ناجوانمردانه بسیار سنگین تبلیغاتی در دنیا قرار گرفته‌ایم. مقام معظم رهبری از این هجمه سنگین با عنوان ناتوی فرهنگی نام بردند، یعنی یک جریان عظیمی با سرمایه‌گذاری سنگینی باور‌های مردم عزیز ما رو هدف قرار می‌دهد.

اوحدی جانبازان شیمیایی را گنجینه‌های ارزشمند خواند و تاکید کرد: ما گنجینه عظیمی از ثروت‌هایی داریم که در واقع گنجینه‌های زنده هستند و نماد ارزنده‌ای از ایثار و فداکاری محسوب می‌شوند. این عزیزان نشان دهنده جنایت‌های جنگی و آنچه بر ملت مظلوم ایران رفته محسوب می‌شوند که دشمنان ین‌المللی به مردم ما تحمیل کردند. جانبازان شیمیایی و خانواده‌های عزیز قربانیان ترور نماد‌های زنده و مظلوم این جنایت‌های جنگی هستند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: ما باید هم در عرصه جهانی و مجامع بین‌المللی جنایت‌های جنگی را به رخ دنیا کشیده و از این ظرفیت بهره برداری کنیم زیرا تحریم‌ها مانع رسیدن دارو‌های جانبازان شیمیایی شده است.

وی به جنایات شکل گرفته در منطقه سردشت اشاره و تاکید کرد: دشمن نه تنها در سردشت بلکه حتی در جبهه‌ها و خط مقدم دست به جنایت‌ زد و با جنگ افزار نشیمیایی فجایع بسیاری را رقم زد.

اوحدی ترور‌های دانشمندان هسته‌ای را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: دشمنان افرادی را اجیر کردند تا در داخل کشور دست به ترور دانشمندان زده و مراجع علمی ما را به شهادت رساندند. وظیفه ما است که از این ظرفیت بهره برداری کنیم و بنیاد شهید نیز در این مسیر، مسئولیت سنگین، ترویج فرهنگی ایثار و مظلومیت شهادت را در نظر گرفته و اجرایی خواهد کرد.

وی بیان کرد: اولین کنگره بین‌المللی جانبازان شیمیایی را برگزار خواهیم کرد و بدین ترتیب جنایت‌های جنگی و قربانیان ترور در سطح دنیا مطرح خواهد شد. این مهم با حضور مقامات بین المللی توسط انجمن‌های مردم نهاد و با پشتیبانی بنیاد شهید و ایثارگران در سال ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.

رحیم نریمان، مدیر جمعیت حمایت از جانبازان شیمیایی نیز در این مراسم گفت: در حوزه بین‌الملل ظرفیت بی‌بدیلی وجود دارد که به پشتوانه فرمایشات مقام معظم رهبری با همکاری وزارت امور خارجه و با عنوان «دیپلماسی ایثار» در سطح جهان مطرح شده و یکی از زمینه‌های خوب برای رساندن پیام جانبازان شمیایی و مظلومیت مردم است که زیر بمباران‌های شیمیایی سلامشان را از دست دادند.

وی ادامه داد: بهره‌برداری از ظرفیت‌های سمن‌ها برای بیان مظلومیت جنبازان شیمیایی در صحنه‌های مختلف مهم و اثرگذار است زیرا در قالب پدافند غیرعامل به منظور مقابله با دسیسه‌ها و دشمنی‌هایی که عرصه بین‌الملل علیه ما صورت می‌گیرد. این ابراز سبب می‌شود تا بتواینم اهداف را اثرگذار‌تر در مقابل تهاجم دشمنان در سطح بین الملل بکار بگیریم.

پارسایی نماینده وزارت امروز خارجه در بنیاد شهید نیز در ادامه اشاره‌ای به بیست و نهمین کنفرانس «OPCW» کرد و گفت: در یک سال گذشته همکاری خوبی با بنیاد شهید و انجمن‌ها و سمن‌های این حوزه شکل گرفت. برگزاری نمایشگاه عکس و نقاشی و حضور همسران جانبازان در سازمان منع سلاح‌های شیمایی حرکتی ارزنده محسوب می‌شود که نسبت به سال‌های گذشته بسیار اثرگذار بود.

وی اشاره‌ای به پرونده حقوقی در لاهه داشت و تصریح کرد: باید با دقت نظر و برنامه‌ریزی ویژه بتوانیم مستندات مبنی بر جنایت‌های شکل گرفته را مطرح کنیم. بسیاری از کشورها هم اکنون با ارائه دعاوی ایران در سطح دیوان لاهه همکاری نمی‌کنند.

پارسایی اشاره‌ای به تحریم‌های دارویی داشت و اظهار کرد: تحریم‌های متعدد از جمله تحریم دارو مشکلات بسیاری را برای جانبازان شیمیایی به همراه داشته است زیرا دارو‌های این عزیز نیز بخاطر تحریم به دستشان نمی‌رسد. ما باید از این طریق تاثیرات تحریم دارویی ایران را کمرنگ کنیم.

انتهای پیام/

source

توسط salamatsun.ir