به گزارش رکنا، هادی قوامی، نایب رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی رکنا اظهار داشت: مطابق ماده ۱۱ قانون برنامه هفتم و ماده ۲۰ قانون الحاقی و قانون بانک مرکزی ، نرخ ارز شناور مدیریت شده است و این یعنی انعطاف پذیری همیشه رو به بالا نیست و باید رشد کاهشی پیدا کند.

 این عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس دوازدهم اظهار داشت: نرخ ارز شناور مدیریت با اعمال مدیریت توسط بانک مرکزی باید به ثبات برسد و تورم را تک رقمی کند.

 قوامی در پاسخ به اینکه” آیا در مورد رویاها صحبت می‌کنیم و یا بر اساس واقعیات باید به مردم پاسخ دهیم که قیمت دلار تا کجا روند صعودی خواهد داشت؟” چنین گفت: قرار نیست نرخ ارز بالا برود. همانطور که گفتم بانک مرکزی باید مدیریت کند .

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که” باتوجه به ناکارآمدی مدیریت بانک مرکزی در این موضوع، چه باید کرد؟” اظهار داشت: البته توضیحات رییس کل بانک مرکزی در جلسه غیرعلنی تا اندازه‌ای مجلس را قانع کرد ولی اقناع کامل نبود. یعنی در مجموع می‌توان گفت اگر مدیریت ضعیف باشد باز هم شاهد افزایش نرخ ارز خواهیم بود و این یعنی باید مدیریت را کارآمد کنند تا عرضه‌ی ارز افزایش و تقاضا کاهش پیدا کند.

نماینده مردم اسفراین در مجلس دوازدهم از راهکارهایی دیگر همچون در اختیار گرفتن دارایی‌های راکدِ در دستِ مردم سخن گفت که البته باتوجه به خدشه‌دار شدن اعتماد عمومی نسبت به سیاست‌های دولت و حاکمیت انتظار همکاری زیادی نمی توان داشت.

به گفته قوامی تقویت بورس و نشان دادن چشم اندازی بهتر برای در اختیار گرفتن دارایی‌های راکد مردم نیز از دیگر راهکارهایی است که می تواند به تامین مالی بورس و در نتیجه کاهش هزینه تولید منجر شود که این موضوع نیز در گرو اعتماد عمومی مردم است و در حال حاضر، خود، چالشی جدی به شمار می‌رود.

وی در ادامه به راهکارهای عملیاتی‌ تری اشاره کرد و گفت: به نظرم با افزایش ذخایر طلا و ارزی بانک مرکزی از یک سو و کمک صنایع فولاد و پتروشیمی ها به دولت  از سوی دیگر می‌تواند کمک موثری به بهبود عرضه‌ ارز در کشور کند.

نماینده مردم اسفراین افزود: مجلس هم باید نظارت خود را بیشتر کند تا دولت برنامه‌های خود را روی میز مجلس بگذارد. این نظارت شامل محدود کردن تخصیص ارز به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صمت و بهداشت است.

وی گفت: در شرایط فعلی چاره‌ای نداریم جز این که ارز را فقط به کالاهای اساسی تخصیص دهیم تا تقاضا کاهش پیدا کند. یعنی مجبوریم در تخصیص ارز اصلاحاتی انجام دهیم و دولت هم با کارآمد کردن مدیریت بانک مرکزی با همکاری مجلس روند کاهشی نرخ ارز را آغاز کند.

source

توسط salamatsun.ir